torsdag 5. mars 2009

Modellering

Det er omtrent kul umulig å ta fine bilder av strikkeluer med seg selv inni, det er noe alle vet. Et par votter med hender inni er også komplisert. Et par sokker med føtter inni går an, men vinkelen blir litt rar. Selvutløser, stativ – jada jada, men det blir så mye styr ut av det.

Det er mye lettere å få riktig inntrykk av hvordan strikkeklær ser ut med folk inni, enn når de ligger flatt på et bord/gulv/stol eller lignende. Det er mye morsommere også – både å se på og å fotografere.

Da Dattern var hjemom på vinterferie noen dager, fikk jeg plutselig fotomodell! Det er noe jeg savner til hverdags - både Dattern og fotomodell. Det er ikke lett å finne noen i passe størrelse som stiller velvillig opp. Nå hadde vi fotosession med tjo og hei og mange fine bilder. Riktignok ikke alle like velegnet for publisering på nett, men noen ble ganske bra.Dattern med operavanter, etter helt elementær vanteoppskrift fra heftet omtalt i dette innlegget – men med ca 15 cm rettstrikk i stedet for vrangbord, med belegg med hullkant øverst. Med litt sølvtråd og perlemor – og vips kan du ta deg en tur på Operaen!

Ulempen med svart strikk er at detaljene ikke syns. Men her er det ikke så mye å se heller. Vantene er i glattstrikk med noen omganger sølvtråd øverst – ingen hemmeligheter utover det. Fordelen med svart er jo at feil og ujevnheter ikke vises heller…

Når jeg surfer rundt i bloggeland, blir jeg ofte slått av hvordan folk har det hjemme. Hvite vegger, rene og pene bakgrunner for bilder, ryddig og fint. Hos meg, derimot, er det alltid et vindu i veien midt i bildet, gardiner som henger på skjeiva, stoler og PC-ledninger, dagens aviser, blomsterpotter. Vi lever et veldig levende liv her, og jeg kan jo ikke leie inn stylist og flyttebyrå hver gang jeg skal ha et bilde på bloggen heller.

For noen år siden ble jeg veldig fascinert av feng shui. Men det tok ikke mer enn et par minutter og noen blikk rundt i mitt hjem før jeg skjønte at det ikke nyttet her. Ikke bare er vinduer, dører og vegger plassert feil i forhold til hverandre, og i feil antall, men til og med øst og vest er feil vei her i huset. Jeg ga opp.Men det er jo spennende likevel. Og her er dagens feng shui-tips, et som er til å leve med:

”Friske blomster tilfører verdifull yang-energi til huset ditt, men de blir deprimerende yin når de visner og dør. Ha aldri visne blomster i hjemmet ditt. Erstatt dem straks med friske”.

Det skal vi greie.

7 kommentarer:

 1. Vilken glamorös fotomodell. Något att ta efter, jag kanske kan hitta någon som inte springer och gömmer sig när kameran kommer fram. Blommor är härliga. Jag har hört att enligt feng-shui ska man inte ens ha torkade blommor. Bra för de samlar bara damm. Tulpaner blir det många av så här års innan det har börjat grönska på utsidan.

  SvarSlett
 2. Nydelige, både hanskene og fotomodellen.

  Feng shui ja, Jeg kjøpte en bok om det en gang. Men da jeg oppdaget at jeg måtte fjerne åsene rundt her og ta vekk alle bjelkene i taket ga jeg opp. Det er mange mil med store åser og uten bjelker faller huset sammen, det sier seg selv. Så ingen feng-noe som helst for meg.

  Ha en flott helg.

  SvarSlett
 3. Fine hansker og en flott modell;-) Du har vel et slikt hus som de fleste av oss og er enig med deg om at det tipset du kommer med skal vi greie - i allefall nå i helga...... Ha en super helg!!

  SvarSlett
 4. Jeg kjenner igjen Feng Shui-utfordringene dine, sånn er det her også. Og jeg har de samme fotoutfordringene her hjemme. Etter det flotte bildet tror jeg jammen jeg skal ut og kjøpe meg noen lekre tulipaner i dag. :)

  SvarSlett
 5. Så flotte handsker, og nydelig fotomodell! Ikke lett å ta bilde av seg selv nei, det blir 50 bilder og 1 som kanskje kan brukes hehe. Nydelige tulipaner du har også, her får jeg vårfølelser midt oppi all snøen. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 6. Det var både en flott modell og flotte hansker.
  Min samboer pleier å si at folk skulle bare visst hvordan det ser ut 20 cm utenfor fokuset der jeg tar bildene... Ikke like ryddig der nei :-)

  SvarSlett
 7. Et godt råd det siste der. Ingenting er så trist som en glemt vissen bukett....

  SvarSlett