tirsdag 10. mars 2009

Drømmer om vår-votter


Det er et snev av vår i luften. Inspirert av alle fine ting i gult rundt på bloggene for tiden, stripene herfra, pynten herfra, broderiene herfra, Godt humør-votter hos Sillen her og det faktum at jeg lovte i går å skru over i vårmodus, grep jeg heklenålen og lagde disse vottene. Gult garn er mangelvare i mitt arkiv, men dette fant jeg i en restekurv pga utgått farge. Vårblomster er ofte blå – blåveis, krokus, perleblomster, scilla og vårkjærminne er alle blant mine favoritter.


Oppskrift: Rundt og rundt, prøv underveis!
Garn: Freestyle fra Dale i gult og hvitt.
Heklenål: Nr 5
Pynt: Heklede rundinger i Sisu som er sydd på til slutt. Grønne kruseduller i Babyull er heklet direkte på votten – ser ut som broderte løkkesting men er mye raskere og enklere – og penere på baksiden…


Tror det er første gang jeg hekler votter. Det er jo såre enkelt, det er bare å hekle rundt den formen du skal ha – i dette tilfelle hånden. Tett og fint blir det også. Alt garnet er superwash og kan altså tas i maskin. Lurt når det gjelder hvite votter!Dagens Feng shui-tips:
”Sørg for frisk luft. Minst en gang i uken bør du åpne to vinduer i to forskjellige rom for å la frisk luft feie gammel yin-luft ut av rommene dine. Det er best å gjøre dette på en solrik dag for å bringe inn vibrerende yang-energi som trekker til seg hell og lykke.”Gule votter, solkrem og solbriller i solveggen på en fin dag – og med vinduene på vidt gap - kan det bli mer vårlig enn det da?Tulipaner er også et sikkert vårtegn! Skulle gjerne hatt bursdag hver dag jeg, om det hadde medført friske forsyninger av tulipaner utover våren.
Og jeg må bare innrømme: MASSE tulipaner er bedre enn bare noen få! Tross alt.


11 kommentarer:

 1. Kjempekoselige votter. Vikelig fine er de.

  Og jeg er helt enig - tulipaner får man aldri nok av. Masse tulipaner er best.

  Vinduene i dette huset kan ikke åpnes de - vel de små oppe på soverommet kan og de står altid åpne selvfølgelig, men jeg får som regel bare inn røyken fra naboens pipe.
  Jeg tror ikke dette stedet egner seg for Feng Shui.

  SvarSlett
 2. Håller med, tulpaner är bäst i stora fång. Skönt att se att du är vid gott humör trots all snö. Och dagens Feng Shui tips är ett väldigt gott tips.

  SvarSlett
 3. Hei Anne, og tusen takk for den kjempehyggelige kommentaren du har lagt igjen hos meg! Jeg må jo bare si det samme til din blogg også. Du er kjempekreativ, og det er rart du ikke har blogga tidligere. men jeg er nå glad du begynte, jeg da!!
  Butikken heter så mye som Norsk Flid Husfliden...hi hi...så nå vet du det. men jeg gidder ligsom ikke å si det høyt hele tiden.
  HF har også en egen blogg nå, Madeinnorway.no tror jeg det var. Har bare ikke hatt tid ennå til å sjekke den ut, selv om vi egentlig skal det da......kremt!!
  Send meg adrs di, så sender jeg deg noen smaksprøver, jeg vettu.
  Ha en super dag!!

  SvarSlett
 4. Åh vilket härligt vårigt inlägg! vårfint med gult och vitt coh tulpaner kan man inte få för många av ;-)

  /janette

  SvarSlett
 5. Underbart inlägg! Fina tulipaner (och jag blev extra glad av norskan här, på svenska heter den tulpaner, det är ju urtråkigt i jämförelse) och finfina vantar!

  SvarSlett
 6. Knall gøye votter, fikk utrolig lyst på noen selv nå :-)
  Tulipaner er alltid herlig, har noen stående her hjemme, jeg også.

  Ha en flott uke!

  SvarSlett
 7. Stilige votter! Jeg har strikket massevis av votter, men aldri heklet noen-god idè! Ja her i bloggen kom visst våren over natten gitt - jeg har åpnet vinduer og lar våren feie innover mitt hus også. Ha en fin vårdag!

  SvarSlett
 8. Vilka vackra vårvantar! Underbart broderi.

  SvarSlett
 9. Flotte vårvotter!
  Jeg har også heklet votter for første gang i år, og det er som du sier kjempeenkelt.
  Og så er det moro å lage votter som ingen andre har:)

  SvarSlett
 10. Supre votter! Dekoren er helt nydelig.

  SvarSlett
 11. Tok meg en tur i bloggen din, mens jeg er på bokstav b-rundtur i bloggen. Veldig stilige votter, må jeg bare få si! :) Håper bare vårsola kommer snart!

  SvarSlett