søndag 26. juli 2015

Sokker, blå...


Jeg har mye sokkegarn. Det er nesten nifst så mye det er. Hvor kommer det fra, alt sammen??
Det er nok kjøpt av meg, det meste, og samlet gjennom årene. Og noe har jeg fått. Mange bekker små osv. - det hoper seg opp.

Og da må man jo strikke sokker, da. Det er alltids noen som trenger et par. Disse er nesten litt styggvakre - de er strikket i Arne og Carlos-garnet fra Regia som kom i vinter. Det er visst seks forskjellige farger, denne heter Månenatt.

Strikket på pinne 2,5 mm, helt vanlige sokker, med 64 masker, glattstrikk med litt ekstra ribb rundt ankelen for at de skal sitte bedre. Hverken mer eller mindre. Fargene er fine, og til flerfarget garn å være syns jeg det er ganske fint, faktisk.

Her ser du forresten vårt nye badegulv, som vi ble veldig fornøyde med. Perfekt gråfarge - her syns hverken søl eller støv eller bikkjehår. Eneste ulempen er jo at man glemmer helt å vaske gulvet...

Ha en riktig fin søndag!

13 kommentarer:

 1. God søndagsmorgen! Det var noen lekre sokker, er nå min mening. Jeg har ikke hatt et eneste nøste med Arne og Carlos sitt garn i hus, men nå ble jeg nysgjerrig. Men det er jo det restegarnet da...Å, det er så mye jeg har lyst til å strikke, blir sprø!! Badegulvet ser vakkert og praktisk ut, god kombinasjon. Så da er det kanskje tilbake til normalen igjen i heimen? Igår hadde vi en Alldeles herlig dag, etter gammelt. Tilbake til normalen idag...Massevis av klimaflyktninger her på stedet og. Stikker av til sydlige breddegrader, og temperaturer opp mot 40. Nei takk, foretrekker Vestlandet jeg da. :)))) Ha en fin dag. LIV V.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, badet er ferdig nå. Og det funker utmerket, vi ble veldig fornøyde.

   Foretrekker Norge om sommeren jeg også, men resten av familien vil sørover. Så det er en diskusjon hvert eneste år, hehe. Ha en fortsatt fin søndag!

   Slett
 2. Veldig gode sokker :-)) Ha en riktig fint søndag.
  Klem fra meg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, og god søndag til deg også!

   Slett
 3. Jeg synes de var riktig så fine, jeg! Har vurdert å kjøpe sokkegarnet til Arne&Carlos jeg også, er jo megafan av alt de lager :-) De holdt et foredrag hjemme her på biblioteket der de fortalte om garnet sitt og seg selv, da fikk jeg til og med signert ei bok og prata litt med dem. Men jeg lurer på, hvor får du kjøpt det garnet?

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt at du fikk høre foredraget! De er jo noen artige skruer. Jeg kjøpte sokkegarnet gjennom en hobbybokklubb, men jeg ser at det er flere andre nettbutikker som har det også. Blant annet Strikk Innom:
   http://www.strikkinnom.no/manufacturers/regia
   Ser at de har salg på garnet nå (satt ned fra 45 til 36 kr pr nøste). Du trenger to nøster a 50 gram til et par sokker. De har alle fargene, bortsett fra den jeg har strikket i her, ser jeg. Den som heter "Sommernatt" syns jeg er fin :-)

   Slett
 4. De ble jo fine, sokkene dine! Jo, da. Garn har vi rikelig av vi som er i denne bransjen. Og jammen strikker vi mye fint også, men minker det i kassene? Jeg prøver å bruke fra lageret til de prosjektene jeg skal i gang med, men må ofte kjøpe noen nøster likevel. Synes det er helt greit. Det er "verre" med alle billigkassene jeg stuper nedi uten planer for hva det skal bli. Men jeg lever godt med den "synda" også.

  Riktig god søndag i regnværet! Her er det bare 9 grader.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Her pøser det også ned, og jeg har ikke sett på gradestokken engang - men det ser kaldt ut....

   Kjenner meg igjen med det der å stupe nedi billigkassene - kan jo få bruk for det en vakker dag.... Jeg trøster meg med at man kunne hatt verre laster enn dette. De fleste andre laster er vel verre, faktisk ;-)

   Slett
 5. Hehe, det er rart med det sokkegarnet, hvor mye av det som sniker seg inn i lageret og jeg som ikke strikker sokker en gang.....

  Badegulv i grått er toppers! Her har ungenes bad blanke hvite fliser, det er til å gråte av, det er klin umulig å få av de små støvhårene, har prøvd alle mulig microfiberkluter.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, grått er flott! Vi har blanke hvite fliser på vaskerommet - helt håpløst. Kunne støvsugd tre ganger om dagen der, men har gitt opp. Og vi som har SORT hund... Så derfor ble det grått gulv :-)

   Slett
 6. Du er sokke-strikke-master nummer EN. Du er så flink, og jeg blir så inspirert. Jeg gikk også over til å strikke stjernetå etter at jeg hadde lært det av din sokkeskole. Så jeg takker og bukker for herlig inspirasjon til sokkestrikk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Anita! Hyggelig med en sånn kommentar fra en dreven strikker som deg :-)
   Nå har jeg nettopp strikket et par sokker med flat tå, forresten. Funker fint det også, om man får den riktige "buen". Forandirng fryder :-)

   Slett