lørdag 18. juli 2015

Men hva er dette...?

Da jeg var liten, lærte mor meg navnet på nesten alle markens blomster.


Men ikke denne. Den var liksom bare der, mellom småkratt og tyttebærlyng, og var nesten ikke en blomst engang. Men nå har jeg begynt å lure - hva er egentlig dette? Jeg har bladd gjennom floraen flerfoldige ganger, jeg har lett på nettet og jeg har spurt meg frem - men uten å bli noe klokere. Det kan være småmarimjelle, eller stormarimjelle, men det stemmer ikke helt med bildene andre steder. Denne blomsten er flatere, og bladene er rødere.
Men hva er det da, da???
Noen som vet?

4 kommentarer:

 1. God morgen
  Koselig med blomster. Takk for alle disse blomsterinnlegg, med barndommens blomster.
  Jeg kan huske alle sammen, og de har hver sin historie, som du forteller om her.
  Men denne aner jeg ikke hva heter........ Håper du får svar på det av en annen.
  Noen må også jobbe lørdager, selv på sommeren. Jeg er en av dem. Straks klar, bare litt kaffe og radio først.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 2. Hej!
  Brukar ofta titta in här och tycker Du har så mycket fint. Nu fick jag huvudbry och måste leta upp denna blomma. Hittade en länk och Du kan ju söka på vad den heter på norska.
  http://vandra.mior.se/fjallflora/flora/angskovall-1.html
  Ha en fin sommar!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Bildet du lenker til ligner jo presis på "mine" blomster her. Den heter altså Ängskovall på svensk, Common cow-wheat på engelsk, Melampyrum pratense på latin - og Stormarimjelle på norsk. Det var omtrent som jeg trodde. Men bildene jeg fant på nett da jeg googlet stormarimjelle, lignet ikke helt på "mine" blomster. Det kommer sikkert an på jordsmonnet de vokser i. :-)

   Slett
 3. Det var ett tag sedan du skrev det här inlägget men jag läser det först nu eftersom vi varit borta och dartorfria i 3 veckor. Vi kallar blomman Skogskovall. "Kovall" betyder ko-mat, alltså mat till kor och de växer i här i vår skog. Det var säkert en växt som korna åt när de fick beta i skogen. Har inte kollat i floran vad den heter där.

  SvarSlett