mandag 20. april 2015

Ellinor...


Jeg har jo helt glemt å legge ut bilder av Ellinor, som jeg strikket i høst. 
Det er en kjekk og grei jakke med falske fletter. Grei oppskrift, flott garn, greit å strikke.


Alt vel så langt, hadde det ikke vært for at jakka er for liten


Ja, jeg tuller ikke. Jeg som stadig gnåler om å prøve underveis osv osv osv. 
Og det gjorde jeg. Jeg strikket prøvelapp, målte og prøvde, målte og prøvde.


Jeg gjorde diverse modifikasjoner underveis, som jeg ble godt fornøyd med. 
Jakka er strikket ovenfra og ned, og jeg strikket den frem og tilbake, inkl knappestolpene og alt i ett. Så når den var ferdig, var den ferdig. Jada.


Nå lurer jeg på om det kanskje er jeg som er for stor, og ikke jakka som er for liten.....
Det er ikke godt å si, men jeg er tilbøyelig til å tro det første.

Oppskrift: Elinor av Pinneguri
Garn: The Plucky Knitter Primo Sport (75% merino, 20% kasjmir, 5% nylon/polyamid), nesten 6 hesper. Og det var alt jeg hadde - det var en one-of-a-kind-innfarging.
Pinner: 3 mm hele veien
Modifikasjoner: Mange små underveis.

Jeg ble godt fornøyd med jakka - den er fin. Men hva hjelper det når det sitter som et pølseskinn og knappestolpene nesten spriker? Joda, jeg har sett at mange strikker seg trange jakker med vilje, og at det skal være sånn, men det passer ikke meg. Jeg stiller ikke bilringene mine på utstilling.

Men det var egentlig denne jakka jeg først falt for. Den ser så ullete og god ut. Og denne lange varianten var også fristende fin. Så når alt kommer til alt, kan det godt tenkes at jeg rekker opp hele sulamitten og lager meg en ny. Rett og slett. For jeg vil så gjerne ha en Ellinor, en som er ullete og lang og ikke for trang. Det tror jeg kan bli fint. Og så får det fine Plucky-garnet heller bli noe annet.

Men hva er det egentlig med meg og grå flettejakker??? Først strikket jeg denne jakka (Textura)- riktignok ikke med fletter, men med strukturmønster i hvert fall. Ble for trang - rekket opp.

Så strikket jeg denne jakka (Clara), med massevis av fletter. For trang, den også - rekket opp.

Akk ja, sann, noen lærer aldri.
Men nå er det koftestrikking som gjelder. Ha en riktig så fin dag!


12 kommentarer:

 1. Så kjedelig at du synes den er for liten for den er nydelig flott! Kan ikke være en slik åpen jakke utenpå en finere topp jakke då? slik kast på seg når det blir kaldt men ikke så kaldt at en må lukke jakken ;)

  SvarSlett
 2. Det var veldig synd, da! Nydelig jakke.

  SvarSlett
 3. Men hjelpe meg, den var flott !!! nydelig farge. veldig dumt at den ble for liten..... Hilsen Beth

  SvarSlett
 4. Så synd at den ble for liten, for den ble jo veldig kul. Liker veldig godt flettene i ryggen, hvis ikke det var for at min Ellinor er nesten helt ferdig (bare knappestolper igjen) så ville jeg hermet etter deg :D

  SvarSlett
 5. Jakka var jo nydelig, så synd den ble for liten.

  SvarSlett
 6. Åh nei så kjipt!!!!!! Fargen er jo så flott og jakken likedan!!!

  SvarSlett
 7. En helt nydelig jakke! Så dumt at den ble for trang. :(

  Har du prøvd å vaske og blokke lett? Eller kanskje strikke bredere knappestolper, hvis du har mer garn?

  Fikk litt vondt av deg nå.

  SvarSlett
  Svar
  1. Må nok vaske og blokke litt ja, selv om jeg syns det ødelegger litt av "spensten" i strikken. Knappestolpene er strikket i ett med jakka, med en avsluttende kantmaske, så de kan ikke utvides. Og det er tomt for garn. i det hele tatt... ;-)

   Slett
 8. Kjenner du ingen som ønsker seg en grå flettejakke, da...? Synd å rekke opp en så nydelig strikka jakke. (Men jeg skjønner at du gjerne vil ha den selv, i akkurat det eksklusive garnet. )

  SvarSlett
 9. Kjempefin jakke! Synd den ble for liten. Du har ikke noen i vennekretsen som kunne tenke seg ny strikkejakke da? Så kan du kanskje få litt cash til nytt garn?

  SvarSlett
 10. Å, så fiiiin!!!! Synd du må rekke den opp. Den er strikket så jevnt tett og fint. Men jeg forstår dilemmaet. Jeg strikker alltid litt for store plagg, for jeg er ikke glad i å vise mine ekstra bilringer for alle og enhver. Du som er så slank sier alle, men jeg er flink til å kle meg for å skjule. Og jeg kler meg ikke for å se tjukk ut med vilje.
  Jeg ser flere strikker trange ettersittende kofter. De er jo innom butikken for å prøve knapper. Men det er morro å se alle de forskjellige koftene folk strikker, og flere strikker den samme......
  Jeg får heller kose meg i de litt for store plaggene jeg strikker, som jeg er så fornøyd med, alikevel.
  Ha en fin dag. Med opprekk eller ei.

  SvarSlett
 11. Det er nok utvilsomt jakka som er for liten og ikke du som er for stor ;) kjedelig å ikke bli fornøyd, men jakka er jo veldig fint. Håper du blir fornøyd med det du bestemmer deg for. Det er viktig å sove godt om natta ;)

  SvarSlett