mandag 11. august 2014

Så strikker vi litt igjen...

Nå er det lenge siden den har vært noe strikking her på bloggen. Men jeg har strikket litt, jada. Så her kommer en bitteliten sokkeparade:


DE RØDE: Først strikket jeg et par røde sokker. Jeg har muligens nevnt det før her på bloggen, men uansett - i ungdommens vår besøkte jeg en dame som hadde en hel haug med sokker i et trau i gangen, så gjestene hennes kunne låne et par når de kom på besøk. Jeg syns det var sånn en trivelig idé - sånn ville jeg også ha når jeg ble stor! Og nå har jeg - litt etter litt - fått noen par til utlåns. Så gjestene mine ikke skal fryse på beina.


Disse er strikket i Sandnes Alpakka Strømpegarn i knall rødt. Mykt og deilig garn i 70% alpakka og 30% nylon. Dette garnet har jeg prøvd før, men de sokkene forsvant ut av døra før jeg rakk å reagere. Er spent på hvordan det er i bruk. Jeg syns ikke garnet var noe særlig godt å strikke av, det var nesten for mykt og glatt. Det gikk med 110 gram garn til et par damesokker, altså litt over to nøster, strikket på pinner nr 3. Helt enkle sokker med en flette til pynt. Jeg startet med 64 masker og justerte litt hist og pist underveis, ikke noen oppskrift og ikke noe hokus pokus. Noen av dere som har prøvd garnet? Og hva syns dere?


DE BLÅ: "Alle" skryter så fælt av Cascade Heritage-garnet, så det måtte jeg jo prøve. Garnet kjøpte jeg hos Projo - det inneholder 75% merino og 25% nylon og fargen heter #9825. Jeg strikket Motorsyklistens pensokker fra Bittamis sokkebok, som etter å ha ligget på salgstoppen både her og der sikkert finnes i alle norske strikkeres bokhyller? Det er en flott bok. Bitta har skjønt dette med sokker - de kan gjerne være dekorative, men de må være praktiske også! God fasong og passform er viktig - at de er fine å se på er en ekstra bonus. Disse er strikket på pinne 2,5.


Garnet ble ikke noen ny favoritt hos meg - jeg syns det var litt hyssingaktig og uelastisk å strikke med, nesten som bomull. Fargen var det fineste med dette garnet - vidunderlig vakker blåfarge med lilla og gråblått innimellom. Jeg ble helt forelsket i den fargen.


DE GLORETE: Men hvorfor i alle dager kjøpte jeg dette garnet??? Det var i hvert fall ikke fordi fargen var vakker. Jeg lurer ofte på hva de tenker på, de som blander sokkegarnsfarger?

Men uansett - garnet var fint, det. Järbo Raggi er et tykt sokkegarn, med 70% ull og 30% polyamid. Det var veldig mykt til såpass tykt sokkegarn å være, og godt å strikke av. Men - garnet kom i 150 grams nøste, som var farget slik at det ikke ble nok til to "parallelle" voksensokker. Dessuten inneholdt det veldig mange knuter, sikkert bortimot ti stykker. Så jeg bare ga opp å få to like sokker og endte opp med et par barnesokker i stedet - strikket på pinner 4 og 4,5 etter oppskriften på magebåndet. Hvis Järbo lover å skjerpe seg på knutene, lover jeg å kjøpe garnet igjen - ensfarget neste gang.

Og dett var dett. Ha en fin ny uke!

14 kommentarer:

 1. Strik du endelig løs, for sådanne gæstesokker har en tendens til at smutte med gæsterne hjem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, men det er jo flott hvis noen liker sokkene så godt at de tar dem med seg - så får jeg bare strikke noen nye, jeg har nok av garn ;-)

   Slett
 2. Fine sokker og fremfor alt de mest fantastisk bruke din egen... eller en deilig gave.
  Jeg strikkte overkne sist... det kommer herlig høsten :-)))
  Ha riktig fine uke også. Hilsen fra Viola

  SvarSlett
 3. Vi strikker da gjerne litt om sommeren, men som oftest tar det litt tid å blogge det. Så enig med deg. Jeg likte også best de røde og de blå. Jeg skjønner heller ikke hvorfor de lager alt det glorete sokkegarnet. En annen sak er hvorfor vi plutselig har kjøpt et nøste eller flere.
  Jeg har også boka i hylla, garn er innkjøpt til 2 ulike par, men det er så mye annet foran i køen.

  I dag synes jeg det er værforandring, nesten kaldt regn.

  Ha en riktig fin mandag! I morgen reiser Sigurd med familie, og får vi synge "En sommer er over...".

  Klem fra Ingunn

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det kjennes ut som om sommeren er slutt her også - bare 12 grader da jeg dro ut i dag morges.

   Slett
 4. Sokker, ja. De røde var skjønne. Helt meg.
  Og jeg påla meg selv å strikke sokker i år, et par i mnd....
  For å si det sånn, så har jeg litt å ta igjen, tre par, tror jeg. Mulig jeg får gjort det i løpet av høsten, kanskje.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg måtte ta en liten opptelling - og jeg har faktisk strikket ti par i år, til min store forfjamselse!!! Det er så greit å ha et lite strikketøy innimellom, det går nesten av seg selv :-)

   Slett
 5. Flotte sokker! Jeg har kjøpt to nøster med Jærbo Raggi for første gang. De ligger på vent. Nå er jeg spent på hvordan de er da....Jaja, sokker blir det vel en gang. Bitta sin bok finnest selvsagt hos meg også. Hehe. Jeg har strikket flere par. Lettfattelige mønster, passer meg veldig bra. :)
  Opphold her idag, med en liten Bertha på besøk. Ha en fin dag der du er. Hilsen Liv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er hjemme jeg, ferien er slutt. Er litt treg med å blogge fra ferien, derfor kommer det sommerbilder litt utover høsten også :-)
   Järbo-garnet var fint det, du kommer nok til å bli fornøyd. Bare det ikke er så mange knuter - håper du har mer flaks enn meg!

   Slett
 6. Flotte sokker! :)
  Jeg synes nå de røde var stilige jeg da.. Strikker faktisk i det garnet nå, på p 2.5, og synes det er helt vidundelig å strikke med! Men jeg liker å strikke av myke garn, liker at det sklir på pinnene.
  Jeg har også hørt så mye om cascade garnet, og er veldig nysgjerrig på det, nå ble jeg litt betenkt. Men fargen var nyyydelig, det har du rett i! :) Og lekkert ble det til Motorsyklistens pensokker :)

  Hehe farger og sokkegarn ja... Har mange ganger lurt på det samme.. Hva tenker de på??
  Det fins jo såå mange vakre farger, men bruker de av dem? Nei...
  Jeg er veldig fornøyd med Järbo sitt garn, nå har jeg ikke strikka av raggi, bare av mini og mellan raggi. Men uansett utseende, de er sikkert varme og gode! :) Og det gjør da ingenting om sokkene ikke er like??

  Håper du har en herlig dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Neida, det gjør ingen ting for meg at sokkene ikke blir like, men jeg vet at mange er veldig nøye på det.

   Cascade-garnet egner seg jo veldig godt til maskemønster og fletter, siden mønsteret blir så definert. Og så er det så mange fine, klare farger - det var faktisk flere hesper som ble med meg hjem, så jeg kommer nok til å bruke det igjen :-)

   Slett
 7. Veldig fine sokker, likte de røde spesielt godt:-)

  SvarSlett
 8. Å, nå fikk jeg lyst på noen knall røde gladsokker. De var fine alle sammen, eller de siste var vel kanskje ikke "fine" i den forstand, men er sikker på at de varmer godt på bena. Og får en koselig idé å ha lånesokker til gjestene. :)

  SvarSlett
 9. Så fine sokker! Fint med fletter i sokkene. Er ikke selv så begeistret for Sandnes Alpakka strømpegarn, deilig myk, men litt for myk. De blir litt slappe. Og garnet er lite drøyt. Lekre blå sokker, mønsteret kom godt frem. Raggi er godt strømpegarn med mange merkelig farger;) men varme og slitesterke blir de!

  SvarSlett