lørdag 16. august 2014

Har du hørt historien om de tre små fisk...?Har du hørt historien om de tre små fisk,
som endte sine dager i en fiskehandlerdisk?


Og de svømte og de svømte og de svømte rundt,
for deres mor hadde sagt at svømming var sunt.

Ann, a k a Pinneguri, lagde et mønster til et Fisketeppe, og jeg heklet det for henne. Og sånn ble det:


Heklet i Shetland Soft fra Malsen og Mor, i sju ulike farger, med heklenål nr 3. Teppet er ca 70 x 90 cm og det er vel vognteppe-størrelse omtrent. Det veier ca 250 gram, men det går med en del mer garn - det blir jo en del svinn i trådender her. Det består av 18 x 24 = 432 lapper. Lappene er sydd sammen.

Jeg er jo ikke verdens raskeste hekler akkurat, og bruker gjerne en seks-sju år på teppene mine. Men dette gjorde jeg unna på ca tre måneder. Likevel syns jeg det var drøyt, og ikke noe for den utålmodige. Men fint ble det! Shetland Soft er lett og luftig og passer utmerket til babytepper. Hadde sikkert også vært utmerket som helseteppe i kvadratisk versjon - et stødig og godt alternativ til f eks Nøstebarns rilleteppe, som jeg syns er litt lealaust.


Vil man ha et større teppe, kan man jo slenge på en ekstra omgang på bestemorrutene. Teppet er heklet med to runder på bestemorruta - sånn som til venstre. Men du kan jo gjerne ta tre - sånn som til høyre.


Et fint teppe må ha en fin og stødig kant. Denne er nesten usynlig - først en rad med tre-stavs-grupper etter en tutorial som jeg fant her, deretter en runde med halvstaver. Teppet ble flatt som en pannekake, slik tepper skal, uten å bukle i kanten.


Man lærer så lenge man lever, og da jeg skulle sjekke at jeg hadde korrekt tekst til sangen innledningsvis i dette innlegget, googlet jeg og lærte følgende: "Historien om de tre små fisk" ble skrevet i 1939 av to amerikanske student-jenter. De solgte rettighetene til sangen videre for 200 dollar. Det angret de nok på etterpå, for sangen ble en superslager i USA, med topplasseringer på salgslistene. Her i Norge er sangen fortsatt populær i barnehager og på skoler - og i reklamebransjen (du husker sikkert reklamen for makrell i tomat). Så lærte man noe nytt i dag også  :-)

Mer om teppet mitt på Ravelry, og mønsteret kan du kjøpe her.

15 kommentarer:

 1. Så stilig teppe! Ha en herlig søndag!

  SvarSlett
 2. Makan! For en tålmodighet. Av og til blir jeg glad for at jeg ikke hekler. :))
  Godt jobba, og teppe var festlig.
  Ha en fin søndag. Hilsen Liv.

  SvarSlett
 3. Wow - for et arbeid, og så raskt. Skikkelig flott!!!! Jeg er imponert!!!

  SvarSlett
 4. Det hadde jeg ikke trodd, at firkantene ble til et fisketeppe!!!
  Jeg har sett heklede fisk, satt sammen, så jeg trodde først det var det du hadde laget. Men jeg stusset litt på de firkantene, he he
  Fint teppe, bra arbeide, Anne.

  SvarSlett
 5. Flott teppe!Moro med bildet som oppstår av firkantene.

  SvarSlett
 6. Artig teppe, og godt jobbet! Jeg er en av dem som er for utålmodige til å hekle/strikke sånne tepper, men de er jo fine da. :)

  SvarSlett
 7. Morsomt sier jeg! Tror ikke jeg hadde hatt tålmodighet jeg heller. All ære til deg for innsatsen!

  God ny uke ønskes av Ingunn

  SvarSlett
 8. At du orket! Men det hjalp vel å vite at det ville bli bra til slutt, og det ble det jo :)

  SvarSlett
 9. Så kult teppe! Et godt stykke arbeid du har lagt i dette. Men når det blir så fint er det jo verdt det:)

  SvarSlett
 10. Så morsomt teppe! Ble kjempefint!

  SvarSlett
 11. 'Morsomt' var også det første ordet jeg tenkte når jeg så det :) Artig med litt annet enn det vanlige - veldig fint teppe! Er enig med deg i at rilleteppe er litt lealaust, syns det blir litt vindskjeivt etter en stund også.
  Er imponert over sokkeproduksjonen din i sommer! Har prøvd Sandnesgarnet - og rakk det opp igjen. Ble for 'dødt' syns jeg, men nå er ikke jeg noe god på alpakkagarn, syns jeg strikker så "stykt" med det...hehe
  Jeg tenkte faktisk på deg tidligere i sommer og lurte på om dere var på disse kanter/Hvasser/Tjøme iår også :)
  Ha en fin uke videre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi var en uke på Hvasser i mådedskiftet juli/august. Det var vidunderlig deilig, som vanlig :-)

   Slett
 12. Jakka du har hengende over stolen må du fortelle om. Ser herlig ut.
  Hilsen Liv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, skal blogge om den når jeg får tid :-) Det er litt hektisk her om dagen - dattera skal flyte, foreldrene mine skal flytte, saker og ting skal ordnes etc etc. Men det kommer - og jakka heter Siri og jeg har lag den inn på Ravelry, om du vil ta en titt. Og nå skal vi ha famileiavskjedsmiddag for dattera. Men først må Tinka og jeg på tur :-)

   Slett