torsdag 14. august 2014

Søte bløte...Søte, bløte stikkelsbær, du som er så rund og pen.
Hvorfor må du alle år gro på slike sinte trær?
Kan du ikke neste vår flytte til en eplegren
og bli gul og moden der,
så jeg kan få plukket deg uten å få stukket meg?

Inger Hagerup

13 kommentarer:

 1. Koselig påminnelse om barndommens stikkelsbær. Her jeg bor nå er det visst ikke en vanlig bærsort. Husker vi spiste den rett fra busken. Vi likte ikke sylta særlig godt.


  Tåka henger langt nedover liene, og det er vått så det holder. Den planlagte molteturen er avlyst, og dagen er ny og ubrukt.

  God dag til deg også!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror stikkelsbær er nesten utdødd, jeg, bortsett fra i gamle hager. Rips og solbær har fått en slags renessanse blant hageinteresserte, men ingen planter stikkelsbær mer. Disse fant jeg på et gammelt småbruk i Vestfold.

   Slett
 2. Herlige Inger Hagerup. Hun fikk sagt det . Stikkelsbær er ikke den sorten bær som jeg smaker på hvert år. Finnest nesten ikke lenger føler jeg. Dumt!
  Er en fin tid nå.
  Hilsen Liv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Stikkelsbær har blitt en slags kuriositet nutildags. Syns ikke de er spesielt gode, men moren min elsker dem - når de endelig dukker opp et sted. Skal visstnok nytes rett fra busken.

   Slett
 3. Inger Hagerup kan si det, hun.
  Herlig!

  SvarSlett
 4. Jeg husker stikkelsbær fra barndommen. Vi spiste bærene rett fra treet, syltetøyet likte vi ikke (som Ingunn sier :-)) Fine Inger Hagerup, hun fikk til å lage gull av ord.
  Ha en fin kveld! :-)

  SvarSlett
 5. Stikkelsbær er kjempegodt! Jeg har prøvd å plante en busk, men den trivdes visst ikke i hagen min. Ikke rips heller. . . Bløtkake med stikkelsbær og rips er bare supergodt! (Og jeg har bursdag i slutten av august :-) )

  SvarSlett
 6. Så koselige sommerbilder. Jeg liker godt stikkelsbær, men har aldri sett dem i rød farge. Her hos oss blir de bare gul og spist rett fra busken.

  SvarSlett
 7. Vi har masse stikkelsbær, både gule og røde. Men det er mange uker siden bærsesongen var over her hos oss, fuglene har forlengst spist de siste som var igjen.

  Skikkelig vonde pigger på de buskene ja!

  SvarSlett
 8. Stikkelsbær er jo godt, da! Det synes grevlingen ogå...den har renska alle buskene for bær, sann cirka to dager før de vvar skikkelig modne!

  Marit

  SvarSlett
 9. Krusbär heter de i Sverige och de röda som du har är helt underbart goda! Inte så vanliga här heller men vi planterade 5 buskar nu i våras och hoppas på goda bär nästa sommar.

  SvarSlett
 10. Å, nam disse så veldig gode ut! Vi har gule men de er litt sure ja:)

  SvarSlett
 11. Stikkelsesbær er blant det beste jeg vet. Farmoren min lagde Stickelsbærchutney eller sursøtt syltetøy av det. Helt nyyyydelig.

  SvarSlett