onsdag 20. august 2014

At du orker...

- At du orker! er en reaksjon jeg ofte får når jeg hekler tepper. Men det er ikke noe ork. I sommer, for eksempel, har vi flydd til Kroatia og Finland, vi har ventet på Gardermoen på avlyst fly, vi har kjørt til Sandefjord, Trondheim, Stiklestad, Hvasser og Nes på Hedmarken, og vi har kjørt båt på fjorden. Det har blitt mange timer i fly, bil og båt. Da passer det jo utmerket med et bittelite håndarbeid, et garnnøste og en heklenål, som kan puttes i lomma og tas med overalt. Det krever ingen oppskrift eller diagrammer, og kan avbrytes når som helst uten problem - ingen omgang eller rapport som må gjøres ferdig. Det er ingen masker som sklir av pinnen, og ikke noe mønster å huske eller følge med på. Om kvelden, når hjernen er skrudd av, passer det fint å fiske frem lappene og feste noen tråder.

På flyplassen i Split, Kroatia, var det stappfullt av folk, og kun ledige ståplasser. 
Ikke visste vi helt når flyet gikk heller. Og Annepålandet heklet lapper. 
Jeg rakk ganske mange på den flyplassen.

I ungdommens vår fikk Gemalen og jeg et heklet teppe av bestemorruter av Gemalens farmor. Hun hadde bare heklet trådene inn, ikke festet dem, og innen kort tid gikk teppet i oppløsning av seg selv. Det var en traumatisk opplevelse for en hekledame, og siden har jeg festet alle mine tråder, grundig. Hver eneste en.

432 lapper senere, 864 tråder festet.

Men jeg syns ikke det var et ork, mer et hendig tidsfordriv i sommersola. 
Og nå har jeg allerede startet på et nytt teppe. Men det er en helt annen historie.

I dag har Gemalen og jeg vært gift i 26 år. Godt gjort at vi har holdt ut med hverandre i alle disse årene! I morgen blir en travel dag - Dattera flytter til Chicago, bikkja her bursdag og kanskje rekker vi å feire oss selv bittelite grann også. Ha en fin dag!

18 kommentarer:

 1. Mye er gjort allerede om man fester tråder underveis, syns jeg. Og kjekkere håndarbeid til og ta med overalt finner man sjelden som det her. Vurderer om jeg skal begynne på et teppe. Man får aldri for mange tepper !

  Ha ei fin feiring og forts fin uke !

  SvarSlett
 2. Gratulerer med bryllupsdagen! Mye spennende som skjer hos deg, ser jeg.Så enig med deg. En må alltid ha et enkelt håndarbeid på reise. Så mange hyggelige samtaler jeg har hatt med fremmede damer på flyplasser over denne strikkinga. En må bare passe seg for saks i sikkerhetskontrollen....

  Ha en strålende dag! Oppholdsvær enn så lenge. Jeg skal til fjells.

  Klem

  SvarSlett
 3. Jeg har også alltid med meg er lite håndarbeid i vesken, greit å ha hvis det blir køer eller man må vente på noe. De små lappene dine er nok mer håndterlige enn mine "veske-sokker" med 5 pinner i. Kanskje en ide å vurdere.

  Gratulerer med 26 års-jubileum, og lykke til med alt som skal skje i dag. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sokker funker også utmerket som ha-med-strikketøy! Jeg strikker dem også på 5 pinner i stedet for rundpinne, som "alle andre" gjør nå. Gammel dame er vond å vende... Dessuten funker det jo mye bedre, ikke sant???

   Slett
 4. Så herlig! Gratulerer så masse. Jeg hekler også lapp på lapp på lapp... Blir aldri lei, man blir hekta på lapper. Det passer alltid med en lapp eller flere. Det blir det mange tepper av, men det er helt greit. Ha en strålandes dag der ute.

  SvarSlett
 5. Føler for en liten protest/sympati med deg her. Å hekle lappe teppe er kjempe gøy og veldig avslappende. Jeg drar så og si aldri på tur uten ett håndarbeid. For å måtte vente uten håndarbeid; det er det som er ett ORK for meg. Jeg har laget mange og det er et fint innimellom arbeid som ikke trenger stor plass i veska eller tankearbeid. De blir bare til av seg selv og en dag har man så mange at man må bestemmes seg for utsende og starte sammenhekling av teppe. Jeg orker ikke sy de sammen lenger. Jeg har aldri opplevd at noe har raknet med innheklede tråder. Jeg har heller aldri hatt trøbbel med strikkepinner eller heklenål i sikkerhetskontrollen. I sommer oppdaget jeg forskrekket at jeg hadde kommet meg igjennom med en 1/2, halvliter cola også uten reaksjon. Jeg har alltid på meg belte og tror det er farligere enn noen stakkars strikkepinner.

  SvarSlett
 6. Gratulerer med bryllupsdag! Det er alltid kjekt med slike enkle håndarbeider når man reiser. Det har mest blitt klutestrikking på meg:) Men hekle lapper høres veldig fornuftig ut synes jeg!

  SvarSlett
 7. Høres ut som et veldig snedig håndarbeid som kan tas fram i mange sammenhenger :) Gratulerer med bryllupsdagen!

  SvarSlett
 8. Enig med deg- ikke noe ork å hekle tepper bit for bit:)

  SvarSlett
 9. Gratulerer masse med dagen til dere begge to! Vi har vært gift akkurat dobbelt så lenge, 52 år.
  Det går helt bra det.:)) Og etter som tiden kommer og innhenter oss, er det kjempegodt å være to.
  Så spennende for Dattera da som skal flytte. Hun har sikkert magen full av "sommerfugler."Sikkert dere og, men ulik oppførsel på de insekta vil jeg tro.Men sånn er livet deres akurat nå. Kan jo bli flott tur for dere til Statene når det lir på. :))
  Ha en fin onsdagskveld og en flott feiring. Hils Dattera masse lykke til!

  SvarSlett
  Svar
  1. 52 år er godt gått! Vi får vel satse å det, vi og - når man runder 20 går det liksom av seg selv, og det er som du sier greit å være to :-)
   Nå har vi nettopp sendt Dattera avgårde fra Gardermoen. Det ble nok felt en tåre eller to, men det går fort over. Og jada, det blir tur til Chicago på oss også - til våren. Det gleder jeg meg veldig til.

   Slett
 10. Og selvsagt, grattis til Tinka også! Trøste, bære må ikke glemme henne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, takk! Det ble bursdagssang og full tjohei på badet i dag morges kl 05:00, før avreise Gardermoen :-)

   Slett
 11. Gratulerer med bryllupsdag! -og Tinka! :-)

  SvarSlett
 12. Gratulerer så mykje med dagen, bra jobba!
  Er enig med deg, når du fester trådene etter kvart, blir det ein grei jobb.
  Lykke til med teppene dine, blir spennande å sjå resultatet!

  SvarSlett
 13. Gratulerer!26 år er flott!
  At man orker å hekle mange lapper ka jeg godt henge med på, det er vel sammensyingen som er min store bøyg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tar litt om gangen - hekler litt, fester litt tråder, syr sammen litt. Ikke den mest effektive metoden, jeg vet, men det funker fint for meg :-)

   Slett
 14. Håper dere fikk en flott bryllupsdag! Håndarbeid er terapi og spesielt nyttig når fly blir forsinket, avlyst eller det av andre grunner er lang ventetid. Nå skal jeg kose meg med alle blogpostene jeg ikke har lest i ferien. Sees om en stund.

  SvarSlett