mandag 16. juni 2014

Hjemme igjen...

En av finessene med Blogger er at man kan forhåndsprogrammere innlegg. Så om man får ånden over seg en kveld, kan man produsere innlegg i fleng og strø dem utover på valgte datoer i fremtiden. Den siste uka, for eksempel, har fargerike gensere og norsk natur figurerte her på bloggen, mens Annepålandet herself har vært på ferie i Kroatia sammen med Dattera.


Vi var i Makarska, som ligger på det som kalles Makaska-rivieraen. Det var absolutt helt ok. Kanskje jeg blogger litt om det senere, om jeg får tid.


Det er fint å feriere i juni - det er ikke så mange turister enda, det er friskt og grønt overalt, og vi hadde flaks med været. På torsdag spilte Kroatia mot Brasil i åpningskampen i Fotball-VM - da var det full folkefest i byen, med parader, show, flagg og fyrverkeri. Dagen etter var ikke stemningen fullt så høy, men men.


På lørdag (14. juni) var det World Wide Knit In Public Day. Vi vendte nesa hjemover, og her hekler jeg (hadde ikke med strikketøy - man tar hva man har) på Gate 8 på flyplassen i Split. De som sutrer over å måtte vente noen timer på Gardermoen, burde prøve flyplassen i Split - hjælpe meg, der var det trangt. Kun ståplasser til overs, og veldig mange mennesker (på bildet ser det riktignok ut som det er noen kvadratmeter ledig gulvplass, men det var nok bare fordi det nettopp hadde gått et fly fra denne gate-n). Jeg syns egentlig det er spennende å være på reisefot, men fortrinnsvis ikke på trange, myldrende, altfor små syden-flyplasser.

Men vi kom oss vel hjem, og nå er badig i azurblått hav og slaraffenliv et minne blott. Og mens vi ferierte som verst, var besøker nr 700 000 innom her på bloggen. Det burde teoretisk sett feires, men det får bli en annen gang. Ha en riktig fin, ny uke!

6 kommentarer:

 1. Heisann
  Deilig å feriere i juni, ja. Jeg ar siste dagen min i København i dag, og har vel egentlig en lang vei hjem, siden jeg flyr via Gardemoen, og ikke Torp, som ligger nermere......men da sparte jeg faktisk noen tusen kroner.
  Har vært på slike folkefyllte flyplasser son du nevner, og det var ikke ok......men blir fort glemt til neste tur.
  Ser deilig ut der dere har feriert. Har planer om en senere tur i sommer, med ungdommen, og da er Kroatsia et valg sammen med Hellas......så får man jo se.
  På lørdag var jeg til Garnstafett i Aarhus, og strikket sammen med andre strikkere, mens vi halset avgårde for å besøke 11 forskjellige garnbutikker....phu. Men det var verdt det.

  SvarSlett
 2. For ett sted du har vært på! Ser helt nydelig ut! :)
  Ja, bortsett fra flyplassen da ;)
  Nå lærte jeg jammen noe, visste ikke at man kunne forhånds blogge... Lærer noe hver dag sies det :)

  Gratulerer med 700 000 besøk, så gøy! :)
  Håper du får en fantastisk uke :)

  SvarSlett
 3. Min aller første sydenferie gikk til Makarska. Det var i 1982. Den gang var det Jugoslavia og ikke Kroatia :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg var også i jugoslavia - det må ha vært i 1984. På InterRail! Det var tider, det...
   Mye er forandret der nede nå, det er sikkert og visst.

   Slett
 4. Jeg har også hatt noen feriedager i juni. Liker best å reise før ferierushet. Det så deilig ut der dere har vært.

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt klart best å feriere utenom "rushtida"! Det var så stille og fredelig - og god plass overalt, selv på stranda. Jeg får litt fnatt av køer og overfylte feriesteder, jeg :-)

   Slett