onsdag 27. februar 2013

Ønskereprisen II...

Jeg fortsetter med å gjenta meg selv. Denne gang er det Jacques #11.

Rett før jul strikket jeg denne lua til Dattera.
Fikk garn til overs, og strikket en til.
Gikk tom for garn, men hadde samme sort på lager - riktignok ikke helt samme fargen.
Er nok en lue for et lyst hode, dette. Nå ligger den i gaveskuffen og venter på en match.


Garn: Pickles Extra Fine Merino, farge Steinrøys + en uidentifisert lysere grå fra lageret (muligens Platina?). 75 gram i alt.
Pinner: 3,5
Oppskrift: Jacques Cousteau Hat, med 140 masker.Stort mer er det ikke å si om den saken. Ha en fortsatt flott onsdag!


PS: Med BÅDE kommentarmoderering OG robotord forsvant spam-problemet helt. Hurra! Ikke nøl med å kommentere for det. Om robotordet - eller kanskje spesielt tallene - er vanskelig å lese, er det bare å skrive det man tror det er, det gjør jeg, og det funker nesten bestandig.


15 kommentarer:

 1. No har eg og strikka denne lua, i Lerke. Fint resultat, men har ikkje fått blogga om det enda. Må vel blåse opp ein ballong..

  SvarSlett
 2. Spørsmål frå ei veninne: bør ein snu strikketøyet på ein måte, for å få oppleggskanten frå rettsida? Ho er veldig nøyen på slikt..

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gjorde ikke det - men det blir nok penere om man gjør det. (Du kan se på bildet at oppleggskanten min er på "vranga").

   Slett
 3. Kjempefin lue! Spiller da ingen rolle om det er to farger på den, gjorde den egentlig bare finere. Jeg sliter litt med å få godkjent disse kontrollordene, mulig jeg trenger bedre briller ;) Men gir ikke opp lell da

  SvarSlett
  Svar
  1. Bra! Takk skal du ha for det. Og det gikk jo tydeligvis bra! Jeg er ikke spesielt glad for å ha robotord, men jeg holdt på å drukne i spam. Venter en stund før jeg fjerner dem - og så får vi se åssen det går da.

   Slett
 4. Var en nydelig gråfarge på den lua, den må kjøpes neste gang jeg er på garnbutikken. Jeg har "jaktet" på en gråfarge til vest og lue til gutt, og DER var den. Garnet er jo bare herlig å strikke, etter min mening.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, fargen er fredelig og fin. Jeg kjøpte det i nettbutikken til Pickles. De har en utmerket nettbutikk med lynrask service.

   Ha en fin dag du også - og takk for alle hyggelige kommentarer!

   Slett
 5. Den lua er bare sååå fin! Jeg pleier å ta to sammen på vanlig måte ved fellingene, da får du en fin løkkerad. Det er nesten den fineste lua jeg vet om, i hvertfall til gutter. Ha en vårlig helg om litt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for tips! Jeg har slitt litt med å få fellingen pen, og har prøvd litt forskjellige metoder. Men denne varianten (som jo er den enkleste - og nok en gang viser det seg at det enkle er det beste!), den har jeg ikke prøvd enda. Det får bli på lue nr 12 det da :-)

   Og jeg syns lua er fin til jenter også jeg - i hvert fall unge, tøffe jenter! Har jo strikket en til Dattera på 20, og den falt i smak.

   Riktig god helg til deg og!

   Slett
 6. Fantastisk flot lue og det gør ikke noget at den er to-farvet :-)

  SvarSlett
 7. Fin lue. Praktisk i og med at den også passer til mange hodestørrelser :)

  Kos deg med te og strikking.

  SvarSlett
 8. stilig :-)
  jeg liker disse luene og sønnen og svigersønnen har da derfor ett par hver. noen måtte erstattes pga ufrivillig 'toving' ;-) hvor lang strikker du dine for å en god 'slapp' type? bruker du lik lengde uansett garntype?
  ble litt nyskjerrig på hva Farmors mener med 'tar to sammen på vanlig måte'. er det ikke den man vanligvis gjør?? evt hva gjør en annerledes?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg strikker mine 19-20 cm før felling. Og største størrelse - med 140 masker.

   Regner med at Farmor mener 2 sammen på helt vanlig måte,
   mens i oppskriften står det "KKS" - som jeg har tolket som "knit-knit-slip", dvs strikk 1 m, strikk 1 m til, dra den siste over den første. Det er vel en slags variant av 2 vridd rett sammen... trur eg.

   Slett
 9. Ja storfin og morsom. Din Jacques Cousteau Hat er veldig bra.
  Jeg må strikke endelig også!!! Ha en riktig god helg.
  Stor klem Viola.

  SvarSlett
 10. Jeg har glemt å si det, men mathilde ville veeeeeeeldig gjerne ha en sånn lue hvis du hadde en til overs <3 Hilsen dattera

  SvarSlett