mandag 11. februar 2013

Heia Norge!

DRONNINGEN: Tora Berger tok gull på dagens 10 kilometer jaktstart i Nove Mesto. Foto: NTB Scanpix

Tora Berger er en sprek dame, og man må jo bare ta av seg hatten/strikkelua og stille seg i køen av gratulanter over hennes innsats i går - der hun vant VM-gull på 10 km jaktstart i skiskyting.

Og så har hun så fine votter!!!!
Hva slags mønster er det, mon tro?
(Jeg har tjuvlånt bildet fra Scanpix, etter å ha lett lenge og vel etter et bilde som viser de fine vottene hun hadde på seg under blomsterseremonien. Men sportsfotografene var nok ikke like interessert i de vottene som meg, så dette var det beste bildet jeg kunne oppdrive...).

Ha en riktig fin, ny uke!


24 kommentarer:

 1. Jeg trodde vi hadde fått sett vottene da det ble snakk om strikking, men nei! Jeg mener å ha lest en gang at Tora er sponset av en garnbutikk/fabrikk (?). Der kan hun hente garn når hun trenger. Hun er en veldig ivrig strikkerske den fantastiske dama, som alle ønsker all mulig lykke til videre!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg syns også jeg husker noe sånt - at en av de norske garnfabrikkene holdt henne med garn til eget forbruk. Tror jeg leste det i forbindelse med at hun tok OL-gull.

   Slett
 2. God morgen:)
  Jeg tittet i selbuboka mi,men fant ingen lignende. Ligner nesten mer på drops sine oppskrifter,men kanskje med en liten vri. Fant ikke igjen det andre selbuheftet mitt, det fra rauma. Men det stemmer ihvertfall med fargene rauma har i heftet sitt, sort og bittelitt rødt.
  Fant ikke heftet på nett engang...

  Ellers kan det vel være sammensatt fra flere oppskrifter, jeg strikker alltid "bikube-mønster" inni votter (det jeg kan i hodet)...

  Morsomt å lete sånn:)

  SvarSlett
 3. http://www.nrk.no/sport/berger-votter-til-borgermesteren-1.8028079

  Hoho:D

  SvarSlett
 4. Så morsomt innlegg :o)
  Nå ble jeg også nysgjerrig på hvilket
  vottemønster det er! Tenk deg om
  sportsjournalistene kunne ha litt mer
  fokus på strikk :o)
  Nina

  SvarSlett
 5. Enig - bra dame og fine votter! Veldig kult med litt strikk kombinert med alt det tekniske ski-tøyet. Selv syns jeg litt tynne strikkavotter er helt topp å gå på skitur med - både varme, og med litt innebygd pusting i svette bakker :) God mandag og uke til deg!

  SvarSlett
 6. Eg la også merke til vottane! Trudde alle måtte gå likt kledde. Håpar nokon finn ut av dette.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det trodde jeg også. Det blir jo bråk hvis de går med feil lue. Men kanskje ingen sponsor har kjøpt reklameplass på hendene enda? Eller kanskje man får gjøre litt som man vil når man er dobbelt verdensmester? Det syns jeg absolutt man burde få lov til :-)

   Slett
 7. Det er Dovrevotten :) Se her.
  Ha en fin dag og uke.

  SvarSlett
 8. Ja, jeg også satt og så på de vottene. Kanskje er det noe lokalt fra hennes hjemtrakter.Og når reporteren sa, du strikker vel et par gensere på de kommende fridagene, så svarte hun, nei, jeg strikker votter for tiden! Ha en strålende fin strikkeuke, som du så, det går i brodering hos meg ;o)

  SvarSlett
 9. Hei igjen! SE HER!http://www.nrk.no/sport/berger-votter-til-borgermesteren-1.8028079

  SvarSlett
 10. Grattis Norge!
  Tänkte samma sak -Undrar hur hennes vantar ser ut egentligen?

  SvarSlett
 11. Jeg synes vi skulle finne på noe på vegne av landets strikkenerder som gjør at vi får vite hva slags lue sportsreporterene har på seg og hvilke votter som er vist! Jeg fatter ikke at garnfolket ikke ser verdien av markedsføring og øyeblikkelig legger ut sånt på sine sider!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kunne ikke vært mer enig! Såvidt jeg har sett, er det bare de kvinnelige reporterne som har strikkaluer, halser og skjerf. Også hopptreneren da, han har den beste lua!!

   Slett
 12. Jeg la også merke til de fine vottene. Tror Tora er ei strikkedame som oss. Har lest at strikketøyet ofte er med i bagen.....

  SvarSlett
 13. du får sende henne en mail å spørre, hun har vel strikka dem selv :-)
  Fin uke til deg

  SvarSlett
 14. Sprek skisytterdame ja!! Og jeg fant ut at vottene heter Dovrevotten.

  Fin blogg du har :)

  SvarSlett
 15. Tora Berger er bare helt fantastisk!
  Jeg fikk ikke sett sendingen, så jeg vet ikke hvilke votter hun har på seg. Hun er vel glad i å strikke selv også, tror jeg.
  Ha en fin, ny februaruke:-)

  SvarSlett
 16. Scanpix, da! Husk vottene neste gang:)

  SvarSlett
 17. Knitnetty har strikket disse, her er linken http://livs.hobbyblog.net/?p=380
  Fra Norsk Husflid nr 4 2007 iflg henne.

  SvarSlett
 18. Sa jeg Knitnetty? Mente Livs Hobbyblog

  SvarSlett
 19. Fant dette hos Dagbladet. http://www.dagbladet.no/2013/02/10/sport/skiskyting/tora_berger/liv_grete_poiree/25687306/

  SvarSlett
 20. Ser det er mange som har funnet ut at det er "Dovrevotten" : http://www.gd.no/sport/article5972490.ece

  Oppskrift til salgs fra Dovre husflidslag:
  http://www.husflid.no/husflid/husflidsnett/fylkeslag/oppland_husflidslag/lokallagene/dovre_husflidslag

  SvarSlett
 21. Jeg også digger vottene:) Har en liten mistanke om at Tora strikker til flere enn seg selv da flere av jentene er observert i selbuvotter. Mye finere med selbu da, enn med sånne standard skihansker på seierspallen. Hurra for Tora!

  SvarSlett