tirsdag 5. februar 2013

Mer fjellvett...

Del II i serien Annepålandts havarerte prosjekter...

Man er altså i full sving med å rydde opp i strikkekurven. Arbeidet består i å sortere ut UFO-er som ikke har livets rett. Noen som husker Himmelskjerfet mitt? Allerede i juli kunne jeg konstatere at det ikke ble noen stor suksess.

Himmelen - - -
- - - skulle strikkes inn i et skjerf.
Oj, laaaaangt! Og dette er bare halvveis...For lenge siden strikket jeg dette skjerfet - et rør strikket i en tråd Tynn Alpakka - som ble et deilig og varmt skjerf som jeg har brukt masse - og fortsatt bruker. En klar vinner i garderoben.

Yndlingsskjerf fra 2009.

Inspirert av dette, durte jeg i gang med Himmelskjerfet etter samme mal. Men denne gangen strikket jeg i dobbel Tynn Alpakka, pluss en tråd mohair. Hva tenkte jeg på, egentlig?? Allerede ved halvgått løp skjønte jeg at jeg aldri kom til å bruke dette monsteret, denne kladden, av et skjerf. Altfor tykt, altfor tungt, altfor stort på alle måter. Like greit å slutte mens leken var god - jeg kan ikke fordra å strikke ting som ikke blir brukt.

Så nå ligger det der da, og tar stor plass, mens det venter på å bli rekket opp.
Å rekke opp noe med mohair i, er et slit, det vet alle som har prøvd. Men det må gjøres. I morgon, i morgon, men ikkje i dag...

Hva skal det bli av det garnet da? En genser kanskje? Kom gjerne med gode forslag! Det er jo fine farger, så jeg tror kanskje genser. En tykk og varm genser med raglanfelling - et godt stykke ned på strikkelista mi havner den. For køen er lang, det er bare å smøre seg med tålmodighet.

Ønsker deg en finfin dag! Og kjenner du nøye etter, kjenner du kanskje draget av vår i luften!


PS: Lotteri - for dem som vil være med på det!

13 kommentarer:

 1. Javisst husker jeg Himmelskjerfet. Trøste bære, bare å komme på ideen er jo helt fantastisk! En raglangenser høres godt ut å eie.
  Det var mange som strikket rørskjerf i høst, jeg også. (Hals er vel rette ordet, sydd sammen i endene.) Det er brukt masse i vinter. Kanskje var du først?
  Himmelen her er jevnt grå idag, er komt masse snø. Fin dag til deg!

  SvarSlett
 2. Greit å gjøre opp status innimellom. Garnet i himmelskjerfet kan helt sikkert bli en fin topp, det er jo nydelige farger!
  Desverre ikke mye vår i luften her oppe i nord, men en gang kommer den nok hit også (i den grad vi har vår- som regel er det rett fra vinter til sommer har jeg inntrykk av! :-)

  SvarSlett
 3. Jeg husker himmelskjerfet, tenkte det var et kunstprosjekt, jeg, og ikke til bruk. Men når du rekker opp kan jo dette bli fine, varme Cocoon luer, jeg strikket av Skappelgenserrest, tynn alpakka og iris, lekkert. Det kan bli gode varme votter som dine pusevotter, og i det hele tatt, lekre sett! Behøver ikke bli genser, det er lang tid å bli minnet på feilslått prosjekt.....

  SvarSlett
 4. Hei Anne
  Koselig å være innom hos deg igjen. Jeg har jo vært så treig de siste mnd, men nå har jeg bestemt meg for å være litt sprekere igjen!!!
  Ang himmelskjerfet ditt, tror jeg det går greit å rekke opp, siden det er en annen tråd, ja to, sammen med mohairen. Prøv!
  Ellers kan du kansje bruke den som en løper, hvis du klipper den opp, og lager noen kanter rundt det hele. Eller hva med sitteunderlag? Jeg prøver bare å komme med gode forslag.... ;)
  Kjempefint det stripeskjerfet ditt. Og er det ikke flott at vi faktisk, av og til, strikker noe som er BANKERS og blir et yndlingsplagg!!! KLEM

  SvarSlett
 5. Eg har montert ein såkalla skappelgenser i fairytale og tynn alpakka, den blei altfor trang i armane og for kort, og må rekkast opp. Første utfordring blir å demontere han.. Og ja, kva tenkte eg på? Eg monterte i vanvit, utan å prøve skikkeleg på førehand. Er mest gira på å rekke opp heile prosjektet og strikke noko anna, altså viss det lar seg rekke opp, då. Og alt det dyre garnet! Men ein lærer vel... Tusen takk for ein veldig inspirerande blogg!

  SvarSlett
 6. Fjellvettreglene er greit å følge. Synd at du må rekke opp sjerfet for fargene er nydelige. Men det er veldig godt når en har fått rekt opp det som en vet ikke kommer til å bli ferdig.
  Ble så inspirert av deg i fjor at jeg begynte på sjerfet nå i januar. Får nå se hvor langt jeg kommer. Forhåpentligvis blir det ferdig, men av erfaring vet jeg at ting kan bli anderledes enn jeg tror:)

  SvarSlett
 7. Åh, jeg likte himmelskjerfet så godt. Og synes det er kjempefint. Hva med å gjøre det ferdig etter samme lest - bare litt flere omganger per dag????

  SvarSlett
 8. ah, jeg lurte litt på hvor det var blitt av. ja rekke opp med dette garnet er ikke noe stas. hva med å klippe opp; dele det i to, fore det og lage ett vogn/barneteppe av det?? kanskje litt langt og smalt... evt rekke opp bare litt..?? da slipper du alfor mye lo og frustrasjon.
  vel, hva du enn bestemmer deg for, ha en finfin tirsdag :-)

  SvarSlett
 9. Ja avogtil må det en rydding til. Noen ufoer kommer definitivt lengst nede i skuffen. Jeg kom ikke til juli engang med himmelskjerfet mitt Tor det var slutt i begynnelsen av mai. Deilig skjerf du har laget. Ha en fin kveld

  SvarSlett
 10. Det er jo kjempefine farger i himmelskjerfet ditt, synd å ikke gjøre det ferdig. Torhild over her hadde jo en god ide - å klippe det opp og lage teppe/pute av det? Ha en fin uke videre:)

  SvarSlett
 11. Det blir nok en flott genser av himmelskjerfgarnet, fargene er nydelige. Kanskje enkelt garn, så det ikke blir en tykk kladd av en genser også? :)

  SvarSlett
 12. Tenkte faktisk på himmelskjerfet ditt forrige dagen ;-) Sikkert veldig godt med genser i garnet der :-D

  Ha det godt - klem Siv

  SvarSlett
 13. Nei nei, jeg er i mot å rekke det opp, sy noe av det heller, slik noen andre har foreslått her med puter f.eks. Det er jo et så fint konsept dette himmelskjerfet, men allede de forskjellige fargene, nei, du må ikke finne på å rekke det opp. Jeg strikket en gang et lang stor stykke og sydde votter av det; laget innerfor med fleece pledd klippet i passe votte fasong, jeg tok den lette løsningen og sydde disse fast i det strikkede også sydde de to biten sammen, men det går nok an å gjøre det litt mer avansert også. Gode ble vottene selv om det ble en søm inni dem =), eller så gå det jo an å bare tove det og lage sitte underlag også, det skjer somregel med restene mine hvis de er store nok.

  SvarSlett