onsdag 19. januar 2011

The Tinka socks... og en liten hundeskole...

Det er veldig gøy å farge garn - alle burde prøve det!
For en god stund siden hadde jeg en garn-fargings-raptus, der jeg blant annet farget garn med diverse remedier fra kjøkkenskapet. Frister det å prøve, kan du lese mer om mine erfaringer her, eller du kan klikke på farging under Etiketter nederst i høyremargen og få opp alt jeg har skrevet om emnet.

Jeg farget blant annet med kaffe, og fikk en slags lysebrun kaffe-med-melk-i ut av det. Og hva bruker man snaue 40 gram lysebrunt garn til???

Garnet ble liggende i nesten to år. Så flyttet Tinka inn, en nusselig, liten sort og brun hvalp:


Tinka er en Cavalier King Charles Spaniel. Denne rasen finnes i fire fargevarianter:
(1) Ensfarget brun ("Ruby", eller rubinrød, på fagspråket),
(2) Hvit og brun ("Blenheim" på fagspråket, etter slottet Blenheim i England som avlet på disse fargene. Dette er den mest vanlige fargevarianten, tror jeg, eller i hvert fall den jeg har sett mest av),
(3) Hvit, brun og sort ("Tricolour", trefarget), og
(4) Sort og brun ("Black and Tan").

Tinka er altså Black and Tan - og tan-en er akkurat samme farge som det brune garnet jeg farget! Garnet har ligget dypt begravet i garnlageret mitt i snart to år, så hvordan jeg kom på dette, kan man sannelig lure på. Underbevissthetens veier er uransakelige.

Så da ble det sokker da - i black and tan, sort og brunt. Det sorte garnet lå også på lager, Austerman Step Classic heter det, og er et helt greit standard sokkegarn, omtrent som Opal og Regia og lignende arbeidshester. Det brune var ubleket Zitron Trekking, før det ble brunt og diverse andre farger. Garnene har samme løpelengde, 420m/100g, og er strikket på pinner 2,5 fra tåa og opp. Jeg la opp med Judy's Magic Cast On (veldig bra beskrivelse!), og strikket Fru Darts sokker fra tåa og opp. Jeg vet ikke hvem fru Dart er, men sokkeoppskriften hennes er utmerket - jeg har strikket den før også, den er enkel og grei og gir perfekt passform. Jeg er veldig striks på dette med passform, nærmest et petimeter - sitter ikke sokken som et skudd, blir den rekket opp hos meg.


Så da har vi sokker som matcher bikkja:


Det var en strevsom fotoseanse med Dattera og Tinka i romjula. Dattera oppførte seg fint, men ikke bikkja. Jeg tror ikke hun forstod poenget. Jeg har lest at dersom du ikke får hunden din til å gjøre som du vil, er det ikke bikkja som er dum, men du selv som har mislykkes i å formidle til hunden din hva du mener. Jeg tar dette til etterretning, og i dag skal vi begynne på skolen, Tinka og jeg. Kveldsskole for valper - og deres eiere. Eller var det omvendt?

Fortsatt god onsdag!

14 kommentarer:

 1. Å farge garn er noe jeg har hatt lyst til lenge, så her må jeg nok studere dine erfaringer for å komme i gang.
  Jeg lurer på om fargen holder seg og hva slags garn du bruker, men det har du kanskje skrevet noe om i tidligere innlegg. Jeg skal lese og lære.
  Garnet du har brukt på sokkene i innlegget under ser helt fantasisk nydelig ut. Jeg har også vært på utkikk etter et slikt garn så takk for opplysningene om hvor det kan kjøpes. Går ut fra at det kan handles i nettbutikken også.
  Lykke til på hundeskolen:) - begge to!

  SvarSlett
 2. Sokkene matchet perfekt:-) Imidlertid må jeg innrømme at jeg falt mer for sokkene under - de var lekre.
  Lykke til på skolen for både to og firbente:-)

  SvarSlett
 3. Jeg husker tilbake når jeg var liten og vi var på alle besøken hos mormor og morfar. Da noen ganger om sommeren stod "vækstfærgning" av garn på en av tingene vi var med på. Dette var spennendes. Dette lever fortsatt videre men ofte da i noe meir morderne former. Glær meg til og prøve igjen.
  Fine sokker, nå matcher dere perfekt. Går ufifra at disse sokkene var på under kveldskurset.

  Pernilla

  SvarSlett
 4. Herlig hund og stilige sokker :)

  Og du har rett, det er motsatt: kveldsskole for eiere (med hund). Lykke til med valpekurs!

  SvarSlett
 5. så heldige dere er! Vi har hatt Bastian som var samme type hund. Han ble 12.5 år,vi savner han hver dag.Kos dere masse. Kari

  SvarSlett
 6. Så herlig altså, måten du skriver, hunden, sokkene, datteren, intet mindre enn herlig er det å st(r)ikke innom her i din blogg. :)

  SvarSlett
 7. Perfekt kombinasjon!
  Jeg får ikke fargen til å sitte godt når jeg hjemmefarger, selv etter skylling i eddik :-(

  Men du har teken på det!

  SvarSlett
 8. Fine sokker og fin hund!! Lykke til med hundeskolen!! AnneK:-)

  SvarSlett
 9. Fine sokker som matchet den søte hunden perfekt!
  Jeg har et kilo garn liggende som skal farges med bruspulver - når jeg får tid...
  Ha en fin torsdag :)

  SvarSlett
 10. Flotte labber
  og
  Søøøøt valp :-)

  Valpekurs er alltid lurt :-)

  SvarSlett
 11. Angående hestetømmer;
  det er slett ikke vanskelig, men meget enkelt.
  jeg har tenkt å lage et blogginnlegg om bruk av hestetømmer som avfellig og som kant på diverse plagg. Det kommer om noen strakser:))

  SvarSlett
 12. Flotte sokker..., nå står dere virkelig i stil!

  helt siden jeg leste om garnfargingen din har jeg hatt lyst til å prøve meg..., men jeg har ennå ikke kommet så langt!

  Håper dere får det fint på dresurkurset!

  SvarSlett
 13. Hvor har du fått tak i Tinka?

  SvarSlett