tirsdag 18. januar 2011

25 par sokker og snart halvveis...

Midt i julestria deltok jeg i en KAL med Stephanie van der Lindens adventssokker. Timingen var kanskje ikke den beste, og sokkene ble ikke ferdige i adventstiden, men nå er de ferdige - og det er sokker nr 25 i 52-par-plønsjen.
Jeg holdt meg pent og veloppdragent til oppskriften. Skulle jeg strikket dem om igjen, ville jeg droppet den runde kanten øverst, som var mye arbeid i forhold til effekten, syns jeg, og heller laget en enkel og grei rullekant. Det ble litt mye sokk oppå vristen, men ellers er konstruksjonen fiffig og fin, og sitter usedvanlig fint over hælen og foten. Oppskriften heter Gaudete og skal visst legges ut for salg etter hvert.

Garnet er nytt for meg, Schoeller+Stahl Fortissima Alpaka, en blanding av 50% merino, 25% alpakka og 25% polyamid. Jeg har vært på utkikk etter et tynt alpakka sokkegarn, en tynnere variant av Sterk-garnet, og dette var absolutt en positiv overraskelse. Jeg fant det hos Mauds garn i Lillestrøm - det er deilig og mykt, godt å strikke med og ga et jevnt og fint resultat. Det blir flere sokker i dette garnet, ingen tvil om det - for jeg vil ha et par selv også. Det var Dattera som fikk disse - for etter å ha modellert oppå Muren-stolen, var det jo ikke tvil om at disse var som skapt for henne - myke og gode og med perfekt passform. Fargen er vakkert blågrå, nr 3012 "Jeans melert", og sokkene er strikket ovenfra og ned på pinner 2,5.

Ha en fin tirsdag!

6 kommentarer:

 1. Flotte sokker. Det garnet er blitt en favoritt hos meg også! Strikket et par langstrømper til nevø til jul i sanne farge :-) Deilige!

  SvarSlett
 2. Det garnet ser superdeilig ut! På tide å skjemme bort føttene også, de fortjener noe mykt og deilig (ikke bare raggsokkgarn...) :o)

  SvarSlett
 3. Kanske var det mycket arbete, men jag tycker att den runda kanten är jättefin.
  Margaretha
  som kan säga det eftersom hon förmodligen inte kommer att sticka dem - varken med rund eller rak kant

  SvarSlett
 4. Nydelige sokker i en herlig farge.

  SvarSlett
 5. Veldig pen på foten, den der - ser avskrekkande innvikla ut.

  SvarSlett
 6. Jeg likte den runde kanten jeg også, men det er jo litt tullete - den kommer jo ikke til å vises. Lekre var i hvertfall. Jeg har stsrikket en del sokker i Schoeller og Stahl, men akkurat dette har jeg ikke sett følr. Det må sees nærmere på- Det hores veldig godt ut.

  Og så syns jeg du er utrolig standhaftig som fortsatt strikker sokker. Ha en super uke videre.

  SvarSlett