mandag 17. januar 2011

Midtvinterpasteller...


Midtvintersdager kommer i alle farger - unntatt grønne kanskje, og alltid i sarte pasteller.

Men dette er fortsatt en strikkeblogg.
Jeg har strikket ullbukser i vinterpasteller - i isblått og rosa.
Tvillingtantebarna på tre år ønsket seg ullbukser til jul, og slik ble det. Lyse pasteller er vel ikke det mest praktiske til barnehageullbukser til grisunger, men det er ikke jeg som bestemte fargene, jeg bare fulgte ordreseddelen.

Tvillingtantebarna er verdens søteste - blidere unger skal du lete lenge etter. Dessverre har jeg ikke noen actionbilder med ullbuksene på, så vi får nøye oss med bilder av bare ullbuksene.

Begge buksene er strikket i Drops Extra Fine Merino (100% merionoull, superwash) på pinner 3 og 3,5. Det er et deilig og mykt garn til en grei pris. Vet ikke hvordan det oppfører seg i bruk, men det vil vise seg etter hvert.

Den blå buksa er strikket etter oppskrift i Gyldendals Store Håndarbeidsbok, som moren min og jeg kjøpte på mammutsalg i Oslo tidlig på 70-tallet. "Gamasjebukser" heter de i boka, men jeg skjønner ikke helt hvor gamasjene kommer inn i bildet...? Fasongen er praktisk og går fint inn i parkdressen - jeg lagde makne til Sønnen da han var liten.

Den rosa er ribbestrikket, og oppskriften er fra Sandnes-hefte Til fjells 1011. Jeg har alltid lurt på hva som er best - glattstrikkede eller ribbestrikkede ullbukser? Nå får vi jo parallellsjekket det - jeg avventer rapport fra tvillingene, og om en stund har vi kanskje et testresultat her. Vi får se.

Da jeg lagde årsrapporten for 2010, oppdaget jeg at jeg lå veldig på etterskudd med å blogge ferdige prosjekter, og enda verre var det på Ravelry. Så det er bare å sette i gang - kom arbeidslyst og treng deg på.....
                       


Fortsatt god mandag!

9 kommentarer:

 1. Riibestrikka eller glattstrikka som er best? Tja, det kommer an på hvem du spør... Jeg har likt best en glattstrikka modell (men med lang ribb nede på buksa) til sønnen, men du får garantert andre svar også.

  SvarSlett
 2. Coola byxor! Härligt vintage och nutid på samma gång. Ha det fint!

  SvarSlett
 3. Stillongs eller leggings kan ihvertfall kalles gamacher på dansk, så det kommer sikkert derfra.
  Ullbukser ser så deilig og varmt ut. Jeg har faktisk vurdert å strikke noen korte til meg selv, til å ha under skjørt om vinteren. Men inntil videre er det blitt med tanken...

  SvarSlett
 4. Hei!! Ullbukser er gull!! Du er tydeligvis en snill!! tante!!Fine vinterbilder!! AnneK:-)

  SvarSlett
 5. Disse var så søte, og jeg likte fargepaletten veldig godt :-) Både på buksene og i naturen :-)

  SvarSlett
 6. Du er min helktinne altså. Ribbesrikkede bukser - det står det virkelig respekt av. Ikke om jeg hadde maktet det. Jeg hadde foresten et pa som ganske liten, men de ble større og større og jeg tror de passet meg da jeg var ca. 15 år også. Helt utrolig. :)

  Ha en super uke da du.

  SvarSlett
 7. Fine og gode ullbukse, snill tante du!! Eg heldt på med ei rbbestrikka no, babyull i str 3 år, synest det går treigt!!

  SvarSlett
 8. Ullbukser er fine greier, jeg har vokst opp i slike :) Men som barn syntes jeg ikke det var så bra da. Vakre pastellbilder, naturen er fin på denne tiden! Her er sola tilbake og dermed også de varme fargene. :)

  SvarSlett
 9. åååh så herlige ullbukser du har strikket!! :) De var helt nydelige. Sånn har jeg også lyst å lære meg å strikke snart.

  SvarSlett