mandag 31. januar 2011

Julegave-samstrikk, januar...

Siden jeg er selveste sjefen for julegave-samstrikken, føler jeg et slags ansvar for å gå foran med et godt eksempel. Den første julegaven er imidlertid ikke til julen 2011, men siste rest fra julen 2010.

Årsrapporten for 2010 avslørte at Mannen i huset kom sørgelig dårlig ut av det i 2010. Men han fikk faktisk én ting - et par votter, de var bare ikke strikket enda... Til tross for at jeg strikket julegaver hver eneste måned hele året, ble jeg likevel ikke helt ferdig. Det ballet liksom på seg oppunder jul, og mens jeg strikket desperat på gaver til tantebarna blant annet, så fikk Mannen to garnnøster og en tilgodelapp på votter.

Det er ikke første gang dette skjer - i ungdommens vår var jeg nærmest beryktet for å gi bort uferdige gaver, for eksempel halvstrikkede sokker med pinnene i. Jula kom så brått på i studietiden, og enkelte var veldig sent ute med ønskene sine. Men gavene ble alltid levert ferdig etter hvert. Vottene til Mannen likeså, de ble ferdige i en fei rett over nyttår.

Det har blitt noen par med ribbevotter etter hvert - de er raske å strikke og gode å ha på. Disse er strikket i Sterk, et av mine favorittgarn, og man skulle nesten tro det var som skapt for disse vottene. (Legg merke til linselusa nede til venstre, haha  :-) Jeg har jo makne votter selv, mine er strikket i Mirasol. Det er gode votter, det!
 


Bildene er litt disige - for de ble tatt på en disig dag.  Jeg må nesten vise noen bilder fra skogen vi gikk tur i denne dagen, det var trolsk stemning inne blant granene, uuhhh...
14 kommentarer:

 1. Jeg ler - du har gitt meg en ide til årets julegave. Istedenfor å stresse ferdig så var garn med tilgodelapp en kjempeide:-) Vottene var fine de og de har vel kommet godt med nå i kulda.
  Fine bilder og nå skriver vi siste januar og om ikke lenge så står disse trærne grønne og fine.Jippi!!
  Ha en flott mandag!

  SvarSlett
 2. herlige bilder!! Kunne ønske snøen kom tilbake hit!! Linselusa er så skjønn, hun bør du iallfall ha med på 2.hvert bilde fremm over ;) Vottene ble foresten flotte også, og du minnet meg på at det er på tide å strikke slike igjen. Mine forsvant gjennom en kollega på jobb her i vinter. Heldige mannen som nå ikke fryser lenger! Ha en flott ny uke :)

  SvarSlett
 3. Så fint at du er ferdig med fjorårets gaver. Da er det bare å tenke på årets...
  Jeg er ikke med for strikkearmen er ikke bra igjen. Har ikke strikket siden oktober, buhuuu....
  Nyt de siste timene av januar.

  SvarSlett
 4. HIhihihi...så smart! Det må jeg huske på hvis jeg ikke er ferdig med noe...;)
  Kjempefine votter det der! Sterk er et supert garn!
  Ha en fortsatt fin uke :)

  SvarSlett
 5. Flott. Jeg har en mann med vottebestilling inne - og her fikk jeg fint forslag til mønster. Er ganske sikker på at vi strikket etter samme mønster da jeg gikk på skolen også, mine votter var i brunt og orange ullgarn.

  SvarSlett
 6. Flotte votter :D
  To par tovavotter og ei lue har havnet i julegavekurven :D
  http://myrshverdag.blogspot.com/2011/01/oppsummering-januar.html

  Hilsen fra myr

  SvarSlett
 7. STakkars DHn min fikk garn og et bilde av en genser hen - som jeg enda ikke så mye som har begynt på. Da syns jeg du var rask med vottene - LITT venting forsterker bare gleden.
  Det var utrolig fint i skogen hos deg. Akkurat nå savner jeg vinteren litt .- selv om jeg savner våren mere. Her regner det i dag.

  SvarSlett
 8. Der minte du meg på noe :-)

  SvarSlett
 9. Hei Anne,
  Vil bare opplyse om at Norsk Flid Husfliden nå kjører en konkurranse hvor vi oppfordrer alle strikkeentusiaster til å stikke en egen VM-lue. Vi kårer tre vinnere som blir premiert med hver sin eksklusive strikkepakke fra Arne&Carlos eller Tine Solheim, utviklet for Norsk Flid Husfliden. Les mer på http://madeinnorwaynow.no/min-vm-lue/

  Håper å se ditt design der!
  Mvh, Ida

  SvarSlett
 10. Bedre seint enn aldri,og godt at mannen også får nye votter etter hvert:)
  Ja det var noen fine og trolske vinterbilder, spesielt han der lille mannen midt på det siste bildet, minnet litt om en nedsnødd Knerten:oo
  Klem og ei fin uke videre:D

  SvarSlett
 11. Kjempeflotte votter til gemalen... :O) Morsomt med linselusa nederst i hjørnet!

  Nå har jeg også blitt ferdig med mitt januar bidrag til "julegaver 2011"... :O)

  Ha en fin kveld... :O)

  SvarSlett
 12. Blir så letta når det er fler enn meg som ikke har alt på stell hele tiden. Synes det var en herlig idé!

  SvarSlett
 13. Disse vottene var virkelig fine! Om ikke de er altfor kompliserte kan jeg kanskje skvise inn et par i løpet av 2011 :)

  SvarSlett
 14. Så utrolig flotte bilder! Nesten så en ser tusser og troll i skogen :) Og må være de de beste vottebildene jeg har sett tror jeg! :) og vottene ser innmari gode ut også :)

  SvarSlett