lørdag 25. september 2010

Den som ikke blir glad av prikker...

Fredag regna det bikkjer og katter og alle nabolagets søplekasser har blåst overende. Da er det godt å ha et par varme votter på lur. Ja, jeg har jo ganske mange votter på lur, forresten, men her er de nyeste.
For en stund siden vant jeg to nøster Alpaca/Wool i Pickles sitt jubileumslotteri. To fine nøster i koks-/gråmelert - "Torden" heter fargen, med 25% alpakka og 75% ren ny ull. Dette er en veldig fin blanding, syns jeg, som gir et stødig men likevel mykt og godt garn. Og kløfritt, ikke minst. Hvert nøste veier 50 gram og er 75 meter, med en strikkefasthet på 14-16 masker pr 10 cm. I ettertid har jeg skjønt at dette garnet er en nær slektning av Nepal fra Drops, et garn som har slått veldig bra an. Så her har Pickles en sikker vinner. Jeg vet jo ikke hvordan det ter seg i bruk, men det ser i hvert fall lovende ut.

Hva bruker man to nøster lubbent og varmt garn til? "Strikke votter", var min første tanke. Men plutselig fikk jeg en idé, og så ble det hekla votter i stedet. Hekla votter blir tykkere, tettere og varmere enn strikka votter. Jeg brukte ganske tynn nål i forhold til garnet, det blir tettere da, men jeg kan ikke huske hvilken nål jeg brukte. Heklet fra tuppen og opp - eller ned, alt ettersom hvordan man ser det, ettersom jeg var usikker på hvor langt garnet ville rekke. Heklet gjennom bakre maskebuen, det gir en fin struktur. Rundt håndleddet ble det en rad med knotter - det er så gøy å hekle knotter. Men så ble det plutselig lite garn igjen, så jeg avslutter brått med en siksakkant. For å få litt farge på tilværelsen, heklet jeg rundt kanten med rød og grønn Nepal fra lageret. Farger er gøy, og så ble det prikker i litt forskjellige farger.
Den som ikke blir happy av prikker, er en surpomp! Prikkene heklet jeg av Tynn Alpakka, Drops Alpakka og Inca fra Rauma - alt fra lageret så klart. I stedet for å sy dem på, heklet jeg dem fast på votten med kjedemasker. So far, so good. Men da jeg hadde kommet så langt, kom jeg på at jeg har lært av Hans Børli at det er viktig å være varm om pulsen (bla litt nedover i innlegget), og så strikket jeg en mansjett i mykt merinogarn.
Dermed sitter votten som et skudd. Denne votten ble et sammensurium av garn og teknikker. Hele seks forskjellige garn brukte jeg til disse vottene. Alt gevinst-garnet gikk med, resten var odds & ends fra garnlageret. Enda godt man har et garnlager, sier nå jeg!

Når man hekler i vei uten oppskrift, vet man aldri hvordan resultatet blir. Det ender ofte med at jeg rekker opp - men noen ganger blir det all right. Dette var en av de gangene. Planen var at dette skulle bli en julegave, men jeg tror jeg tar dem selv. Ikke at jeg trenger flere votter akkurat, men...
Takk til Dattera som stilte som modell, og takk til Været som viste seg fra sin beste side akkurat mens vi var i skogen og tok bilder! Og takk til Picles for garnet!

Ønsker deg en fin lørdag!

28 kommentarer:

 1. Jeg kjenner ingen andre enn deg som kan varte op med så mange fantasifulle og fantastiske votter. Du har virkelig et supertalent der. Og det er klart man blir i godt humør av prikker. :) Til og med jeg i min nåværende tilstand blir i godt humør av vantene dine. DET er godt jobba det. Natta.

  SvarSlett
 2. Så fine votter, ler når jeg ser dom. Varme og deilige i høstkulden. Hvor mange sokker har du strikket nå? Er du irute?

  SvarSlett
 3. Der kom et par fine votter til fra deg. Jeg liker kombinasjonen av at de er humørskapende, varme og praktiske. Rene kinderegget!

  Det minner meg på at her er det veldig dårlig med votter til vinteren. Her må det skjerpes og garnlageret saumfares!Ha en fin helg! :)

  SvarSlett
 4. Kjempefine og herlig prikkete!

  SvarSlett
 5. Jeg blir i hvert fall i godt humør av disse vottene!
  Ha ei fin helg :)

  SvarSlett
 6. Vottene din ble kjempefine, jeg tror det fordi du har latt fantasien råde. Jeg likte detaljene du gjorde på vottene. :))

  SvarSlett
 7. Kjempetøffe votter, ja riktig eit par gladvotter!! Du er så flink til å sette sammen farger og teknikker:))

  SvarSlett
 8. Så morsomme og fine votter!
  De vil nok varme godt fremover, jammen bra du beholder de selv.
  Hvis du er i dårlig humør en dag, kan du bare ta på deg vottene også blir humøret bra igjen!

  SvarSlett
 9. Disse var definitivt til å bli i godt humør av! Morsomme og kreative.
  Jeg må dessverre melde meg ut av Julegavealongen (har skrevet om det i bloggen min) - ser ut som dere andre er godt i rute, stå på!

  SvarSlett
 10. Lekre.
  Hekler votter selv, men ikke i like lekkert garn, mer av typen "hva i alle dager kan jeg lage av dette garnet..."
  Noterer meg tipset om dekoren, kjempesmart, og prikken over ien rett og slett.

  Ha en super lørdag.

  SvarSlett
 11. Kjempefine votter du har heklet og strikket, rundingene satte prikken over i'en og det ble skikkelig gla-votter :) ...sikkert en veldig god følelse å ha laget noe så flott og friskt og i tillegg ha brukt opp litt av hva man har liggende. Ha en fin helg!

  SvarSlett
 12. Kjemepflotte gladvotter du har laget!
  Helgeklem fra meg:)

  SvarSlett
 13. Helt klart JA til mer prikker! Fantastiske votter som både varmer hender og humør :-)

  SvarSlett
 14. Disse var lure OG fine. Kanskje jeg må helkle votter også. Strikkede votter i Danmark virker nemlig ikke alltid så bra - blåser rett igjennom.

  SvarSlett
 15. Flotte votter med "dotter"!!..og så smart med vrangbord inni, det gjør dem ekstra varme!
  Jeg har lyst å prøve meg på pjoning, så da står votter på programmet;)
  Nyt kvelden og klem fra meg;)

  SvarSlett
 16. Så kjekke votter. Men jeg grøsser litt ved tanken på at vi faktisk nokså snart får god bruk for dem. Føler meg ikke helt klar for det enda, men...

  SvarSlett
 17. Så søte votter du har laget. Det er så flott med gladfarger :)

  Ha en fin søndag! Klem fra Sylke

  SvarSlett
 18. Flotte votter. Herlig med de fargerike prikker

  SvarSlett
 19. Stilige votter, med en meget praktisk vri; påstrikkede mansjetter :-)

  SvarSlett
 20. Prikker er morsomt, og dette ble noen skikkelig fine votter:)

  SvarSlett
 21. Dette var herlige gladvotter!
  For en herlig liten "vakthund" dere skal få. Valpetiden er nesten som å ha en baby i hus, slitsom men dog så koselig. Lykke til med den firbente!

  Ha en fin søndag videre,
  Klem T

  SvarSlett
 22. De ble råstilige! Behold de selv sier nå jeg :-)

  SvarSlett
 23. Å så morsomme votter. De ser veldig varme og gode ut også.

  SvarSlett
 24. Superfine votter!! Den ideen tror jeg jeg må stjele. ;)

  SvarSlett
 25. Utrolig artige og fantasifulle votter!! Du er jammen meg flink :o))

  SvarSlett
 26. Kreative og flotte vottar! Har ikkje prøvd garn frå Pickles enno, men no er det like før...

  SvarSlett