tirsdag 14. september 2010

Wanted...

Dattera på 18 er glad i ull. Ja, en god del av det jeg strikker og viser frem her på bloggen er til henne. Det er gøy å strikke til noen som er interessert i garn og farger og kommer med konkrete forslag selv. Og hun bruker det også, i hvert fall noe av det. Hun mener selv hun ikke kan strikke, men faktum er at den beste halsen min – en lubben Wham Bam Thank You Lamb, for de som husker den (=landeplage i fjor og forfjor) – er det hun som har strikket til meg.

Nå som strikking virkelig har tatt av på catwalken, har hun tatt frem strikkepinnene igjen og har dessuten fått seg en strikkeblogg.
Nå lurer hun på: Finnes det strikkebloggere der ute som er på hennes alder? Eller består strikkebloggeland kun av småbarnsmødre som strikker til sine søte små (ikke spesielt interessant når du er 18 år) og halvgamle damer på min alder (her tror jeg vi er litt uenige om definisjonene, men pytt pytt. Da jeg var 18 år, syntes jeg alle over 20 var UTgamle. Pussig nok har det endret seg litt med årene).

Ikke vet jeg, men kanskje DU vet? Kjenner du til noen strikkebloggere under 25 for eksempel? Som samtidig er interessert i mote? Den kuleste bloggen jeg vet om, er The Sartorialist, som er kåret til en av USAs Top 100 Design Influencers. Det er jo ingen strikkeblogg, men utover høsten og vinteren er det utrolig mange fine skjerf å se der. Pluss utrolig mye god smak. Mannen bak bloggen er godt over 25, da, men han er difinitivt interessert i mote.

Ellers oppdaget jeg nylig en ung blogger, engelske Lily Kate France, som strikker som en gud og selger sine egne design på Ravelry. Hun blogger, sammen med mamma, på bloggen Joli House og er bare 12 år gammel - imponerandes!

Men altså – spørsmålet er: Kjenner du til noen flere unge strikkebloggere? Eller blogger med ungt strikkedesign?

18 kommentarer:

 1. Så stilig at dattera også har fått seg egen blogg. Jeg kjenner mange UNGE bloggere, men kommer ikke på noen i farta UNDER 25 og UTEN barn.. Men de finnes garantert! Som du sier, strikking & hekling er jo kjempepoppis for tiden.

  Det jeg egnetlig skulle si var TAKK for oppskriften på ribbevottene! Jeg er igang med vott nr 1 og har selvfølgelig kildehenvist til deg fra bloggen min ;-)

  Ha ellers en super tirsdag!

  SvarSlett
 2. Här är några unga svenska bloggare!:

  http://froken-c.blogspot.com/

  http://clarastickar.blogspot.com/

  http://viffla.blogspot.com/

  http://slingerbult.blogspot.com/


  /Blenda

  SvarSlett
 3. Hei, du har virkelig en flott blogg.
  Linkene er til unge bloggere (for meg) men om de er i rett kategori for dattera vet jeg ikke.

  http://www.blomsterpiken.com/

  http://frkhanssen.wordpress.com/category/strikking/

  http://hannes-strikkerier.blogspot.com/

  http://badegakk.wordpress.com/

  SvarSlett
 4. Det er jo en mulighet å sjekke ut Uformelt.net
  Det er det sikkert mulig å etterlyse UNGE strikkere :-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer med en blogg til i familien og du verden så uuutroolig flott denne 12 åringen strikker. Jeg fikk umiddelbart lyst til å strikke sjalet hennes...

  SvarSlett
 6. Her må jeg nok melde pass, selv om jeg prøver å tenke positivt. Det er så hyggelig at unge blir fanget av denne interessen. Lykke til. Det ordner seg for snille jenter og i blogglandia er det mange!

  Nå har jeg hatt gammelmannsbrillene mine i to år.....

  SvarSlett
 7. Jeg er verken småbarnsmorstrikker eller middelaldrende dame-strikker, men i en alder av 31 må jeg vel innse at jeg ikke lenger er blant de unge. Dessuten produserer venninnene så mye barn at det blir mye babystrikk hos meg likevel... ;)

  SvarSlett
 8. http://vikatikk1.blogspot.com/

  Ung finsk jente som blogger på finsk, men litt på engelsk også, strikker fine votter og andre ting, hekler, syr mm.

  Se bare på disse flotte vottene!

  http://vikatikk1.blogspot.com/2010/06/mittens-in-full-bloom.html

  SvarSlett
 9. Jeg fikk nylig The Sartorialist-boka i gave, anbefales!

  SvarSlett
 10. Min lillesøster er kanskje for gammel i en alder av 24, men når hun ikke driver sømskole, blogger hun fine ting. http://mangevrange.blogspot.com

  Grattis med datteren!

  SvarSlett
 11. HVA, er ikke babyer superviktig å lese om? Hahaha!

  Ravelry har noen grupper med unge bloggere, søke på teen eller young eller lignende på grupper på Raverly, så dukker det opp bloggere.

  Lykke til i søket!

  SvarSlett
 12. Strikke og hekle er helt topp IGJEN, husker da jeg var ung, da ble det mye av slikt, så var det borte noen år,men heldigvis er det in igjen. Selv om jeg ikke er så flink på akkurat det, så er det gøy!
  Håper datteren din får det kos med blogg også :o)
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 13. Kanskje datteren din bør starte en gruppe-blogg for strikkere 18+ f.eks.

  SvarSlett
 14. Har ingen bloggtips til datteren, men synes det høres veldig hyggelig ut med både mor og datter som strikker! Kanskje det går seg til her også når de får et par tre år til på seg? *håper*

  Synes forresten idéen om å la Mannen pusse opp nattbordene deres høres fornuftig ut! ;-)

  Ha en fortsatt fin dag! :)

  SvarSlett
 15. Heisann Anne
  Takk for hilsenen i den nye bloggen min. Det var på tide å bytte nå, for den andre trøbla så med kommentarene hele tiden.
  Så gøy at datteren din har egen strikkeblogg. datteren min strikker for tiden, er 12.5 år, og der går det opp og ned i interresse......så noen strikkeblogg tror jeg det ikke blir med det første.....
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 16. Jeg strikkeblogger. I dag fyller jeg 26 år, men bloggen min har vart i litt iver ett år, og selv begynte jeg å strikke for ca 3,4 år siden. Strikking er rett og slett helt topp:O)

  SvarSlett
 17. Fint at din datter har fået sig en strikkeblog:-) Jeg kender denne blog:http://strikkekatten.blogspot.com/

  SvarSlett
 18. takker for tips! Er en travel pike om dagen, men skal sjekke ut tipsene så fort jeg får litt mer tid :)

  SvarSlett