lørdag 2. oktober 2010

Julegavealongen, ja...

Julegave-alongen tikker og går. Dette var tenkt som en slags Hjelp-til-selvhjelp, for å unngå hektiske roser på strikkefronten de siste ukene før jul - basert på årelang erfaring. I min familie er ikke hjemmestrikkede gaver særlig ettertraktet, men det hender jo noen kommer med et selbuvottønske eller to siste uka før jul. Og selv jeg, som tar ganske lett på jula, har gjerne litt annet å gjøre akkurat den uka.

I september har jeg strikket julegaveskjerf - en svær sak i fnugglett Faerytale fra Du Store Alpakka. Men skjerf er så laaaaange, og jeg ble ikke ferdig i september. Så jeg strikker flittig videre i oktober. Dette er et monster av et skjerf - bredt og langt og med massevis av masker. Men som sagt - lett som en fjær. Jeg skriver mer om både skjerfet og garnet når det blir ferdig. Sånn ser det ut foreløpig:


Det er Dattera som skal få det, det er ingen hemmelighet. Hun har selv bestemt både fargen og patenstrikken. Kunne godt tenkt meg et sånt skjerf selv, jeg. Det blir stort og mykt og varmt å tulle seg inn i i vinterkulda. Det samme skjer hver gang jeg strikker skjerf til henne - jeg får lyst på et makent selv. Men det er mye arbeid med et skjerf, og jeg orker aldri strikke to like - det er jo så mye annet som frister i strikkekøen min. Nei, det stemmer nok, det som en av mine Ravelry-venner skrev: "Your daughter gets the best stuff!!" Sant nok. Hun er heldig, den jenta...

4 kommentarer:

 1. Ser superdeilig ut!
  Her kom og gikk september uten at det ble noe bidrag til julegavealongen. Jeg juksa til og med og ga bort et par av julegavegryteklutene i "hyttegave". Godt det ikke er så strenge regler :-) Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 2. Det er fint at jule-gave-along-politiet er av det snille slaget ;) Det er vel strengt tatt vi selv som er mest misfornøyd når vi ikke når de mål vi har satt oss. Men alongen er en fin påminnelse om at noe nærmer seg og det er godt å ha litt liggende klart. Heldigvis er høsten ei fin strikketid.

  God helg!

  SvarSlett
 3. Sånn er det, med sånne døtre... ;)

  SvarSlett
 4. Det ser lekkert ut.

  Jeg har liggende litt av garnet selv, og har liksom aldri fått laget noe av det, planenen jeg hadde gikk i vasken. Venter spent på det ferdige produktet!

  SvarSlett