fredag 12. september 2014

Sett utenfra...

Det er alltid spennende å se hva andre har å si om vårt lille land.


I sommer har jeg tittet innom hos Astri, som er norsk, bosatt i Utah, USA - og humret over ferien hennes i fedrelandet. Du må scrolle deg tilbake til 24. juli og bakover for å få med deg hennes "Guess Norway"-bildeserie. Hun syntes blant annet at maten var så dyr i Norge - og det er den jo sammenlignet med andre land, så det ble mye 10-kroners hot-dogs på Statoil. (Nå har jeg forresten oppdaget at på Ikea får du pølser til 5 kroner, for den som er interessert i å fylle magen for en billig penge, men det er kanskje et litt stusselig sted å tilbringe sommerferien...). Det var både artig - og litt lærerikt - å følge med på.

Jeg snublet over Astris blgg - Apple Blossom Dreams - på grunn av heklingen. Det snurrige med Astri er at hun nettopp har heklet et roseteppe, ikke så helt ulikt det jeg har startet på - helt uten å vite om hennes teppe. Men mitt er nok ikke ferdig på leeenge enda...

Paper Tiger har gått på sommerskole i Oslo og fått med seg massevis av kulturhistorie. Her er det bare å rulle bakover til august, eller klikk på tag-en "travel", så får du opp innleggene om Norge.


Men min desiderte favoritt er Margaret, kanadisk lege og (livs-)kunstner, som har vært på roadtrip og bodd i telt på Island og i Norge i sommer. Her er det masse flotte bilder. Får nesten lyst til å ta en roadtrip i dette landet selv, jeg. Det høres kanskje ut som om Margie er en ung jente, men det er hun ikke - hun er en godt voksen bestemor. Bloggen hennes - Resurrection Fern - er blant de fineste på blogglista mi.


Jeg fant ikke noen "turistbilder" i farten - så i stedet ble det noen naturbilder fra min nærmeste, norske skog som illustrasjonsfotos i dag. Ha en riktig fin helg!

6 kommentarer:

 1. Margaret må være en tøff dame. Hun ferierer "mot normalt", men opplever nok en del som andre ikke kommer i nærheten av. Hun har nok mange gener det står eventyrlyst på. Andre har jo en total mangel på den sorten. (hm hm)
  For en Norgesreklame!! Spesielt vakre bilder var det fra Indre Sogn.:)) De fastboende synest jo maksgrensen for antall turister er nådd. Det er cruisetrafikken som er årsaken til at slitasjen og forurensingen blir så enorm. Jeg vil tro at Margaret har hatt en ferie som er en større opplevelse, enn sammen med en gruppe på 2-3000. Men smaken er som baken, todelt. Spennende at vi er så ulike.
  Du hadde fine bilder du også. Et nydelig fargespill i soppbilde ditt. Høsten kan være vakker, det er sikkert.
  Håper du får en god helg!  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en sprek dame! Frister ikke meg å ligge i telt hver natt i to uker - men så går jeg helt sikkert glipp av mye også. Man kommer jo så tett innpå alt når man telter i naturen.

   Slett
 2. Så spennende, jeg skal ta meg en tur innom de bloggene og lese :)
  Nydelige bilder du viser, som vanlig ;)
  Håper du får en fantastisk helg :)
  Go'klem

  SvarSlett
 3. Apple Blossom Dreans er også en av mine favoritter, Jeg vant sommerens Norge quis hos henne. Og det roseteppet hennes er ubeskrivelig vakkert!
  Arti å lese om hva andre synes og opplever i Norge. Skal ta en titt på de to andre her.
  God helg til deg og dine.

  SvarSlett
 4. Den bloggen må jeg se innom:) Har forresten sendt deg mail for noen dager siden, angående strikkepinnemapper.

  SvarSlett
 5. Mye gøy i blogglandia! Ha en fin kveld!

  SvarSlett