lørdag 11. januar 2014

UFO-strikken ferdig i en fei...


Annepålandet jobber - som folk flest - best under press. Nå har disse UFO-ene ligget i strikkekurven min og tatt plass i månedsvis. Så meldte jeg meg på en UFO-KAL, og vips så var de ferdige på et blunk. Eller i hvert fall i løpet av en regntung søndag med mye sport på NRK.


For mens Therese Johaug sleit seg opp monsterbakken og tok Norges første gull  i Tour de Ski, strikket jeg ferdig tomlene på barne-selbuvottene. Oppskriften fant jeg i et gammelt julehefte fra Sandnes, nr 0813, modell 21c, størrelse 4-6 år. Det hvite garnet er Sisu, det blå&sorte er Senja, til sammen 40 gram, strikket på pinner 3 mm. Selv om disse to garnene har litt forskjellig løpelengde, går de finfint sammen.


Og mens Martin Johnsrud Sundby sleit seg opp samme monsterbakke og tok gull han også, avsluttet jeg Stripeleiken. Disse er strikket i Finull på pinner 2,5, det gikk med 75 gram garn. Nydelige naturfarger, men litt kjedelige å strikke med - tror det var derfor de ble liggende så lenge. Jeg syns de er litt for lange oppover armen, men forøvrig er passformen helt framifrå. Morsomme å strikke er de også, det gjelder bare å holde tempoet oppe uten avbrekk! Jeg liker ikke å strikke med Finull, det er umulig å få pent. Men det blir bedre etter vask, og da blir vottene utrolig lette, gode og myke. Avsluttet med en runde med Tinkas stålbørste, da ble de tipp topp - så disse beholder jeg ratt selv  :-)

Verre var det ikke. Stor takk til Therese, Martin og NRK!

Nå må jeg grave frem en passende UFO for februar, men det har jo ingen bråhast. Og jeg har nok å velge i.


Og forresten - har sett at det går en spare-farsott på nettet nå i 2014 - 10 kroner på et glass for hvert garnnøste man strikker opp. Jeg er allerede godt i gang. Og pengene - ja de skal jeg bruke til nytt garn. Som jeg så skal strikke opp. Og så videre og så videre.

Ha en finfin helg!

27 kommentarer:

 1. Kjempefine votter! Tenk at du har hatt disse liggende halvferdige, da! Supre julegaver!
  Lykke til med neste UFO! Vi har nok litt å ta tak i noen og enhver.

  Ha en strålende lørdag!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Blir nok ikke julegave av stripeleiken - for den vil jeg ha selv! Det er strikkerens privilegium - førstevalget hele veien ;-)

   Slett
 2. Ja nå er objektene enkle å identifisere. Jeg likte begge parene kjempegodt. Men fargene sort, vinterhimmelblått og hvitt tar kaka. De fargene må jeg bruke, kanskje til en Marius eller Fanagenser?
  Sport, foran TVen, får alltid fart på strikkepinnene her, sikkert hos mange andre også. Hvor var du da Johaug ble historisk? Blir nok mange som gir samme svaret.:)
  Tenk om du som er så dyktig på å bruke restegarn, hadde kommet på sparing for hvert oppbrukt nøste, for mange år siden tenker jeg da. Der har du gått glipp av en pengebinge!
  Jeg ferdigstilte et par sokker i restegarn igår. Ble motivert av klirrende mynt og brukte selvsagt små nøster.Hehe. 5 blanke tiere fant sin plass i en "spareboks." Var kjempemorro, jeg kjenner at det ga mersmak.
  Ha en fin sportslørdag!.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, enig i at fargene er fine! Det blå-sorte er et nøste med Gjestal Senjagarn som jeg fikk av deg. Det er ganske enkelt en bit med blått og en bit med sort etc etc, og blir sikkert kjempefint i en fanagenser! Har ingen erfaring med dette garnet fra før, men det ser lovende ut.

   Og ja, jeg har nok gått glipp av mange tiere på sparebøssa de siste årene. Må strikke som en gal i år for å ta det igjen :-)

   Slett
 3. Det er godt å kunne avslutte påbegynt prosjekt - og vottene dine ble kjempefine!
  Fine de vottene i innlegget under her også, jeg måtte selvfølgelig skrive ut oppskrifta! Nå begynner det å bli veldig mange oppskrifter i bunken for "ting jeg har lyst til å strikke"...
  Lurt spare-tips, forresten! ;-)
  God helg til deg også!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Jeg har en god bunke med kø-prosjekter jeg også. Har innsett at jeg aldri får strikket alt sammen, så jeg rydder vekk de underste i bunken med jevne mellomrom...

   Slett
 4. Det vart bra ja. Er ikkje så mykje som skal til. Bare å gjøre det. Kjekt å få eit lite spark bak. Spent på neste ufoen din eg. Er det sålite du har att på ufoene så er det jo ingen sak. Ha ein fin lørdag

  SvarSlett
  Svar
  1. Den neste UFO-en blir nok en genser, og da trengs det mer enn EN sportssøndag, for å si det sånn. Er nok best å tjuvstarte litt på den, før februar...

   Slett
 5. Se der ja, vips så var det ferdig :) Synes også ideen ang sparing er lurt, men fant fort ut av at det kunne bli dyrt ;) Jeg sparer på magebåndene på nøstene, så får jeg se om jeg putter penger i boksen etter hvert ;) Fin helg til deg også :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ja det kan bli dyrt! Men alt i alt - hvem er det som betaler, og hvem er det som bruker opp pengene i den andre enden? Så vinninga går opp i spinninga ;-)

   Slett
 6. Så flink du var sammen med Therese og Martin :D De stripevottene falt jeg for gitt.

  Enig med det du skrev hos meg. Synes også jeg ser det bordet i lystig lag eller når man har barn i huset, i vilter lek..... Nei, bord må ha solid golvkontakt :D

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hadde det ikke vært for Therese og Martin...

   Og ang det bordet - kanskje det hadde vært litt gøy med et sånt bord likevel? Festens midtpunkt, bokstavelig talt... :-)

   Slett
 7. De stripete, brune var kjempefine. Enig i at det er godt å strikke til sportssendingene. Jaffal når det ikke var mer spennende enn denne dagen :)
  Fin blogg du har, jeg har nettopp begynt å lese den
  Ha en god lørdag :)
  Mona

  SvarSlett
 8. Er ikke alltid så mye som skal til på disse ufoene MEN ååå så tunge de ofte er å starte på ;) Kjempe fine ble de i alle fall! God helg til deg :)

  SvarSlett
 9. Så flotte votter, herlig å bli ferdig med strikketøy som blir liggende! Her har jeg to prosjekt i kurven som mangler mer garn…. men alltid et nytt på pinnene! Ha en koselig lørdag hos deg og Happy Knitting!

  SvarSlett
 10. Nej men åh vilken grym idé med 10:- per använt nystan! Ska absolut jag hänga på!
  Och Grattis till klara UFO-vantar! Jag kämpar på med mina sockor, upptäckte igår att jag gjort fel... Men snart är de klara. Heja oss! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Men de blir veldig fine til slutt, de Gaudete-sokkene! Dattera stakk av med mine, så jeg må lage et par til meg selv også. De har veldig god passform, og var morsomme å strikke :-)

   Slett
 11. Gratulerer med ferdige UFOer:)
  Det er en god følelse når slike blir ferdige også skjønner man bare ikke at det ikke var gjort før, det er i alle fall slik jeg kjenner det når det endelig blir gjort.
  Flotte votter begge parene.
  Jeg er enig med deg i at det kan være vanskelig å strikke helt jevnt med finull, men i motsetning til deg så liker jeg å strikke med det garnet, det gir slik god ullfølelse, også vet jeg at mye av ujevnhetene liksom blir borte når plagget bare får en liten vask.
  God helg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant nok, hvorfor i all verden gjorde jeg dem ikke ferdig mens jeg var i gang og var "inne i" oppskriften??? Moralen er: Det gjelder å holde tempoet oppe mens man er i siget!
   At man aldri lærer!!?!

   Slett
 12. Åh - Stripeleiken var vel de flotteste vottene jeg har sett på lenge! Det er herlig å få tatt affære med ufo'ene sine. En mann jeg intervjuet en gang kalte sånne påbegynte håndarbeider for "ufullendte symfonier" - det synes jeg var et fint uttrykk.
  God helg!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, Stripeleiken er en fin og gjennomført votteoppskrift. Anbefales!

   A propos ufullendte - har du sett Kari Steihaugs "De ufullendte"-prosjekt? Det er helt fantastisk. Mer om det her: http://www.karisteihaug.no/default.pl?showPage=176

   Slett
 13. Flotte votter, og så så kjekt å få ferdig ufoer!! Tenkte eg skulle finne meg eit glass og putte penger på eg og, kan verte nokre kroner i løpet av året:))

  SvarSlett
 14. Fine votter!! Og så bra å gjøre ting ferdig. Det er jo så gøy å begynne på nytt - og så sitter man der med alt som ikke er blitt ferdig.... God idé med garnsparebøsse!!

  SvarSlett
 15. Flotte votter! Stripelek ble jo minst like fine som jeg trodde. Ble veldig fristet til å strikke meg et par votter nå, skulle hatt noen nye som passet til den nye dunjakken min. Men bør vel få ferdig alt annet jeg har på pinnene først... Spennende å se hva du finner frem for februar.

  SvarSlett
 16. Gratulerer med flott ufo-start! Fine votter, begge parene :) Jeg er heller ikke så fortjust i Finullgarn, men som du sier, det blir jo så mykt og fint etter vask. Hm, nå ble jeg litt inspirert til å finne fram Finullnøstene jeg har liggende. Må jo ha litt småstrikk innimellom de litt større tingene ;) God søndag videre!

  SvarSlett
 17. Jipiiiii ... så fint!!!
  Hilsen til deg.

  SvarSlett
 18. Der var de ferdige, fine og flotte begge parene! Herlig når ufoer blir ferdigstilt og en oppdager at det ikke var verken så vanskelig eller tidkrevende som en trodde ;) Av og til trenger man bare et puff :)

  Ha en fin mandagskveld!

  SvarSlett