torsdag 30. januar 2014

De unge damer...

Jeg tar av meg hatten for de unge damer som strikker på det store internett. Greit nok at de kan strikke, unge som de er, men de er jo så flinke også!

Her om dagen oppdaget jeg for eksempel Sarahs blogg. Den er helt ny. Hun er den yngste strikkebloggeren jeg vet om, 13 år, og flink er hun også, så stikk innom bloggen hennes og ta en titt! Det er alltid hyggelig med besøk når man er fersk blogger.

Sigrid er en annen dyktig ung dame, bosatt i Sverige, med selvstendig stil og god smak. Hun strikker ikke det samme som alle andre, og det er forfriskende. Det er mange fine blogger, men mange er ganske like - Sigird har sin egen vri på ting. Vel verdt en nærmere titt!

Så har vi Strikkepiken, som både strikker og syr, og forklarer grundig hvordan man gjør. Hun er både kreativ og meget teknisk dyktig, selv en dreven strikker kan finne gode tips her. Bloggen hennes er verdt et besøk!

Og det var alt for i dag.


... Nei forresten - intet blogginnlegg uten bilde! Her er et fra siste søndagstur. Det var kaldt, og da må en frossenpinn som meg har ekstra inner-vante inni ullvotten. Dette er fotomobilvantene mine, som jeg strikket i 2008 eller deromkring, i tynt Regia sokkegarn. Når votten må av - for eksempel for å ta bilder eller drikke kaffe på en Markastue, har man fortsatt vanten på, og fryser ikke fingrene aldeles av seg. Disse er flittig brukt både høst, vinter og vår i flere år, og har holdt seg forbausende godt. En sikker vinner!

Ha en riktig fin dag!

* * *

Red.: Og her dukket det sannelig opp enda en dyktig, ung strikkedame: Eli / Strekkamonsteret, som er Marius-ekspert. Hundegensere strikker hun også - til inspirasjon  :-)

9 kommentarer:

 1. Takk for linken til Sarahs blogg. Det blir spennende å følge med henne. Jeg er skikkelig imponert over hva hun kan. Sokker med mønster er vel ikke akkurat det enkleste man gir seg i kast med. Flinke jenta!
  Strikkepiken har jeg "benyttet" meg av. Hun er kjempeflink! Aldri redd for å prøve noe nytt, det står det respekt av mener nå jeg.
  Fargerike og praktiske vanter du har "på lur" under vottene. Smart å ha for deg som har kamera med på tur.
  Fortsatt vind og tørrvær her.
  En fin dag til deg også!

  SvarSlett
 2. Næmmen jøss! Du får ha tusen takk, tenk å skrive om meg a' gitt!:) Nå sitter jeg hjemme, sørpeforkjøla, og å lese det der var veldig stort for lille meg! Tusen takk skal du ha:D

  SvarSlett
 3. Å, nå ble jeg glad! Takk for fine ord.

  SvarSlett
 4. Bøyer meg i støvet for strikkepiken altså. Makan til strikking!
  Holdt også på å falle av stolen da jeg fant ut at hun som lagde denne: http://www.ravelry.com/patterns/library/embrace-octopus-sweater-pattern er en 19-årig(!) medtrønder.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det var da en helt uuuutrolig fantastisk genser!

   Slett
  2. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å lage sånne flotte mønstre ut av sitt eget hode! Men jeg tipper at hun er veldig flink til å tegne, så flott og detaljert som den var!

   Slett
  3. Ja, jeg var inne på nettsiden hennes og tittet, og hun er utrolig flink til å tegne. Men likevel er det imponerende å få det over på en strikker genser! Fikk lyst til å strikke den genseren, men jeg er ikke noe glad i blekkspruter... :-)

   Slett
 5. Du verden :) Takk for en upåklagelig omtale :)

  Morsomme fotomobilvanter :) Jeg er glad i farger :)

  SvarSlett
 6. Her var det en jeg leser fra før, og noen jeg umiddelbart må legge i blogglista mi. Takk for tips :)

  SvarSlett