tirsdag 8. januar 2013

Sokkemysteriet del II...

I dag ble del 2 på sokkemysteriet sluppet, og jeg regner med at vi får se noen fine resultater rundt omkring på bloggene etter hvert.

Og her sitter Annepålandet med en heidundrenes betennelse i skulderen og får ikke strikket en maske.
Jeg har hatt betennelser i skulderen før, mange ganger, men denne slår alle rekorder. Det verste med å ha smerter, er jo at man strammer muskler rundt omkring på feil steder for å kompensere, og blir helt skeiv etter hvert. Og nå ligner jeg mest på Ringeren i Notre Dame...

Akk ja sann, sånn kan det gå. Og så i januar da, som er så travel - med alonger her og KAL-er der. Og mysteriesokker!

Men Dattera strikker. Heldigvis har hun fortsatt juleferie, og kan hjelpe moderen med å ta på seg skoa og andre umulige krumspring i hverdagen. Og her strikker hun en artig genser som vi fant på nettet -


- The Three Moovies Sweater fra bloggen Handarbetaren (oppskrift her og her). Den blir fin!


Med Hubro på pinner nr. 9 går det radig!
Jeg vil også ha en sånn genser - om jeg noen gang blir strikkefør igjen. Da skal jeg bruke div. rester fra garnlageret. Jeg trenger å bruke opp litt garn fra mine rikholdige gjemmer, og jeg har innsett at om det skal monne litt, nytter det ikke å strikke småtterier á 60 gram. Nei, det må grøvre skyts til, og med en genser på pinner nr. 9 vil det nok monne litt.

Så da er det bare å bli frisk i en fei da. Og nå lurer du kanskje på hvordan jeg kan skrive blogginnlegg når jeg ikke kan røre armen? Jo, med den andre armen, og to fingre. Og det tok lang tid. Men noe må man jo finne på når man ikke kan strikke.


Og det går bra for norsk hoppsport for tida - blant annet har den nye treneren fått seg en flott og fargerik strikkelue! (Bildet er et foto av et foto i Aftenposten på søndag...).

Ha en fin dag!

47 kommentarer:

 1. God bedring :)
  Kjempefin genser, jeg kunne også tenke meg sånn. Hvilen str omtrent blir det?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det blir sånn ca str 38. Her er det nødvendig med prøvelapp!!

   Slett
  2. Feil, oppskriften er nok mindre, iflg Dattera. Hun bruker vanligvis 38, men har utvidet genseren sin med 15 masker - og den er ikke VELDIG vid.

   Slett
 2. God bedring. Dette er jo virkelig ille for en strikkerske. Var inne og kikket på den genseren, blir skikkelig tøff. Den lua er jeg litt mer usikker på....:-)

  SvarSlett
 3. Dette var trasigt! Jeg føler med deg, abstinensen må jo i tillegg være sviende.
  Las på en blogg om en som startet opp med brodering da hun fikk strikkenekt. Men det høres ut som du absolutt må holde armen i ro, dette var virkelig gale. Håper du har andre ting å fylle dagene med.
  Varme tanker og god bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, uvant å ikke kunne strikke. Blir vel nødt til lese noen bøker i stedet da...

   Slett
 4. Huff da. God bedring med skulderen. Håper du blir raskt bra igjen. Det går greit å skrive med en arm når en bare venner seg til det, men ja, det går senere.. Jeg har skrevet slik siden mars, men håper jeg snart klarer å bruke begge armene etterhvert. Spennende genser datteren din strikker.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Jeg har nok vært bortskjemt med å ha to velfungerende armer. Nå må jeg venne meg til være enarmet en stund. Må passe på så jeg ikke overanstrenger den friske armen nå da, fort gjort det... :-)

   Slett
 5. Tråkigt, det är det värsta som finns att ha ont i nacke/skuldra. God bättring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Det er nok ikke det VERSTE som finns, for det går jo over heldigvis, men det er litt vondt ja... Og ganske kjedelig :-(

   Slett
  2. Haha, såg ditt svar idag. Ok, inte det allra värsta. Men det ligger nog på 10-i-topp. Hur har du det nu?

   Slett
  3. Først ble det bedre, så ble det verre. Men jeg er optimist. Litt tøff start på det nye året her hos oss...

   Slett
 6. Jeg har også betennelse i den ene skuldera, og det er grusomt å ikke kunne strikke. Iallefall nå som Clue 2 er ute... Jeg har også en VM-genser som skulle vært ferdig snart. Trøsten får være at hjernen har godt av å gjøre ting på andre måter, så å skrive på PC med venstre er god trening! God bedring!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kaller jeg å tenke positivt - enda godt det er bra for hjernen!!! Den kan saktens trenge litt trening :-)

   Slett
 7. Du store, det hørtes ikke bra ut! Alle strikkeres skrekk, masse god bedringsønsker herfra med håp om snarlig bedring!

  Godt at du har noen som kan ta over (stafett)strikkepinnen. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk!
   Ja, det er veldig koselig at ungdommen også liker å strikke! Det har jo noe med moten nå å gjøre, såklart, ellers hadde det nok ikke vært så interessant. Og det morsomme er at de to niesene mine også strikker.

   Slett
 8. Oi, oi, oi stakkers deg!!! Håper betennelsen gir seg snart- god bedring!!!
  Den genseren som dattra di holder på med ser deilig ut- og det ser jo ut som at mønsteret er ganske enkelt å følge, ypperlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Veldig enkelt mønster! Ypperlig tv-strikk!

   Slett
 9. Altså så kjipt!!! Men godt du har flere hender som kan strikke i heimen... Så den lua til hopptreneren og tenkte: Er det kjøpelue - eller hjemmestrikket. Vi lurer og lurer!!! Men fin er den!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, akkurat det tenkte jeg også. Den ser jo hjemmestrikka ut, og såvidt jeg har sett, er han den eneste som har sånn. Syns han kler den godt, han ser jo ut som en glad gutt. Herlig med litt friske farger!

   Slett
 10. Hei! Stakkars deg!! Morsomt navn på gensern!! God bedring!! AnneK:-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det skal liksom ta tre filmer å strikke den, da. Men med litt opprekking og sånn blir det mer det dobbelte. Men raskt uansett!

   Slett
 11. Svar
  1. Takk! Kan du tenke deg så KJEDELIG...!

   Slett
 12. Så kjedelig med betennelse i skulderen - riktig god bedring til deg! :-)
  Genseren ser veldig fin ut, jeg var inne og kikket på bloggen, takk for morsomt tips! Så artig at datteren din også strikker, det må varme et morshjerte og strikkehjerte :-)
  Artig lue på hopptreneren gitt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det varmer en moders hjerte. Flink er hun og - strikker selbuvotter og hønsestrikk og litt av hvert.

   Og ja, lua er artig, men kanskje ikke så PEN...?

   Slett
 13. Så tråkigt att inte kunna sticka! Hoppas att du snart blir bättre. Jag hittade också ledtråd två till mysteriesockan. Ser fram emot att sätta i gång.

  SvarSlett
 14. Dette var ikke bra, håper det forsvinner like fort som det kom! Jeg synes det er forferdelig å strikke på så tykke pinner, men unge armer klarer det nok! Jeg beundret også lua til hopptreneren, det blir nok neste luedille tenkte jeg, etter lua til Line Andersen. Hmmm, kanskje jeg skulle prøve meg...(men jeg har jo noen andre prosjekter gående)GOD BEDRING!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, man kan jo alltids håpe... Det som kommer fort, burde jo forsvinne fort også!

   Så en NRK-reporter som hadde en grå/hvit fana-lue. Kanskje det blir den som blir neste dille? Den kunne jeg godt tenke meg.

   Slett
 15. Sånn genser vil jeg også ha! Tror jeg skal gå løs på alt jeg finner i garnlageret og lage en super fargerik ting!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kunne jeg tenkt meg også. Bare jeg blir bra igjen så...

   Slett
 16. Hei og takk for hyggelig hilsen :) Går i snilefart her om dagen, første dag med pc på idag. Men det jeg skulle si var at det var leit med skuldra di - håper det går fort over!Jeg bruker Linnex Varmestift, ikke til betennelser selvsagt, men for å lindre "ømme og stive muskler" som det står på stiften. Funker som fy! Tenkte på den når du nevnte stramme muskler. Riktig god bedring!

  SvarSlett
 17. "åååhhh, kan ikke du strikke sånn til meg???" var 15-åringens respons på bildet av genseren! Så nå er mønsteret lagra i påvene av lønning og garnkjøp!;-)

  God bedring- senebetennelse er noe herk :-(

  SvarSlett
 18. Huff, kjenner til det der. Strikkestopp og "pirking" på dataen. God og rask bedring er mine ønsker for deg!!!!

  SvarSlett
 19. Det var veldig leit å høre! Kom den bare sånn ut av luften? Legen min utstyrte meg med Voltaren da jeg fikk en liten betennelse i armene etter heftig vottestrikk. Hører med til histiorien at jeg da ikke hadde strikket på 30 år, ikke helt i trening, kan vi si. Men så sa den morsomme damen: Ah, vi må ha i skuffen, kommer litt betennelse etter pc'n, bare ta en med en gang. Hun er fraaansk, og meget nøktern og praktisk. En venninne holder strikkearmene i trim med vanngym en gang i uken. Jeg blir veldig innstilt på forebyggende trening etter din historie, gitt! Men, masse ønsker om god bedring, selvsagt mest til deg, men også litt for egen del, dette er min favorittstrikkeblogg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Jeg driver både med litt styrketrening og yogaøvelser, og massevis av tøying for strikkearmer hver dag, så det er nok ikke der problemet ligger. Og dette er ikke en vanlig senebetennelse. Tror det må være noe med skulderleddet. Skal til legen neste uke, så får vi se. Det årner seg nok :-)

   Slett
 20. Uff, da! Kjedelig! Men du kan gå tur og lese. Det er også gøy (synes jeg i hvertfall)! Tvi-tvi! God bedring!

  Klem

  SvarSlett
 21. Håper det ikke er noe langvarig. Kjenner til de problemene altfor godt, men her er de rsi som har slitt i nærmere 6 år og det ser desverrre ut som dette har nå blitt kronisk. Men jeg setter veldig pris på dagene hvor jeg kan få stikket, og prøver å ikke overdrive selvom det ikke alltid er like enkelt når en setter igang med ett prosjekt. Og listen av 'what to knit before i die' er så laaaaaaang :-). Men en får bare ta en dag av gangen og lære seg og smøre seg med litt tålmodighet av og til. Og ja, en får da lest endel når stikkearmen svikter, noe som også er hyggelig beskjeftelse. God Bedring.

  SvarSlett
 22. Uff da Anne, det var leit med skuldera. Jeg hadde også betennelse i skuldera for halvannet år siden. Er det noe spesielt med oss håndarbeidsglade som får slike betennelser? Men det ordner seg nok etterhvert, men kjeeeedelig ja - det er det. Jeg husker jeg måtte bare prøve littegrann strikk med dårlig resultat.Ha god bedring, kos deg med Tinka og studer nye strikkeoppskrifter:)

  SvarSlett
 23. Håper besøket hos legen var vellykket og at det er håp om forholdsvis snarlig strikking!

  SvarSlett
 24. Håper du kommer deg raskt igjen så du kan strikke igjen.

  SvarSlett
 25. God bedring til deg. Ikke kjekt med slike betennelser (-:

  SvarSlett
 26. Hyggelig at du vil være med i give awayen min. Ønsker deg fortsatt god bedring!

  SvarSlett