onsdag 2. januar 2013

Sokkemysteriet del I...

Godt nytt år!
Blanke ark og fargestifter.
Jeg har ingen nyttårsforsetter, bortsett fra å bli et nytt og bedre menneske på alle måter. Det jobber jeg forresten med bestandig - en everlasting story. Det er greit å ha litt å pusle med  ;-)Og sånn ble mysteriesokkene etter første del av oppskriften. Det skal forestille pikot-opplegg og vrangbord, dette her. Jeg syns ofte vrangborden blir litt i korteste laget, så jeg slang på et par ekstra omganger. Men ellers var jeg disiplinert og fulgte oppskriften til punkt og prikke.


Garnet er HazelKnits Artisan Sock, i fargen high ocTANG. Ligner på en gulrot, var det noen som skrev inne på Ravelry. Gulrøtter er jo sunt, greit nok det. Disse mysteriesokkene pleier ofte å gjøre seg best i lyst/pastellfarget, ensfarget garn - da kommer mønsteret best frem. Så jeg bestilte nytt garn, men det har ikke kommet frem enda, så jeg måtte foreta en utgravning i garnlageret og fant denne knall orange. Dette er årgangsgarn, tror ikke fargen finnes mer. Satser på at det går bra.

Jeg strikker på fire (fem) pinner jeg, som jeg alltid har gjort. Gammel dame er vond å vende. Men jeg vet mange strikker dem på rundpinne (magic loop). Jeg kan ikke fordra magic loop. Strikker sokkene parallelt, det øker sjansen for at begge to skal bli ferdige betraktelig. Neste bit av oppskriften kommer om en uke, så da er det bare å vente.

Ha en riktig fin onsdag!

24 kommentarer:

 1. Sprek farge!Fint å endelig være i gang. Har aldri lagt opp på denne måten før. Gøy å lære noe nytt. Gleder meg til fortsettelsen!

  SvarSlett
 2. Dette blir spennende å følge med på. Gøy med den knall fargen da.
  Godt nytt år.
  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Godt nyttår til deg også!
  Den pikotoppleggskanten har jeg aldri sett før, jeg likte den godt. Må prøve å google det for å se om det er noe jeg kan lære.
  Å strikke sokker parallelt, hva er det? Eller, jeg kan vel google det også.
  Vrangborden såg liten ut, det var skikkelig mystisk. Blir spennende å følge med deg!
  Ha en fin onsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har heller ikke lagt opp med pikotkant før. Jeg bare fulgte oppskriften, men det finnes sikkert gode forklaringer på nettet/YouTube også.

   "Strikke sokkene parallelt" - med det mener jeg bare at jeg strikker sokkene samtidig. Først strikker jeg litt på den ene sokken, så litt på den andre. Dermed blir de jo ferdige nesten samtidig, og det er lurt for meg (ellers blir den siste sokken bare liggende, kjent fenomen).

   På amerikanske, mønsterstrikkede sokker syns jeg ofte at vrangborden blir i korteste laget. Så jeg pleier ofte å legge til noen ekstra omganger der.

   Slett
  2. Jeg trodde "parallelstrikking" var mer mystisk enn som så. Hehehe. Takk for info.

   Slett
 4. Nå ble jeg nesten satt ut - så raskt ! Jeg lastet ned i går - og syns jeg var rask - men den gang ei ! Knallfarge - og inspirerende og se at det er overkommelig !

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ingen bråhast! Neste clue kommer ikke før i neste uke. Og det var helt overkommelig! Knota litt med oppleggskanten, men det gikk lett da jeg skjønte hva jeg skulle gjøre. Vet ikke om jeg har gjort det riktig, men det funka fint og jeg er fornøyd.

   Slett
 5. Åh - stilig kant! Og kul farge :o) Blir spennende å se hvordan det fyker av.

  SvarSlett
 6. Fin picotkant.
  Följer med spänning fortsättningen.
  Lycka till.

  SvarSlett
 7. Så godt å se at din "picotkant" også ble litt rar. Da kan jeg fortsette med sokk nummer to!
  Ha en strålende dag i sola!

  SvarSlett
  Svar
  1. Rar?? Hva mener du med rar???
   Haha, joda, den ble litt snål ja. Jeg trodde det var noe feil med den og rekket opp, men det ble likt andre gang, så da satser vi på at det var sånn det skulle være :-)

   Slett
 8. Hei!! Det var fint du la ut bilde!! Jeg lurte på om jeg hadde fått til picotene rett. Det har jeg nok, fordi de likner på dine..... Jeg strikker med litt spettete rødt Wollmeise garn. Så de vil også synes som dine orange:-) Det går jo ann når neste del kommer og det viser seg at det er veldig kort cuff kan man lage den lengre. Jeg strikker også paralellt. Det var fort gjort den første biten. Jeg har fri noen dagen og nå har jeg et "tonn" av rent tøy som skal brettes.....ha en fin dag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 9. Elsker fargen! Wow, sprek!

  SvarSlett
 10. håper du fortsetter å legge ut bilder av sokkene, for jeg er også med, men ikke særlig god på mønster på engelsk .... Da kan jeg jo se og hente litt tips fra deg :-)

  SvarSlett
 11. Godt nytt år!
  Blir spennende å følge med på sokkene! Knall farge er bra for humøret i vintermørket :)

  SvarSlett
 12. Mine picoter blir også seende sånn ut. Håper å få lagt ut bilder i kveld! :)

  SvarSlett
 13. Spennende, men jeg får nøye meg med å se og følge med her. Egner meg bare til bittelitt-strikking fortsatt.

  Godt nytt blogg-år!

  SvarSlett
 14. Morsomt da - har litt lyst til ås elv bli med i en KAL men vet ikke om jeg helt er typen. Men gleder meg til å se mer :)

  SvarSlett
 15. Åhååå! Digger fargen!! Digger, digger!

  SvarSlett
 16. Så spennende! Flott farger du har valgt.

  Er med på mitt første sokkemysterium jeg også. Veldig spennenede, eneste aberet er at jeg valgte pinner nummer 2, det er ikke vinnerpinnen for min del. Heldigvis er vottene så spennende at jeg helt sikkert bare må fullføre.

  SvarSlett
 17. Så fine de ble! Jeg har samme garn, men valgte Beachglass og er veldig fornøyd med den fargen :)Jeg bestilte før jul, men det kom først i forrige uke. Måtte dele hespe også manglet vekten min batteri..... Trodde neste Clue kom på søndag så satt og råstrikket på lørdags kveld. Ser nå at det kommer imorgen. Mulig jeg også strikker litt lengre vrangborden litt lengre!

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt - jeg vurderte også Beachglass. Har god erfaring med lyse farger til disse sokkene. Jeg bestilte en lysegrønn i stedet - Lime Granita - men var nok litt sent ute, for jeg har ikke fått det enda. Dermed måtte jeg bruke noe jeg hadde fra før - og det ble jo ganske fargerikt, i det minste... :-)

   Slett