lørdag 16. juni 2012

Socks Of Many Colors...


Hva skal vi si om disse sokkene da?


Jeg tenkte at hvis jeg først skulle strikke stygge sokker, så skulle de være skikkelig stygge. Så jeg rasket sammen diverse slanter som ikke passet særlig bra sammen. Minste felles multiplum for disse er at de inneholder større eller mindre mengder orange. Så skulle man jo tro at sokkene ble orange, men det ble de ikke - her er alle farger representert - rødt og blått, gult og grønt, lilla og rosa, hvitt og svart, grått, brunt, turkis, mintgrønt - og orange. Spennende å se underveis hva som skjer med fargene når man strikker sånne sokker. De ble ikke så stygge som jeg hadde trodd heller, mer.. eh... interessante. Jeg syns faktisk de ble ganske fine. Styggfine, er det noe som heter det?


Idéen fikk jeg her. Jeg fant syv forskjellige slanter i mine gjemmer. En av dem måtte jeg plukke vekk, det ble for gildt. Du kan sikkert se hvem som skiller seg ut her. Så ble det seks ulike garn. Jeg strikket fem omganger med hver farge, og hver gang jeg byttet garn, strikket jeg ti masker med begge fargene. Etterpå kunne jeg klippe av trådendene - og null tråder å feste. Snedig!


Jeg la opp 64 m på p 2,5, vrangbord 1r 1vr, ellers helt vanlige sokker slik jeg pleier å strikke. Det gikk med 80 gram garn. På Ravelry kan du se hvilke garn som er med. Syns de ble fine, jeg!


Sokkene er oppkalt etter Dolly Partons "Coat Of Many Colors", som igjen er kalt opp etter bibelhistorien. Og selvfølgelig fikk jeg garn til overs, så nå må jeg finne andre fargekombinasjoner. Ble visst litt hekta på slantesokker, merker jeg. Så har du sokkegarnsrester du vet du aldri kommer til å bruke opp, er det bare å ekspedere dem hitover, jeg tar imot med åpne armer!

Ha en riktig fin og fargerik lørdag!


23 kommentarer:

 1. Skikkelig gode, gammeldagse restegarnslester! Javisst ble de fine! Ha en herlig lørdag!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Jeg synest de blei skikkelig flotte. God ide å strikke sammen trådene!Du verden hvor mye jeg lærer av deg...Dette skal prøves med noe av restegarnet mitt som "bor" i to kofferter, pluss en koffert med garn til toving.
  Jeg vil gjerne bli av med noe av det. Vil du ha må jeg få adr. din.
  Ha en fargerik lørdag.
  krykkja@hotmail.com

  SvarSlett
 3. Skikkelig gladsokker som er gode i støvlene man må ha på en regnvåtdag som i dag :)

  SvarSlett
 4. Kanon kule sokker, akkurat som eg elsker dem!

  Hvis du går inn på denne linken:
  http://www.ravelry.com/projects/Vibbedille/blender-socks

  kan du se min variant, og hvis du klikker deg videre inn på oppskrifta eg brukte finne du en ny teknikk på å få kaos sokker-digger den måte å strikke sokker på , og det har blitt noe par og eg kjenner at eg nok en gang ble fristet!!!

  KOS deg og ha ei strålende helg ;))

  Vibbedille ;))

  SvarSlett
 5. Vibbedille - sokkene dine var flotte! Jeg har også strikket etter den oppskriften - her:
  http://asalmanakk.blogspot.no/2010/08/monster.html
  Gøy med sånne sokker!

  SvarSlett
 6. Jeg liker dem skikkelig godt med alle de fargene. Så en gang gjennomsiktige gummistøvler - tenk å ha dem på da!!! Kreativt arbeid du har gjort!!!

  SvarSlett
 7. Jeg hadde skikkelig sansen for disse. Digger fargekomboen!!

  Bloggen min er åpen igjen, Anne - du kan nå lese om sommeren vi må rope på.

  Jobber med å slette noen innlegg og planen er heretter en helt ren håndarbeidsblogg. Synd å tilpasse seg dårlig kritikk, men - det blir blogging på den smale sti heretter :-) Det blir for stusselig å ikke ha kontakt med dere flinke strikkere :-)

  SvarSlett
 8. De fineste sokkene jeg har sett på lenge :O)

  SvarSlett
 9. Sokkene ble jo flotte! Farger til å bli glad av, og så er det en ekstra glede at de er strikket av rester som nå har kommet til nytte!

  SvarSlett
 10. Stygge du liksom? Jeg har sansen for litt utradisjonelle farger på hosene;)
  Ønsker deg en fin helg;)

  SvarSlett
 11. Superkule sokker.
  Synes det er litt skummelt å feste tråden ved å strikke 2 tråder sammen. Holder det.. Har det bare for meg at jeg må feste de hersens trådene :-)

  SvarSlett
 12. Sokkene ble flotte. Mange av oss har nok gjort det samme i årenes løp, til barna. Sokker er sokker!! Ha en fin dag fortsatt

  SvarSlett
 13. Stygge??? Jeg synes de ble knallkule og deilig fargerike!!!

  SvarSlett
 14. Fargerike og knall fine sokker, Dei må ha vert gilde å strikke. klem Lilla dør

  SvarSlett
 15. Hei!! Sokkene dine er kjempefine!! Morsomt å prøve å gjøre sting stygt!? Ikke lett viser det seg. Jeg liker veldig godt flerfarget garn i sokker. Ha en fin søndag!! AnneK:-)

  SvarSlett
 16. Synes de ble super kule jeg.
  Herlig!!!
  Klem Tone

  SvarSlett
 17. Jag tycker sockorna blev fin-fina, helt fantastiska!

  SvarSlett
 18. Stygge? Jeg elsker utradisjonelle sokker og derfor syns jeg også at sokkene dine er kjempefine! Jeg har litt rester her og der som er i samme strikkefasthet så nå fikk jeg et godt tips om at jeg kan strikke sokker av dem. Tusen takk for inspirasjonen!

  SvarSlett
 19. True colors! Flotte jubelglade sokker! Får en til å drømme om mørke nustrige høstkvelder med peis og sokkekledde føtter i sofaen, enda før sommeren virkelig har kommet! Merkelig... Men fine sokker var det i alle fall, definitivt!

  SvarSlett
 20. Jeg synes de ble kjempefine, jeg.
  Lurer på om det er det nøste i midten til venstre som ikke fikk være med?

  SvarSlett