søndag 7. februar 2016

Reale sokker...

Det er ikke så ofte jeg strikker reale raggsokker mer. Før fikk jeg stadig spørsmål fra folk om jeg kunne strikke raggsokker til dem, men nå vil visst alle helst ha kjøpesokker. Men det hender jo at jeg strikker et par likevel, og tvinger det på noen. 


Garn: Hifa Fjell sokkegarn fra Hillesvåg. Godt, gammeldags raggsokkgarn med 80% ull og 20% nylonforsterkning. Jeg har ikke slitt sokker i dette garnet selv, men det kjennes solid ut. (Jada, sokkene er litt for store - de er ikke til meg). Det gitt med 120 gram garn til et par herresokker.
Pinner: 3,5 mm.
Oppskrift: Garnpakke med oppskrift fra Hillesvåg - "Bondens favoritt" heter den. En helt ordinær sokkeoppskrift med båndhæl og flat tå. Fikk en del garn til overs, så det blir nok flere raggsokker etter hvert...

Dette er også den første UFO-en jeg har gjort ferdig i 2016. Jeg hadde jo planer om å gjøre ferdig en hel drøss med UFO-er i januar og februar, men som vanlig kom det andre ting i veien. Men alt er bedre enn ingenting - 1 stk UFO er herved strøket av lista!

Ha en fin og flott ny uke!

10 kommentarer:

 1. Herlige sokker får man ikke nok av!!!
  Jeg strikker en hel haug for tiden, fordi jeg vet om mange som ønsker seg, og trenger sokker. Og siden jeg ikke har planer om noen prosjekter, så er det vel greit.
  Å strikke ferdig UFOer er også en plan jeg har , men jeg liker at det kommer andre ting i veien, he he...... Skikkelig tungt å ta fatt på en UFO siden man ikke vet om man gidder å gjøre den ferdig alikevel (uff)
  I dag tok garnet til teppekanten min slutt. Så startet jeg på et par sokker til, og så tok garnet slutt...... Da spurte ei venninne meg, om hvordan kan det gå an når du jobber i en garnbutikk!! Dårlig planlegging av meg.......;)
  Fortsatt fin søndag til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, det blir aldri AKKURAT PASSE mye garn - enten blir det for lite, ellers så blir det for mye. Det må være et slags naturfenomen eller noe...

   Slett
 2. "Karra-labba" heter dette på mitt morsmål fra Nordmøre. Greie sokker slik som de fleste mannfolk liker. Synes det er kjekt å strikke sokker, jeg. Har noen par på samvittigheten dette året også.
  Gratulerer med en ferdig UFO!

  God ny uke til deg!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg liker også godt å strikke sokker. Men jeg må innrømme at jeg tar flesteparten selv.... ;-)

   Slett
 3. Ja, blir man ikke påtvunget verre ting enn skikkelige hjemmestrikka, gode og varme ullsokker, altså... Da har man det i grunnen ganske greit ;)

  SvarSlett
 4. I Felleskjøpet sine farger må det jo bli Bondens favoritt. Herlige sokker og strikket på p. 3,5, det liker jeg. Gjorde akkurat det samme i helga, avsluttet et par sokker. Garnet heter Viking Sportsragg og p.3,5. Idag skal jeg hente en pk. garn på posten. Den har jeg ventet på, så endelig...
  Regner fortsatt her, så idag er det nok isfrie gater. Pluss 7 gr. i går kveld, er så herlig.
  Ha ei fin ny uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, de er til en bonde, så det passer fint. Da jeg kjøpte dem (på nett fra Hillesvåg) het de "Bondens møkkalabb", men nå har de endret navnet, så jeg. Kanskje noen hadde klagd???

   Viking Sportsragg er et bra sokkegarn, jeg har strikket av det tidligere. Mange fine farger er det også.

   Her laver snøen ned, men det er varmegrader. Straks skal Tinka og jeg ut på tur, så jeg regner med at vi blir søkkvåte...

   Takk for kommentaren og ha en fin ettermiddag!

   Slett
 5. Ingentig er bedre enn gode, gammeldagse raggsokker. Jeg skulle gjerne hatt flere, men jeg syns det er så kjipt å strikke. Nå har jeg kjøpt et kjempenøste med selvstripende sokkegarn, i håp om at det kan bli noen par innen barnehagestart i august. Vi får se..

  SvarSlett
  Svar
  1. Det blir straks litt morsommere med selvstripende garn! Jeg har strikket flere par med det, og nå strikker jeg et par av restene. Selvstripende striper i striper - vakkert blir det ikke, men ganske morsomt :-)

   Slett
 6. Flott med gode sokker :) Jeg bruker ikke slike i sko lenger, men innendørs i heimen eller på hytta. De tynnere kjøpesokkene trives jeg best med både i fjellsko og skisko...Har sluttet å kjøpe skoene så store at det er plass til raggsokker! Senest i går snakket jeg frempå til bestemor om å få et par, hun er min mester innen sokkestrikk :)

  SvarSlett