fredag 10. oktober 2014

Tanketom strikking / fint mønster...Noen ganger trenger man et strikketøy som ikke krever noen ting av konsentrasjon og hjernevirksomhet - såkalt "mindless knitting" - eller tanketom strikking. På Ravelry fant jeg denne lua, gratis til og med, og syns den var fin. Finfint egnet til bilkjøring og strikketreff på Sjølingstad, for eksempel. Godt at man kan strikke noe som både er enkelt, nyttig og fint på en gang!

Jeg kjenner jo flere snille strikkedamer som donerer restegarn til meg i ny og ne. Denne gangen var det en slant Sandnes Mini Duett fra Liv F som fikk bli med på moroa. Det er et mykt og deilig og ganske tynt garn med 55 prosent bomull og 45 prosent merinoull.


En dame jeg kjenner samler inn luer til kreftavdelingen på Ahus. De tar imot luer i alle slags varianter, men gjerne tynne, siden mange også bruker luene inne, fortalte hun sist jeg snakket med henne. Så derfor tenkte jeg at myk og behagelig Mini Duett kunne passe godt til en Ahus-lue.

Det er en artig utfordring å se hva man kan få ut av restegarnet. Noen ganger må man trikse og mikse litt for å få det til å gå opp, men jeg syns det ble bra, jeg.  Fin oppskrift, som jeg gjerne bruker igjen.

Oppskrift: Raituli av Marja Suomela
Garn: Sandnes Mini Duett i tre farger. Det gikk med 45 gram
Pinner: 2,5 og 3


6 kommentarer:

 1. Flot hue til et fint projekt.
  Hatten af for det ;)

  SvarSlett
 2. Jeg suger til meg alt som står om bruken av restegarn. Jeg har en innstilling om at "du tror det ikke før du får sett det." Fantasien min la seg i dvale for mange år siden, vekking er umulig. Denne lua di blir notert i min "grønne idebok med stive permer"(skal det være så skal det være.) Igår fikk jeg ide og inspirasjon av bloggeren Mimouna. Så det ble starten på glattstrikket genser str. 10 år. Herlig å pause fra mønsterstrikk.
  Gir en god følelse å gi fra seg et plagg der det trengst. En fin gest fra deg dette.
  Ha en finfin helg.

  SvarSlett
 3. Takk for supert Lue Tips,
  denne faller nok i smak hos gutta i familien ;)
  Har da 4 ply garn å ta av hehe

  Kos deg og ha ei strålandes helg ;)
  Klem Vibbedille ;)

  SvarSlett
 4. Fin variant av luen, har strikket noen sånne i restegarn jeg også. Veldig gøy å mixe sammen farger og få en helt unik lue.

  SvarSlett
 5. Fin mössa! Jag lägger upp en så'n till min yngste son!

  SvarSlett
 6. Alltid kjekt med et strikketøy som går av seg selv og attpåtil gir et godt resultat. Den ble riktig fin og gleder nok mottakeren. Dobbel glede er det å kunne få til noe av restegarnet.

  God onsdag fra Ingunn

  SvarSlett