torsdag 23. oktober 2014

Enda mere prøvelapp...

Akk ja sann, det går opp og det går ned her i verden, det vet alle som har levd en stund.


Den ene dagen snør det. Første snøen kom 16. oktober i år. Måkebilen rakk akkurat å måke veiene her, før hele herligheten smeltet bort. Og det var vel i grunnen like greit - vinteren er lang nok. Det skal forestille utsikten min over Oslo, dette. På en klar, fin dag kan vi se utover hele byen og helt til Nesodden, men torsdag 16. oktober 2014 så vi bare til naboens snødekte trær.


Den andre dagen skinner sola. Det var på tirsdag, 21. oktober. Solbrillevær - det var den reneste vitamininnsprøytning!


Men ellers regner det stort sett hele tiden. Det regner og regner.

Og her om dagen fikk vi vann gjennom taket også - vannlekkasje på badet og ned i gangen i første etasje. I dag kom en fuktekspert og sagde et stort hull i taket i gangen for å sjekke hva det var som lakk. Men han fant det ikke ut, så nå sitter vi her med hull i taket og venter på en enda-mere-fuktekspert som skal komme i neste uke og sjekke hva det er som lekker. Er det en liten feil, kan skaden være utbedret til jul. Sa mannen.

Ironisk nok er gangen det eneste rommet vi har pusset opp. Vi er ikke så veldig glade i å pusse opp her i huset, så den gangen tok 3-4 år å få ferdig. Og nå er det sagd et stort hull i taket. Men det er et lite problem i verdensmålestokk.

I går rekket jeg opp 20 cm av bolen på kofta jeg skrev om i forrige innlegg. Det er mange timers arbeid for en lat en. Jakka ble for trang, rett og slett, eller kanskje det er dama inni som har blitt for stor, det er ikke godt å si. Men - everything will be ok in the end.

Ja, sånn kan det gå i høstmørket. Det er noe melankolsk over høsten. Både bikkja og jeg er litt trøtte, men ellers er alt vel :-)

Men det jeg egentlig skulle skrive om, var at jeg har strikket enda en prøvelapp. Jada. Bare se:


Vidunderlig garn, vidunderlig farge. Men det får jeg skrive mer om senere. Ha en finfin dag!

4 kommentarer:

 1. Hope you can get a few more sunny days before the winter starts. But the knitting project looks just the thing for the long, cold days ahead.

  Helenxx

  SvarSlett
 2. Så kjedelig at du måtte ta opp... Man mister litt lysten til å strikke på det plagget når man tar opp.. Iallefall er jeg sånn ;)
  Men lekker blir den iallefall, og fargene er nydelige! :)
  Er litt nysgjerrig på den prøvelappen du skriver om idag... ;)

  Det er hvitt her idag.. Snødd som bare det inatt...
  Det forsvinner nok utover dagen, men ikke fritt for at jeg har litt julefølelse her jeg sitter.
  Har vært uten strøm i flere timer idag, så det har lyst fra telys og kubbelys i hele huset, og jeg har hatt rød nisselue på pinnene... Jepp, julefølelse ;)

  Håper du får en herlig dag, uansett vær :)

  SvarSlett
 3. Vældig fint sne-billede, men det må nu gerne vente lidt med snevejr her i Danmark ;-)

  SvarSlett
 4. Trasig med fukt. Uff, håper det ordner seg. Nydelig kofte du er i gang med.
  Klem

  SvarSlett