fredag 7. mars 2014

Vanter til den unge mannen...Det ble et par vanter til den unge Sønnen. Han ønsker seg ellers ingen ting, og det er jo fint - lavt forbruk er en god ting i disse bruk&kasttider. Men det er jo hyggelig å strikke noe til ham også, da. Plutselig ønsket han seg et par grå vanter. Så da strikket jeg et par grå vanter.

Mange tror at det er så vanskelig å strikke vanter, men det er feil. Det er ikke verre enn å strikke votter - men det blir jo naturlig nok en del tråder å feste...


Vantene er strikket i koksgrå Peer Gynt - som har seilt opp til å bli mitt absolutte favorittgarn i min absolutte favorittfarge. Finnes ikke bedre garn å strikke med, og resultatet blir så jevnt og fint. Strikket på pinner 3 etter en gammel og god oppskrift jeg har. Det gikk med snaue 2 nøster - 95 gram for å være helt nøyaktig.
Det grønne og røde på vrangborden er fra 1990 - da strikket jeg en grønn og en rød sokk til Sønnen - i str 1/2 år, og dette er siste rest av restegarnet. Peer Gynt kommer ikke i knallgrønt og knallrødt mer, dessverre.

Ha en riktig god helg, godtfolk! Her skal det feires i to dager til ende, for Annepålandet fyller år i hælja. Da feirer vi kvinnedagen og bursdag i en jafs. Og så skal det bli SOL - hurra  :-)
 

20 kommentarer:

 1. Veldig lurt med styrbord og babord vante, enkelt å finne den rette. En ide å bruke på votter til barn også. Jeg tror de kjapt hadde forstått at fargen hadde med tommelsiden å gjøre.
  Masse grattis med bursdag, og kvinnedag!! Kjekt å feire runde (?) dager med familien og vennene. Jeg sender mange varme tanker til deg og dine og ønsker lykke til!
  Ha en super helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Ingen rund dag - blir 53, men det er alltid stas å ha bursdag på kvinnedagen :-)

   Slett
 2. Gratulerer så mye med dagen:-) Kjempe fine vanter:-) sikkert varme, myke og gode:-) Trenger sånt gutta også:-)
  Strikkeklem

  SvarSlett
 3. Gratulerer med dagen , hipp hurra for deg !

  Heldige sønnen som får fresche vanter. Likte fargestripen på dem. Garnet tror jeg ikke har prøvd. Og da har man jo en unnskyldning for både kjøp og prøving.

  God helg !

  SvarSlett
 4. Flotte hansker til sønnen.
  Kos deg med bursdagsfeiring i helga.

  SvarSlett
 5. Hurra för dig! Jag blir så glad när jag ser att det finns ett nytt inlägg från Anne. Tack för all inspiration. Och ja, jag gillar också Peer Gynt!

  SvarSlett
 6. Flotte votter :) Til lykke med dagen i helgen !

  SvarSlett
 7. Så fine hansker du har laget - Peer Gynt er et godt garnvalg, på pinne 3 får du et fast og godt resultat. Likte også veldig godt Miranda-genserne dine. Utrolig flott arbeid du har gjort:-)
  Håper du får det fint i sola på bursdagen din:-)
  hilsen fra Berit

  SvarSlett
 8. SÅ kjekke vanter! (eller hansker som jeg sier) Og fin merking for styrbord og babord... Er grønt høyre eller er det motsatt kanskje? Artig at garnet er fra "gamle" dager☺ Ha en strålende fin bursdag, med der tilhørende feiring i helga! Gratulasjoner fra nord!
  -Anne-

  SvarSlett
 9. Gratulerer med dagen imorgen! Ha en hyggelig burstafeiring :)
  Fine vanter! Per Gynt er definitivt et gromgarn :)

  SvarSlett
 10. Fine vanter du har strikka, det friska opp med fargerike striper :)
  Gratulerer med dagen, kos deg :)

  SvarSlett
 11. Koks er nok min favorittfarge på garn også.. Kjempefine vanter, blir spreke med en fargeklætt. Selv skal vi feire mammas bursdag i hælja, og jeg har nettopp fått "Selbuvotten" i posten. Gleder meg til å scanne den opp og ned og frem og tilbake:D

  SvarSlett
 12. Gratulerer både med kvinnedag og bursdag! Og sola! Lekre fingervotter! Godt gjort at han vill ha det, for disse karene vil som oftest ha "kjøpevanter". Det må være mange år siden jeg har strikka i Peer Gynt, men det var et helt vanlig garn før i tida, sammen med Triplex og Perlekrepp.

  God helg fra Ingunn

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror sønnen ville ha hjemmestrikka fordi de sitter som støpt på hånda, mens kjøpevanter ofte kan være litt klumpete/for små/for store.
   Og Peer Gynt og Triplex, ja det var de eneste garnene jeg brukte før (for 20-30 år siden) - det var stort sett bare de som var å få tak i her :-)

   Slett
 13. Så utrolig koselig å få votter i restegarn av noe man brukte som barn - og tenk at du sparer på garnet så lenge!
  Gratulerer med dagen. Håper du storkoser deg :)

  SvarSlett
 14. Gratulerer med dagen... så mye. Klem fra Viola.
  Fine handsker har du strikket - flott med rød og grønn kantene.

  SvarSlett
 15. De var kjempeflotte! Finger vanter har jeg aldri strikket, ser at det er veldig mye arbeid! Go søndag!

  SvarSlett
 16. Gratulerer med bursdagen din i går!! :-)
  Fine hansker til sønnen! Jeg har hatt lyst til å strikke hansker helt siden sist jeg så et par du hadde strikket og lagt ut på bloggen....men enda står de på lista over ting jeg skal strikke...ganske snart...:-)
  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett