fredag 21. mars 2014

Fyllstoff...

Det ble litt stille her igjen...
Det kan skyldes våren kanskje, eller travle tider, eller rett og slett at jeg ikke har så mye nytt å vise frem. Godt man har litt fyllstoff, sånn innimellom:


Helt vanlige, men fine sokker i Online Supersocke 6-tråders. Jeg har ikke brukt sånt mellomtykt, selvstripende sokkegarn før, og fikk lyst til å prøve. Ble veldig fornøyd med disse - de er testet og prøvegått på tur i vårsola. 115 gram garn gikk med, pinner nr 3, 60 masker. Vrangbord hele veien, forsterket hæl, kilefelling og flat tå.

Ellers strikker jeg trøstig i vei på Clara-jakka og Lerwick-genseren. Det tar sin tid, men det er morsomme strikketøy, så det er helt ok. Det har jo blitt litt opprekking hist og pist, som det alltid gjør her hos meg, men nå er jeg på rett spor - trur eg.

På Lerwicken ble det ingen prøvelapp - jeg var så ivrig etter å komme i gang at jeg hoppet elegant over den. Men litt flaks skal man ha - strikkefastheten min viste seg å stemme - i bredden. Men ikke i høyden, viste det seg. Jeg har aldri hatt behov for å sjekke strikkefastheten min i høyden før, så jeg hadde jo ingen aning om at jeg var på jordet. Det oppdaget jeg da jeg skulle dele av til ermene - som kom midt oppå bærestykket. Det føltes litt som å ha ermene oppunder ørene.


Så da var det bare å rekke opp da, og starte på nytt. Bildet over er fra første forsøk. Gikk opp en pinnestørrelse og ned en størrelse, sånn litt på måfå. Denne gangen har jeg ikke turt å måle strikkefastheten hverken opp eller ned, men genseren passer i hvert fall. Denne måten å strikke på kan vel kalles tut- og kjør-strikking. Vet ikke helt om jeg vil anbefale den, men den funker i hvert fall fint i ni av ti tilfelle. Og tenk så mye tid jeg har spart på å ikke strikke prøvelapper! Jadda. Mer om Clara og Lerwick senere (forhåpentligvis).

Forøvrig oppdaget jeg noe fint her om dagen. Det er sikkert flere enn meg som er medlem i et husflidslag. Og nå leste jeg nettopp i vårprogrammet til Oslo Fylkeshusflidslag, som jeg fant i garnbutikken på Grünerløkka, og der sto det at en av medlemsfordelene er 10% rabatt på ull, garn og tilbehør hos Hillesvåg Ullvarefabrikk / Hifa - og rabatten gjelder både i butikken og nettbutikken. Sånt kan vi jo like!

Ha en riktig fin helg!

20 kommentarer:

 1. Nydelige farger på denne genseren din. Spennende å se fortsettelsen.
  Klem

  SvarSlett
 2. Pene enkle sokker:) Og spennende farger på genseren, gleder meg til å se den:)
  Jeg har ett spørsmål om sokker, jeg har nok noe merkelig fasong på føttene?
  Jeg sliter de ut under, under "puten før tærne" (vet ikke navnet på området der gitt). Tynnsliter garnet. Samme som man gjør på hælen, men der er man jo lur å forsterker.
  Blir det ikke kladdete å forsterke hele sålen? Strikke annen hver maske med forskjellig nøste (så det blir dobbelt så tykt?)

  Jeg bruker ullsokkene mine daglig og om natta, så de blir jo utslitt av naturlige grunner. Og jeg er ikke så snill med vask heller, glemmer at de er med i haugen. Tover og river de sunt. Her skal de tåles bruk:P

  Tips til sokkesliter?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tja, du bør vel i hvert fall satse på sokkegarn med minst 25% nylon, det er jo slitesterkt. Det går også an å få kjøpt et garn (veldig tynt) som du kan strikke sammen med sokkegarnet.
   Jeg har strikket noen sokker med forsterket såle - for eksempel her: http://ravel.me/annepaalandet/8v5kw
   Der strikket jeg sålen med samme teknikk som på forsterket hæl.
   Strikkepiken har forresten en flott oppskrift på slitesterke sokker her: http://strikkepiken.blogg.no/1365512634_slitesterke_damesokke.html

   Slett
 3. De lestene ser veldig god ut, liker at lestene går litt opp på leggen.
  Måtte kikke litt på linken til clara-jakken, den er jo veldig fin, flott flettemønster! Det blir spennende å se din variant. Fikk ikke sett den andre, på ravelry-linken, men det blir desto mer spennende å følge utviklinga i genser-strikkinga di, flotte og vårlige farger- spennende!
  Ha ei fin helg! :-)
  Husflidslag, ja har faktisk nettopp blitt medlem - og blir helt sikkert å benytte meg av gode tilbud etterhvert.

  SvarSlett
 4. Den genseren blir så fin! Spennende! Når man strikker på flere store prosjekter samtidig, kan det være kjekt med en sokkebunding å slappe av med. Absolutt nyttestrikk, også. Jeg er på "galeien" din med restegarn. La opp et rundt sitteunderlag i går kveld, og det er så artig.... Skal bli spennende å se hva som tover og ikke.


  God helg til deg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 5. Herlige fyllstoff, jeg likte de godt, mn farge .
  Og det med å hive seg over å begynne på nytt prosjekt, uten prøvelapp. Det gjør man jo, rett som det er. Og noe flaks har man også. Spennende å se ferdig resultat.
  God helg !

  SvarSlett
 6. Fine sokker!!! Og Lerwik blir skikkelig flott!!! Har heller aldri tenkt på strikkefasthet i høyden.. Kjipt å måtte rekke opp, men så bra at den nå passer!!! Det er jo det viktigste!!! God helg Anne, og takk for tips om 10% :-)

  SvarSlett
 7. Den genseren er så fantastisk flott, har sett den mange steder rundt om kring.. Prøvelapp er jeg ikke noe god på selv, heller. Tut og kjør strikking er kanskje ikke alltid så lurt, men lærer jeg? Nei.
  Ha en fin helg:-)

  SvarSlett
 8. Spennende prosjekt på gang hos deg, sokkene var flotte! God lørdag!

  SvarSlett
 9. Endelig var du her igjen! Puh, trodde du hadde lagt inn årene...
  Nydelige strikkeprosjekter du har på pinnene. Blir spennende å se fortsettelsen. Den Lerwick'en er noe av det vakreste jeg har sett.
  Sokker er godt å ha. Luer og sokker er det jeg har lager av, veldig morro at det blei sånn.
  Ha en fin helg med strikk og skiskyting.
  Hilsen Liv.

  SvarSlett
 10. Sokker er ikke noe dårlig fyllstoff :) Og slett ikke når de har så fine farger som her! Den genseren er veldig spennende, gleder meg til å se mer etterhvert. ha en god helg!

  SvarSlett
 11. Å, så fin din Lerwick blir! Spent på å se den ferdig! Takk for tips om medlemsskap og rabatt. Vi liker rabatter, og spesielt på norsk ull :) God søndag til deg :)

  SvarSlett
 12. Fantastisk prosjekt du har ... så deilig mønsteret og herlige vårfarger.
  Hilsen sender deg Viola. Ha en fin uke.

  SvarSlett
 13. Fine sokker. Genseren blir fin også. Synd at man må rekke opp men det er like godt å gjøre det hvis man ikke er fornøyd eller hvis den ikke passer. Takk fortips av tilbudsgarn. Ha en fin uke

  SvarSlett
 14. Fine og enkle sokker, må ha litt av det også innimellom ;) Her også har det vært en del opprekking i det siste og tut og kjør strikking! Men det skal nok bli bra til slutt. Er spent på å se din ferdig;)

  Ha en flott mandag!

  SvarSlett
 15. Huff, å rekke opp er ikke kjekt! Men du er tøff som gjør det likevel. Er redd jeg hadde rekket opp, men så latt garet ligge på vent til andre ting... Og sokker får en aldri for mange av..

  SvarSlett
 16. Å rekke opp er noe herk. Godt du ikke var kommet lenger. Men du strikker med flere farger, og det er pyton å rekke opp da....... Men du er visst godt igang igjen.
  Prøvelapper......er ikke det for pyser da? Jeg har gjort det etpar ganger, og alikevel stemmer ikke strikkefastheten når jeg er igang. Så da bare strikker jeg og håper det holder.....he he. Så blir det kanskje noen andre som får seg et plagg da.
  I butikken vår får alle som er medlem av et husflidslag -10% på varer og garn i butikken! selv om vår butikk ikke eies av et husflidslag!
  Fine sokker foressten . Minner meg på at jeg må igang med mars- sokkene....et par i mnd, vet du.
  Ha en fin dag. Klem

  SvarSlett
 17. Flere ting på en gang er et kjent fenomen. Det er så spennende å se denne Lerwick genseren i forskjellige farger. Kanskje den engang når mine pinner også.

  SvarSlett
 18. Den har eg også begynt på. Din blir flott!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har sett den på Ravelry - den blir kjempefin! Spennende!

   Slett