mandag 3. mars 2014

Det ble en til...

Da Dattera var hjemme i juleferien, likte hun Miranda-genseren min så godt at hun ville ha en, hun også. Ja, så strikket jeg jo en til, da.


Jeg er veldig glad i Miranda-genseren min, og har brukt den masse. Den er varm og god og komfortabel, perfekt til en frossenpinn som meg. Men det er TO ting jeg ikke er helt fornøyd med, så det endret jeg på nå.

Garnet. Jeg strikket genseren min i Peruvian Highland Wool. Jeg har brukt garnet før, i luer, og har god erfaring med det. Stødig og godt, godt å strikke med, gode farger. Men genseren min nupper som bare det. Og jeg som aldri pleier å ha problemer med nupping en gang!? Det var en stor skuffelse. Jeg hadde planlagt en genser til i samme garnet, men det blir nok ikke noe av nå. Forhåpentligvis blir det bedre etter noen runder i vaskemaskinen og en overhaling med nuppefjerneren. For jeg er en sånn som liker å ha klærne mine i hundre år. Når jeg først har strikket noe, vil jeg at det skal vare - lenge.

Genseren er sendt, mottatt og fotografert. Dette bildet er fra Trondheim, i parken ved Lademoen kirke. 
Det ser ut som det er vår, men det er i februar. Takk til Mathilde som tok bildet!

Så på Datteras genser byttet jeg ut garnet med Mitu fra Rauma. Det er et godt garn - 50/50 ull og alpakka, godt å strikke med og mykt og lunt. Garnet hadde jeg på lager, kjøpt på salg, og Dattera mente hun gjorde meg en stor tjeneste ved å bidra til å redusere garnlageret med 500 gram. Og det er jo sant, sann. Jeg strikket genseren på pinner 4,5. Litt grove pinner til dette garnet, men på en genser funket det utmerket.
Fargen er nøyaktig lik genseren min, men forøvrig ble Datteras genser tynnere og lettere enn min. Og mye finere.


Halsen. Jeg strikket halsen på genseren min etter oppskriften - og der er det en liten splitt midt foran. Men hva skal man med en splitt i halsen?? Splitten min ble dessuten litt skjev, så den er jo ikke spesielt dekorativ, akkurat. Dessuten syns jeg halsåpningen er litt for vid. Jeg liker ikke utringede ullgensere.
Så i stedet forlenget jeg vrangborden en god del - det ble mye bedre, syns jeg.


Ellers er genserne like. Originalen har hette og lomme, men det droppet jeg. Hva skal man med lomme og hette på en ullgenser?? Smak og behag, selvfølgelig, men jeg syns det passer bedre på en sweatshirt. I tillegg beholdt jeg mønsterstripen foran smal hele veien ned. Både Dattera og jeg har Damefasong, og da ble det finest sånn, var vi enige om. Dessuten strikket jeg genserne mye lengre enn originalen. Kort genser er nettere, men lang genser er utvilsomt varmere over rompa. Og det er jo et ikke ubetydelig poeng i et kaldt land som Norge :-)

Jeg strikker som regel bare én av hver - med unntak av sokker og votter og enkelte luer. Det er første gang i verdenshistorien at jeg strikker to like gensere. Jeg ble jo mye mer fornøyd med nummer to, så kanskje jeg skal fortsette med det?

Ha en god dag!

33 kommentarer:

 1. Aj då, jag som köpt Peruvian till en tröja till min syster... Får följa vad folk skriver om garnet här. Jag har tyckt att det är väldigt härligt att sticka med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, garnet er veldig godt å strikke med, og resultatet blir jevnt og fint. Genseren er deilig og myk og varm å ha på seg. Og det holder fasongen utmerket. Billig er det også, og lett å få tak i - i masse fine farger. Det er utrolig mye positivt å si om dette garnet!

   Det som nupper på den ene, behøver ikke nuppe på den andre (og omvendt). Det kan også variere med farge. Det er så mange faktorer som spiller inn, så kanskje det går bra med garnet til din søster? Det er jo mange som har gode erfaringer med garnet.

   Slett
 2. Så snill mamma du er! Dattera vet sikkert å sette pris på det/deg. Så gjennomtenkt alt er før du setter i gang med jobben. Viser seg at det lønner seg, for genseren blir kjempefin til slutt. Jeg har den på listen min, så tusen takk for alle tipsa.
  Sånn februar som i Trondheim hadde vi også, og været er det samme fortsatt. 9,8 gr. i skrivende stund. :))
  Ha en fin dag. Hilsen Liv.

  SvarSlett
  Svar
  1. Her har vi snø igjen. Den regnet bort i helga, men så kom det ny. Våt snø, kjempetung å måke...

   Slett
 3. Koselig at dattera vil ha det samme som mor! Denne ble klart finere også, men det er dette med erfaring da. Ikke dumt å strikke flere. Det gjør jeg rett som det er. Ser jo ut som genseren sitter som et skudd på henne. Godt jobba. Og at hun gjorde deg en tjeneste.. Den var god!

  Ha en fin kveld. Jeg er klar til klingekurs.

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja vi har aldri hatt sånn mor/datter-outfit før. På høy tid, nå som hun er 21... ;-)

   Slett
 4. Kan tenke det er litt av en tålmodighetsprøve å strikke samme genser to ganger, men fordelen er kanskje at du kan glede deg til at utgave to blir enda finere enn nummer en :)

  SvarSlett
 5. Den var virkelig flott :) Nå ble jeg fristet du.....
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Lekre gensere begge to. Enig med deg at halsen på den siste ble finere. Utrolig dumt når det blir nupper. Skal si du er kjapp og lager masse fint.
  Klem

  SvarSlett
 7. Denne gangen ble det et unntak av bare ett eksemplar, og det gjorde du rett i. Og som du sier, med dine opplevelser av nr 1, så fikk jo nr 2 alle fordelene av dette.
  Begge genserne er feiende flotte, liker grått jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Liker grått, jeg og! Det syns jo her på bloggen - nå strikker jeg på grå genser nr 4 på et år. Men det kommer snart litt mer farger her også :-)

   Slett
 8. Æsj, og jeg som anbefalte garnet, siden vi slapp unna nuppinga! Sorry!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, ja det der med nupping er umulig å forutsi/forutse.
   Og jeg har jo ikke opplevd nupping på luene jeg har strikket av samme garn tidligere.
   Uansett, det ble en deilig genser da, som har reddet meg fra å fryse i hjel i vinter ;-)

   Slett
 9. Veldig imponerende at du lager to like av et så stort plagg - men jammen var de fine, så jeg kan jo forstå det litt og :) Heldig datter!

  SvarSlett
  Svar
  1. De var raske da. Ensfarget genser på pinner 4,5 og 5 går radig unna.
   Nå strikker jeg genser på inner 2,5 og 3 i 11 farger, med mønster, det går betydelig langsommere. Og den blir det nok bare en av :-)

   Slett
 10. Utrolig fin genser, likte endringene dine :) Heldige datter!

  SvarSlett
 11. Det var noen flotte gensere! Sånn fikk jeg lyst på. Likte veldig godt dine modifikasjoner som kledde både deg og datter veldig godt! Fint bilde, fra bydelen der jeg vokste opp! Vi hadde snøløse vintre på 80-tallet også forresten, men perspektivet er jo litt annerledes nå.

  SvarSlett
 12. Kjempefin genser. Skjønner godt at dattera hadde et stort ønske om denne :D

  SvarSlett
 13. Flott genser, og så gøy å strikke på forespørsel fra unga! Dattera her ønsket seg trad. Marius og da var jeg ikke vond å be. Men går ikke så fort med meg da. Kanskje du vil si bort hvor du har kjøpt turbopinnene dine? :P Imponerende fart og produksjon du har! :)

  SvarSlett
 14. Flott genser og jeg er enig, andre utgaven er ennå bedre enn første selv om den er fin den også:)

  SvarSlett
 15. Synes absolutt endringene var finest ja, en flott genser :)

  SvarSlett
 16. Så flotte begge to, og så fine endringar du har gjort. Og så godt ho kledde den :)

  SvarSlett
 17. Er imponert over alt du får strikket!! - og jeg skjønner veldig godt at dattera vil ha den samme genseren som du; den er nydelig!!
  Her er det laber håndarbeidsaktivitet om dagene...så mye annet som må gjøres, jeg bare kaster lengselsfulle blikk bort til heklekurven...men snart...:-)
  Ha en fortsatt fin tirsdag! :-)

  SvarSlett
 18. Veldig fin!! Bra informasjon om hva som ble gjort av forandringer!! AnneK:-)

  SvarSlett
 19. Helt nydelige gensere! Fikk skikkelig lyst på en slik! :)

  SvarSlett
 20. Flotte gensere! Jeg elsker grått jeg ;-) Har ett problem med genserstrikk. Jeg eier ikke tålmodighet :-(. Har ett meganøste som jeg kjøpte for å strikke en jakke for 3 år siden. Det lille jeg gadd å strikke har jeg nå rekt opp. Like greitt da jeg har gått ned 10 kilo i ettertid hihihi. Men nå ligger monsternøstet der og stirrer på meg hver dag…. Jeg får vel se om ikke jeg kan finne en passende oppskrift - noe enkelt og greitt passer meg best.
  Ha en finfin onsdag :-)

  SvarSlett
 21. Den genseren var bare knallfin. Sånn vil jeg ha også!!

  SvarSlett
 22. KJempefin genser og så fin farge da. Flink du er.
  Hilsen Inger Katrine

  SvarSlett
 23. For noen flotte gensre! Synd at garnet i din nupper, det er så irriterende med nuppende ullgensre! Jeg bruker heldigvis, som deg, ikke å ha problemer med nupping :)

  SvarSlett
 24. Nyyydelige gensere. Jeg deler din begeistring for grått. Det er en fin-fin farge. Takk for nyttige opplysninger ang garn og nupping!

  Vil du strikke en tredje en av disse, så kan du bare sende enda en til Trondheim, altså :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, jeg SKAL faktisk strikke en til, men det er til bikkja !!

   Slett
 25. LIkte veldig godt denne genseren da du strikket den første gang, men den er faktisk (om mulig) enda finere nå som du kuttet ut V-åpningen og forlenget halsen med rangbord. Den er rett og slett kjempefin Anne!

  SvarSlett