fredag 19. juli 2013

Livet ved / på / i tjernet I...

Som nevnt her på bloggen ca hundre ganger før, går Tinka og jeg på tur til tjernet nesten hver eneste dag nå om sommeren. Her er det liv.


Vakkert er det også - om man husker på kameravinkelen. En fotograf kan manipulere som hun vil og lage akkurat de historiene hun selv vil. I dag vil hun altså fortelle om livet ved det koselige, idylliske tjernet (og ikke om søppel som folk kaster fra seg i vannkanten, alle de bråkete badegjestene, bebyggelsen som ligger altfor nær etc etc). Kun kos og naturfag i dag :-)


Det er et rikt dyreliv i tjernet - både fugl, fisk og frosk. Veldig mye frosk, faktisk. Det kryr av rumpetroll. Jeg har ofte lurt på hva som skjer mellom rumpetroll- og frosk-stadiet. Og det kan vi altså se her - BÅDE haler og små ben samtidig.


Her kan du se det bedre. Ikke lett å ta bilder under vann med et vanlig kamera, gitt, men dobbeltklikk på bildet, så ser du det bedre. Det er som vi sang i barndommen:

Små rumpetroll, små rumpetroll er morsomme å se,
Små froskene, små froskene, de hopper fort av sted.
Men ører, men ører får ingen frosker ha,
Og rumpene, og rumpene, de vokser de i fra.

Akkurat sånn er det, altså.


Det er første gangen jeg ser en iberiasnegle ved tjernet. Kanskje den vil bade, den også?


Heisan, her var det også et dyr! Tinka vil i hvert fall bade, og tar seg en svømmetur eller fler hver eneste dag. Å fange kvist og kvas og vannliljer i vannkanten er det aller beste i hele verden for en liten hund på en varm sommerdag. På alle andre dager også, forresten.

Her har vi Monets vannliljer -


- og her har vi Annepålandet sine. Ganske fint!

Og mens Tinka soltørker etter badet, får du ha en finfin dag!

3 kommentarer:

  1. Koselig stemningsrapport fra tjernet...flotte bilder! :-)

    SvarSlett
  2. Jeg elsker å stå og studere frosker og rumpetroll når de begynner å komme seg ut av eggene, og utviklingen fremover:) Fine bilder du har tatt!

    SvarSlett
  3. For et idyllisk sted, iallfall sett ut fra bildene! Naturen er mangfoldig, og stafdig kan vi både se og lære noe nytt! Iallfall hvis man har øynene åpne. :)

    SvarSlett