torsdag 18. oktober 2012

Trendrapport for høsten 2012...

Heldigvis for oss som strikker er ullplagg fortsatt in som bare det. Heldigvis for det norske folk også, vil jeg legge til, for uten ull gjennom en kald vinter ville vi vel frosset i hjel, og det er jo ingen tjent med.

Nå er ikke Annepålandet så veldig trendy akkurat, og flyr ikke beina av seg i motebutikker, men jeg liker å følge med litt fra sidelinja. Følgende bilder er friskt og freidig knipset fra et par ukeblader som lå her - Stella og Costume for oktober tror jeg det var, og muligens et par andre steder. Litt annonser, litt redaksjonelt.


Tommy Hilfiger, for eksempel, går for hals i høstmørket. Sånn hals strikket jeg i fjor - kunne jeg bare finne den igjen... Så kan man jo bare tre et hundehalsbånd utenpå og være veldig trendy (NB: Ikke sånt med strupemekanisme, den andre sorten!).


Og ikke nok med det - Tommy Hilfiger følger opp med ribbestrikkede pulsvarmere også. Ypperlig nybegynnerprosjekt! Herlig tweedjakke, forresten, men den har jeg helt sikkert ikke råd til.


Ribbestrikket hals fra norske Ricco Vero. Fine farger - og superenkelt med to rette-to vrange. Mulig det er en genser, forresten, litt vanskelig  se på bildet siden hun har kåpe på.


Kjempefin genser fra Samsøe&Samsøe. Sånne liker jeg! Prisen er ikke så gæern heller, om det er ren ull og god kvalitet. Det meste av strikkemoten i butikkene er enkle snitt og mønstre, som denne, selv om det er litt mer strukturstrikk å se i år. Nå er det vel ikke så mange vinterbleke nordmenn som kler knall orange kanskje, men pytt pytt.


Eller hva med et patentstrikket skjerf? (De har jeg strikket mange av!) Strukturmønstret genser fra Malene Birger? Flettegenser fra Bik Bok? Litt stiv pris på genseren fra Malene Birger, men den fra Bik Bok koster bare 599 (det står ikke hvor mye akryl den inneholder da...).


Enkel og grei lue fra BeckSöndergaard. Men jeg slutter aldri å undre meg over at folk syns det er dyrt med 250 kr for et par hjemmestrikka selbuvotter for eksempel, når de betaler 500 kr uten å blunke for en lue som dette?? Her er det noe som ikke rimer...


Finfine gensere. Jeg likte genseren til høyre, fra Acne. Legg merke til lomma.
Nederst her en ørevarmer fra H&M. Grei pris, men jeg tviler på at det er ull.


Her er det bare å slå seg løs med restegarnet! Husker ikke hvor genseren til venstre kom fra, men den til høyre er fra Michael Kors - i perlestrikk. Stilig!


Og sist, men ikke minst: Man må jo bare elske Miroslavas luer!

Her er det bare å la seg inspirere - og underholde! Man behøver jo ikke like alt. Men det er gøy - og gratis - å se! Jeg tror jeg skal satse på lua til høyre - burgunder er jo høstens store motefarge. Da er det bare å ta pinnene fatt. God torsdag!

15 kommentarer:

 1. Næh? Er burgunder på moten igjen? Det var den tidlig på 70-tallet også (tror jeg det var) Jeg kjøpte burgunder alt mulig og så ut som et sjølik i lange tider. Jeg kler så IKKE burgunder! Da tar jeg heller den orange. Ser ut som et lik i det også, men det er morsommere på en måte.

  Men flott moteoppdatering. Den likte jeg. Inspirasjon er alltid en god ting.

  SvarSlett
  Svar
  1. Sant nok - mye morsommere å se ut som et lik i en frisk farge som orange!

   Jeg husker i hvert fall at burgunder var supertrendy rundt 1980 - for da gikk jeg på videregående. Mariusgenseren var også poppis da, og det var flere som strikket burgunder Mariusgenser - med hvitt mønster og mørkeblå kant. Veldig fint, faktisk!

   Slett
 2. Har også merket meg at det er mye strikkeplagg og strikket tilbehør i motebladene. Det er flott. Strikking og hekling har vel hatt en oppblomstring.For bare noen år siden så følte jeg at det var bare jeg som strikket og heklet. Nå holder man på med håndarbeid overalt.Gøy syns jeg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er gøy! Før så folk på deg som en husflidshippie om du gikk med selbuvotter, mens nå er du trendy hvis du gjør det. Moten, altså... :-)

   Slett
 3. Artig innlegg! Ser at det er i vinden med tjukt garn og kjempepinner, der hver maske blir like lang som svanehalsen til modellen. Derfor holder jeg meg til pinnestr. 4, max. :) Må si det er artig at garn og pinner har gjenoppstått, så til de grader. Hjelper nok på at noen poppe kjendiser slår et slag for et fantastisk liv i en myk og varm genser...
  Jeg kommer til å kopiere den øverste lua (kr. 499) bare på trass! Makan til pris!
  Ha en fin dag! (Ser vi har noe ulik døgnrytme.:)))

  SvarSlett
 4. Så gøy å se hva du har samlet sammen. Kanskje vi ikke er så værst in alikevel. Jeg har jo både pulsvanter, løse halser, store luer og strikkede gensere.
  Ønsker deg en fin dag
  Klem Tone

  SvarSlett
 5. De ørevarmerne fra H&M så litt artige ut. Tror jeg må ut på litt "butikkspionasje" for å finne ut hvordan de er strikka. Har strikka en vridd hals (nei to, forresten) etter mønster fra Marte Helgetun, de ble veldig fine. Det var litt morsomt å strikke med snurr på strikketøyet, man føler seg nesten litt uskikkelig. ;-) Og så faller den så fint rundt halsen.

  SvarSlett
 6. Synes alt var flott, jeg..så her kunne jeg tatt alle:))
  Artig at strikking er in igjen, kanskje får vi ungdommer som lærer å strikke igjen...ikke for det, mange strikker nå:)
  Ha ei god helg, klem fra mæ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ungdommen min strikker - både hønsestrikk og selbu og fletter og patent. Det er nok moten mer enn mor som har inspirert, tror jeg. Men uansett er det jo flott at noen tar vare på kulturarven, enten det er å den ene eller den andre måten!

   Slett
 7. Her var det mye fint som varmer et gammelt ull-elskende hjerte :)

  SvarSlett
 8. Takk for fine kommentarer, alle! Ull er gøy!
  Og Liv - tidsuret her på bloggen lever sitt eget liv - dette innlegget var forhåndsprogrammert og skulle etter planen blitt publisert kl 07:30 eller noe sånt...
  Ha en fin aften!

  SvarSlett
 9. Hei Anne, supre tips og inspirasjoner fra deg:-) klem Siv

  SvarSlett
 10. Flotte strikkaplagg! Artig å se at trendene går i bølger og kommer tilbake! Takk for titten! :-)

  SvarSlett
 11. Så fint inspirasjonsinnlegg! Egentlig perfekt å la seg inspirere av sånt og så lage selv billigere og i ekte vare!
  Det er jo mye fin strikk rundtomkring men akk, mye akryl.....men det varmer jo til en viss grad.
  Høst og ull og god inspirasjon- mmmmm, herlige ord!
  Ang tidsinnstilling på innlegg, du må sikkert stille inn på rett tidssone, så blir det nok riktig tid. Om jeg husker rett var det lett å endre i forbindelse med " planlegging av innlegg'

  SvarSlett
 12. Takk for tips! Nærmere undersøkelser viste at det hadde jeg allerede gjort. Så da må det være noe annet som er feil. Men det er jo ikke så nøye om klokka er litt feil, bare innleggene kommer på sånn ca riktig dag... :-)

  SvarSlett