søndag 14. oktober 2012

Årets første...


Her på mitt lille fjell har det snødd i hele dag. Faktisk. Store, hvite snøkjerringer med masse snøkrystaller i. Ytterligere kommentarer unødvendig.


Jeg har nesten alltid kamera med på tur - i tilfelle det skulle dukke opp en elg, for eksempel. Når sant skal sies, og det skal det jo, er jeg nokså redd for elg. Jeg prøver å late som om jeg er en villmarkens datter, men det er bare skryt. Jeg har ofte lurt på hva som vil skje om jeg gikk på en elg, eller omvendt. Ville jeg holde hodet klart - og kameraet - og få skutt noen fine bilder? Eller ville jeg stivne av skrekk? Ta beina fatt?

Her har jeg i hvert fall fått tatt bilde av en elg - og det midt i elgjakta! Det er fra forrige uke, før snøen kom. Kan noen gjette hvor jeg har vært?

Red: På Lilloseter har jeg vært. Koselig markastue som anbefales på det varmeste!


Tinka var også med på tur, det er hun alltid. Ut på tur, aldri sur! - det er Tinkas motto.

Ikke noe strikking her på bloggen i dag heller, altså. Men det kommer, det kommer. Imens ønsker jeg alle som er innom en strålende uke! Fortrinnsvis uten snø!

23 kommentarer:

 1. Hm..liker det ikke!..men det er vel uunngåelig, er jeg redd:)
  Ha ei god og ny uke, klem fra mæ;)

  SvarSlett
 2. Hei på deg. Uff og uff. Gruer meg til vinter igjen, men det er vel ingen vei utenom. Ønsker deg en god og snøfi uke. Klem:O)

  SvarSlett
 3. Hmmm......Stakkars dere dr hjemme:-) En liten hilsen fra varme Florida... En ørliten utsettelse på det uungåelige. Jeg stålsetter meg kjenner jeg!! AnneK

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hilsen! Nå har heldigvis snøen smelta igjen - i dag er det bare pøsregn og sur vind. Så nyt sola mens du kan!

   Slett
 4. Jeg er glad for hver dag som går at det er snøfritt.Prøver å ønske snøen velkommen med barnlig glede, nytter ikke.:) Det er blitt verre etter hvert som åra går. Plenen bestemmer vi selv når vi vil "rydde", dårlig strategi når det gjelder snøen. Her har vi ikke sett snø under 400-500 m. enda, og godt er det.
  Skjønn turvenn du har, koselig med selskap.

  SvarSlett
  Svar
  1. Liv, jeg prøver også å mane frem noe barnlig glede over snøen - jeg er jo så barnslig ellers - men det er som du sier, det nytter ikke.

   Slett
 5. Opplevde snø for andre gang i år i helga. Forrige helg var det på Hummelfjell utenfor Røros og denne helga var det på hytta i Selbu.
  Ikke så mye at det ble liggende så lenge på noen av plassene, med det viser at vinteren virkelig er i annmarsj.
  Ønsker deg en flott ukestart.
  Klem Tone

  SvarSlett
 6. Kan ikke skjønne annet enn at snøen må gi deg strikkestemning, Anne :-)

  Huttetu . vi har vært forskånet for snøen i Trondheim enda, men det var isbelagte partier på stiene i Bymarka i helgen, så det er vel ikke lenge til det er hvitt her heller.

  SvarSlett
 7. Vi har 10-15 cm her også, type våt nysnø. Det snødde i hele går, men den la seg først til kvelden. Nå får vi bruk for alle ullklærne våre, og det er meningsfylt å strikke votter og annet tilbehør. Vi har ofte elg rundt husa her, og den stikker når vi kommer. Og nå i jakta ser vi den ikke.

  Fin mandag til deg!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 8. Nei, men...
  Fikk du sne før jeg fikk???
  Gratulerer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, er det ikke rart? Det er jo Mot Normalt :-)

   Slett
 9. Oi, så trivelig med snø, da;) Hehe, dette med elg og fotografering.... Nå er det noen som har meldt fra at de mener å ha sett bjørn der jeg noen ganger går tur, og det spørs om ikke skrekken hadde tatt overhånd om den hadde krysset min vei, selv om jeg jo tenker at jeg nok skulle fått tatt et bilde:) For det er jo irriterende da, at de som har sett bjørnen ikke har fått rota seg til å tatt et lite bilde? Ha en fin mandag!

  Eli S

  SvarSlett
  Svar
  1. Eli, jeg syns jo bjørn er hakket mer skummelt enn elg da. Men nå går vel bjørnen snart og legger seg for vinter'n?

   Slett
 10. Jeg vet vinteren kan komme i oktober, men skyver det foran meg vært år. Enn så lenge har vi ikke fått noe snø her, og jeg krysser fingrene for at den holder seg borte lenge enda.

  Jeg har gått på elg to ganger, og synes det var ekkelt begge gangene, men tror de ble like redde som meg. Dvs elg nr.2 ville knapt flytte seg, stod bare og stirret i det som føltes som en hel evighet, selv om mannen prøvde å jage den. Elgen ble stående mellom meg og mannen. Ekkelt, for jeg er heller ikke noen villmarkens datter. Jeg later ikke en gang som jeg er det. :):)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg har jo alltid tenkt at elgen blir minst like redd som oss. Men så gikk det rykter om en mannevond elgku her jeg bor - det var flere som hadde støtt på henne, hun var vel lei av folk som trampet rundt i reviret hennes hele tida. Men hun gikk visst med i elgjakta for et par år siden. Hurra for elgjakta, sier nå jeg...

   Slett
 11. Overraskende nok så har ikke vi fått snø enda. Jeg har ikke engang lagt om til piggdekk! Og jeg bor i Tromsø så det er jo sjokkerende nok i seg selv! Vi har nydelig høstvær enn så lenge...

  Jeg har møtt en elgku med 2 kalver en gang jeg var ca 14-15 år. Jeg ble fullstendig vettskremt og tårene rett og slett fosset nedover ansiktet! Jeg løp som besatt og stoppet ikke før jeg var totalt utmattet....
  Huff...glemmer det aldri...

  SvarSlett
 12. Hehe, her hadde nok munnen på figuren din gått andre veien om det hadde kommet snø her. Jeg er så glad i snøen. Men snø på vestlandet betyr oftest sludd og slaps, og det er jeg ikke så glad i likevel.. Men etter vinteren kommer våren og det er jo noe å glede seg til.

  SvarSlett
 13. Ja, så fikk dere snø før oss i år! Må jo bare stille meg i den gratulasjonsrekka som Stubbetufs startet! ;-) Her i nord kommer snøen krypende ned fjellsidene, men den har enda ikke nådd "flatlandet"...det er vel bare et tidsspørsmål...
  Elgen er jo utrolig flott, da...på avstand vel og merke...og helst på bilde...:-)

  SvarSlett
 14. Det fine med snø er i allfall at man da kan ta
  fram all verdens ullplagg å bruke :O)
  om man vil se det positive, haha....
  Søt Tinka!

  SvarSlett
 15. Nei snöen har vi ikke sett noe til her i Skåne enda. Men det er da koselig når den ligger der hvit og fin, og ferdig måket! Det blir mye lysere ute også. Man skal se det positive, og det er bare ca 2 mnd. til sola snur igjen.. :-)
  Ha en fin uke.

  SvarSlett
 16. Det bildet øverst sier mer enn tusen ord! Det ekle, hvite er ikke kommet hit enda, men jeg frykter det er like rundt hjørnet. Best å strikke mange varme plagg så man har å forsyne seg av når kulda setter inn.

  SvarSlett
 17. Elgbildet er forresten fra Lilloseter :-)

  SvarSlett