fredag 30. juli 2010

Turkis - som i svømmebasseng...

Sommerferieinspirerte restegarnsokker på bassengkanten i Marbella.


Oppskrift: Helt vanlige sokker med vrangbord, forsterket hæl og god, gammeldags stjernetå.
Garn: Rester av Sisu (turkis), Arwetta (turkis) og Sandnes Mini Palett (flerfarget).
Pinner: 2,5
Modell: Dattera - med fine, brune 18-årsben.


I det siste har jeg strikket sokker i alle sommerens farger - blå som himmelen, grønne som gresset, røde som rosen - og turkise som badebasseng. (Alle vil bli blogget etterhvert).
Da jeg meldte meg på 52 Pair Plunge-n, var noe av målet mitt å få brukt opp restegarnet som tok så stor plass i sokkegarnlageret. Og jo flere sokker jeg strikker, jo mer restegarn blir det jo. Disse er strikket i Sisu og Arwetta sokkegarn. Disse er ganske like - billige og greie ensfargede, forsterkede sokkegarn begge to. Sisu får du i nesten enhver norsk garnbutikk, og Arwetta bestilte jeg fra danske 123knit.dk. Valutamessig er ikke den danske krona noe gunstig for oss nordmenn (1 dansk kr =  1,07 norske), men når du trekker fra momsen og handler for hele tohundrelappen, og 123.knit.dk kun tar 35 kr i frakt, betalte jeg bare rundt 25 kr pr nøste. I dagslys kan man knapt se forskjell på de to garnene i sokkene her, men Arwetta gir et jevnere maskebilde og er ørlite mykere, så det ligger et hestehode foran. Syns jeg. Men smak og behag kan jo ikke diskuteres. Hvilket som er mest slitesterkt, vet jeg ikke enda. Jeg har ikke hatt noen Arwetta-sokker lenge nok til å vite hvordan det går. Men Sisu er bra, vet jeg.


Mini Palett-garnet er flerfarget i blågrønne toner, rester etter dette sjalet. Som sjalsgarn var det greit nok, men som sokkegarn er det overhode ikke egnet, etter min mening. Og det er vel primært tenkt som sokkegarn, siden det inneholder 25% nylon? Tykt og tynt om hverandre, klumpete, løsspunnet og stivt. Veldig vrient å strikke med på pinner 2,5. Med så mye fint sokkegarn som finnes i denne verden, kommer jeg ikke til å bruke tiden på å strikke flere sokker av dette garnet. Sorry, Sandnes, her må dere gjøre noen forbedringer! Men fargene er fine. Og jeg fikk brukt opp hver smitt og smule av garnet, det gir jo flink-poeng.Men - til tross for det ugreie Palett-garnet, ble dette helt greie hverdagssokker. Når jeg får vasket vekk restene av solkrem og evt lukten av klorvann, havner de i julegavekurven for juli.
Åsssen går det med dere andre julegave-KAL-ere?

Nå er det slutt på ferien for i år. Etter tre uker, bare avbrutt av en kort innomhjemmeforåpakkeom-pause, er det godt å komme hjem igjen. Borte bra, men hjemme best! Når man ikke er helt frisk, og ikke like kvikk og rask som dem man ferierer sammen med, blir det lett litt slitsomt med ferie. Men vi har hatt en fin storbyferie i Stockholm og en enda finere badeferie i Spania. Jeg har ikke hatt for vane å blogge om feriene mine, men kanskje jeg skriver litt etter hvert denne gangen. Her er i hvert fall en vakker hibiskus - og dem var det mange av i Marbella og omegn. Ha en fin lørdag!

8 kommentarer:

 1. Velkommen hjem;)

  Ta en titt her hvis du har tid: http://www.dustorealpakka.com/blogg/28-minus-i-peru-kan-du-hjelpe-oss-med-varme-kl%c3%a6r/ Kanskje har også du noe på lur til en nødssituasjon :)

  SvarSlett
 2. Marbella høres jo bare herlig ut og sokkene var direkte lekre!
  Det er gudskjelov alltid slik; borte bra men hjemme best;)
  Ha ei riktig god helg og klem fra meg;)

  SvarSlett
 3. Nydelige asurblå sokker du har strikket -som Middelhavet på en solskinnsdag! Men, jeg er helt enig, borte bra men hjemme best%)

  SvarSlett
 4. Du verden, dette var skikkelig match. Vakre sokker, men passer de til badetøy da tro...? Her i nord har vi av og til tykke lester på selv om det er sommer, kaldeste sommeren på 90 år. Men vi står han av tror jeg.

  SvarSlett
 5. Velkommen tilbake! Kjempefine sokker i flotte farger, og så bra fotografert :)

  Ha en fin helg! Klem

  SvarSlett
 6. Nyydelige bilder av flotte sokker og ditto svømmebasseng. Velkommen hjem fra ferie :)

  SvarSlett
 7. Så herlig da, både storby og sydensol! Flotte sokker du har laget, og de brune bena de sitter på kunne jeg godt tenke meg :-) Ikke akkurat lik mine fremdeles blåhvite legger :-) Men, men, slik er det å feriere i Norge - garantert brun blir man ikke...

  SvarSlett