tirsdag 13. juli 2010

Amanita muscara…

Dette bildet tok jeg i fjor…

Disse sokkene strikket jeg i år…

Jeg fikk et akutt behov for prikkete sokker, og nå er fluesoppsokkene ferdige. Dette er de aller gladeste sokkene jeg har – skikkelige happy-socks. For det første er de varme, det merker du i det du trer dem på. For det andre er de morsomme - morsomme å strikke og morsomme å ha på, det merkes også med en gang du tar dem på. Morsom er viktig. Det er en undervurdert sokke-faktor, kanskje spesielt for oss som er litt humørsyke.

Som nærmeste nabo til Skogen var et par fluesoppsokker nettopp hva som manglet i garderoben. Strikket i Sterk fra Du Store Alpakka. Jeg er litt forelsket i dette garnet – for oss som har vokst opp med Treskogarn er det helt utrolig at sokkegarn kan være så mykt! DSA burde lage et tynt sokkegarn også – det ville blitt en sikker vinner. Og jeg er helt forelsket i disse sokkene – dobbel alpakka (pga to farger) på pinner 3,5 blir deilig og varmt i gummistøvlene når engang høststormene piper rundt husveggene igjen. En supersoft nytelse :-D Og etter å ha knotet med pinner 2,5 i lengre tid, er det helt utrolig hvor fort det går å strikke sokker på så tykke pinner – en fotballkamp eller to og mye er gjort. Det er godt med litt avveksling i blant.


Oppskrift: La opp 56 masker i den ene enden, felte av i den andre enden. Resten var improvisasjon.
Garn: Sterk fra Du Store Alpakka (40% alpakka, 40% merino, 20% nylon)
Pinner: 3,5.
Terningkast: 6. Prikkete sokker kan anbefales på det varmeste!

Prosjektsiden min på Ravelry.


17 kommentarer:

 1. Så lekre de er! Jeg har alltid behov for sikker- dette er jo skikkelig gladsokker!

  SvarSlett
 2. Sååå søte sokker du har strikket!

  Klem

  SvarSlett
 3. Kjempefine! Og så jevne da!

  SvarSlett
 4. De sokkene var kjempeflotte. Slike vil vi ha mer av:)

  SvarSlett
 5. Vilka fina strumpor! Jag blev väldigt kär i dem.

  SvarSlett
 6. Herlige sokker da, Anne!! Også er de jo rødt!!!

  SvarSlett
 7. Utrolig herlige fluesopp-sokker :-)

  SvarSlett
 8. De er helt klart egnet til å bli glad av - prikker er bare fantastisk!

  Jeg har litt sterk liggende som så absolutt burde forvandles til sokker før høsten kommer...

  SvarSlett
 9. Nei Annepålandet da, her har det regnet mandag, tirsdag, onsdag og torsdag - så jeg tar gjerne en hetebølge jeg :-) Men i dag har vi SOL og varmt! Men jeg er litt enig da. Det er massevis av år siden jeg har feriert på den måten i Norge, og jammen hadde vi en fin ferie. Kos deg videre, ta en ekstra dukkert eller 5, så blir nok hjemlengselen borte skal du se :-)

  SvarSlett
 10. Hei Anne. Du har fått litt reklame i mitt siste blogginnlegg. jeg har med hell forsøkt meg på forsterket hæl. Tusen takk for god forklaring som jeg fant i bloggen din.

  Ha en fortsatt fin sommer!!

  SvarSlett
 11. Kjempesmarte :o)
  Dobbelt garn gjør dem nok supervarme!
  Klem, Anne:)

  SvarSlett
 12. Fine og morsomme sokker! Godt tips med pinner nummer 3,5, det går litt for seint for en utålmodig sjel på nummer 2,5. Kanskje jeg skulle få noe fluesoppsokker på pinnene...

  SvarSlett
 13. Hei Annepålandet og velkommen tilbake. Vet du jeg syntes du har så fint navn at jeg må bare skrive det så ofte jeg kan :-) Håper du har hatt en fin ferie tross varme og hetebølge - gleder meg til å se bilder - eh jeg håper jeg får se bilder da :-)

  SvarSlett