torsdag 1. juli 2010

Som man spør får man svar...

Det er helt pussig hvor interessert folk har blitt i sokkene mine – det har aldri skjedd meg før :-)
Jeg har fått en del spørsmål om sokkestrikkingen, og her skal jeg prøve å svare:

Hvor lang tid bruker jeg på et par sokker? Det varierer veldig – fra en dag til et år, alt ettersom. Og noen sokker blir aldri ferdige i det hele tatt – de rekker jeg som regel opp etter hvert, fordi jeg trenger pinnene til noe annet.

Hvor mange strikkepinner har jeg? Uendelig mange, i alle størrelser og fasonger. Flest #2,5 strømpepinner, med strømpepinner #3 som en god nr to. 15 cm Addi metallpinner er favoritten til tynne pinner, fra #4 og oppover foretrekker jeg KnitPros trepinner. Jeg strikker nesten alltid de to sokkene i paret parallelt, for at de skal bli like store og for å unngå andresokksyndromet. Men jeg foretrekker altså strømpepinner fremfor rundpinner og magic loop – for gammel dame er vond å vende.

Og forresten: Jeg strikker ikke på ni PAR sokker, jeg strikker ni STK sokker! Nå er det forresten seks stk – to par er ferdige og ligger til tørk/siste finish.

Og neida, jeg går ikke i surr, selv om jeg strikker flere par om gangen – dette er et av de ytterst få områdene i livet hvor jeg har full oversikt - hurra! (Hint: De har jo forskjellig farge!)

Alle sokkene kommer på bloggen etter hvert som de blir ferdige – med link til oppskrift etc.

Hvordan greier jeg å strikke og se på TV samtidig? (evt lese/blogge/spise samtidig). Aner ikke – det har jeg aldri tenkt over, jeg bare gjør det. Det kommer vel med erfaringen. Jeg kan ikke forstå hvordan folk kan sykle uten å holde i sykkelstyret heller – så vi har vel alle våre talenter.

Men bunadstrømpene har jeg ikke fått begynt på enda.
God fredag!


10 kommentarer:

 1. Hold deg til strikkepinnene du og til sykkelstyret. HA en fin helg du ogaå.

  SvarSlett
 2. Morsom lesing dette!Like greit å ta alt i et javs...hihi..:))

  SvarSlett
 3. Det er artig å følge med på sokkene dine :-) Noe multitasking klarer vi damer ;-)

  Ha ei knall helg med eller uten sokker og klem fra Siv

  SvarSlett
 4. Godt å høre atdu ikke slipper styret når du sykler, det trorjeg er direkte farlig!! Men flere prosjekter på en gang, det klarer vi;)
  Ha en fin fredag og klem fra meg;)

  SvarSlett
 5. Det dukket plutselig opp en gammel Donal-stripe i hodet mitt; Han har trukket hodet helt ned i jakken (jeg husker ikke hvorfor) og sykler avgårde mens han sier "Jeg kan sykle uten hode"

  Jeg kan ikke strikke uten å se på tv eller høre på lydbok jeg. Det blir helt feil for meg det. Snåle greier.

  Ha en super helg.

  SvarSlett
 6. Fortsatt imponert over sokkestrikkingen din, og over flerprosjekteri. Jeg får bare dårlig samvittighet når jeg ikke strikker på "det andre" prosjektet... :)
  Ha en nydelig helg!

  SvarSlett
 7. Haha. Jeg syns det er pussig hvor interessant jeg syns det er å lese om sokkestrikking, skikkelig underholdende faktisk! At jeg faktisk strikker sokker skjer bare en gang eller to i året, i hverfall ikk 52 par!

  Og jeg greier nesten ikke å se på TV uten å strikke :)

  God strikkelyst!

  SvarSlett
 8. Selvsagt klarer man flere ting på en gang! Det er da en mammaegenskap?

  SvarSlett
 9. Jeg bare later som jeg er interessert i sokker jeg, så jeg skal la være å spørre :-)
  Men jeg er derimot utrolig facinert over alle som legger ut på 52 par på 1 år og klarer det, og det regner jeg med at du klarer også :-)

  SvarSlett