tirsdag 22. juli 2014

Aftenstemning...Jeg klager ikke på utsikten. Den kan for eksempel se sånn ut fra hagen min på en fin sommerkveld.

Dette er Røverkollen i Lillomarka, på grensen mellom Oslo og Nittedal. Selve kollen på 401 m.o.h. ligger rett innenfor Oslogrensa - og det er faktisk en kolle, selv om det ikke ser sånn ut her - det skyldes at jeg bor litt opp i høyden selv, og tar bildet bortover og ikke oppover.

Tårnet er en TV-mast som er godt synlig i vid omkrets. Det er et fint turmål. Ved siden av TV-masten er et lite tårn som man kan klatre opp i - og for noen år tilbake var det fin utsikt derfra. Nå er det grodd igjen og utsikten er så som så.

Tidligere ble Røverkollen kalt "fattigmanns Finse". Da de pengesterke dro til fjells i påsken, dro lokalbefolkningen på tur til Røverkollen for å slikke sol og nyte utsikten. På toppen hadde man 360 graders utsikt over byen og langt inn i Marka - men det var altså før alt grodde igjen.

Nyt utsikten og ha en fin tirsdag!

2 kommentarer:

  1. Vakkert! Norge trenger nok flere sauer ;-) for det er synd at sånne gamle fine utsiktspunkter også gror igjen. Men marka er fin uansett, og fantastisk å ha rett utenfor stuedøra :-)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, da jeg var liten, gikk det kuer i marka om sommeren og beitet. Nå gror alle små topper og fine utsikter igjen. Synd! Ja til flere sauer og kuer :-)

      Slett