torsdag 20. februar 2014

Til ælj-jakta...

Jeg har liksom mistet blogge-piffen. Vi får håpe det går over, for jeg har strikket både det ene og det andre i det siste.


Denne lua, for eksempel, som er strikket til min unge niese, elgjegeren, som nylig fylte år. Mønsteret er det Jorid Linvik/Muffin som har laget. Jeg anbefaler en tur innom nettbutikken hennes - for hun har utrolig mye fint å by på. Man får jo lyst til å strikke alt sammen - med én gang. Det er så upraktisk at døgnet bare har 24 timer!


Og sånn er den på baksiden.

Da jeg var liten, var det veldig nøye at vi kledde oss i rødt eller andre knallfarger (det var ikke så mye knallfarger da jeg var liten - rødt var i grunnen det knalleste) når vi gikk på tur i skogen under elgjakta. Og alle elgjegere hadde rød skyggelue (det var før caps-en ble oppfunnet, så da hadde man skyggelue i stedet). Det var viktig - så jegerne skulle se forskjell på oss og elgen.

Det vakre, neonrosa garnet i minst 200 prosent akryl har jeg fått i gave fra min snille garndonor. Det var to små rester, og jeg spekulerte fælt på hva jeg skulle bruke dem til. Så dukket denne lua opp, og hva kan vel passe bedre i ælj-jakta enn en rosa oppbrett på lua? Det lyser opp i landskapet. Resten av lua er i ull - diverse rester av Drops Karisma og Pt5 Sport. Det gikk med ganske nøyaktig 100 gram garn til sammen. I oppskriften er det bare en vanlig vrangbord, men jeg ville ha oppbrett. Strikket på pinner nr 3. Jeg syns lua ble fin, så jeg krysser fingra og håper at den falt i smak.

Den store overraskelsen her var hvor utrolig fint neonrosa og den skoggrønne fargen passet sammen - her har vi helt klart en ny vinner-kombo!


Flott felling på toppen! Artig å strikke for meg som er så glad i trær.

Ha en riktig fin dag!


34 kommentarer:

  1. Utrolig flott lue! Har dessverre ingen erfaring med jakt (på dyr...), men ser at det er mye fiffig man kan strikke til jegeren☺ Og Blomekrans-genseren din i forrige innlegg er/blir bare helt nydelig. Meget pent utført arbeid! ☺
    -Anne-

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei!
      Ja, det er best å synes godt i elgjakta, og denne luen var jo superfin! Likte også tre-luen nederst! Bloggtørke tror jeg er ganske typisk på nyåret, men man skal jo ha noe å blogge om også! Gleder meg til å se resten av det du har strikket!

      Ønsker deg en fin vinterdag!

      Klem Cathrine :-)

      Slett
    2. Treluen nederst er jo samme lua da - det er fellingen i toppen :-)

      Slett
  2. Stilig fargekombinasjon:)
    Jeg liker det når fargene er litt uventede og byr på overraskelser og det gjorde denne, men som sagt stilig!
    At bloggpiffen av og til blir litt laber er vel bare sånt som skjer av og til, men jeg håper det går fort over for det er så herlig å komme inn her å lese dine betraktninger og å se dine strikkerier.

    Ha en riktig god dag, kanskje med strikketøy foran TVn?

    SvarSlett
  3. Du synes godt i den lua ja! Morsom :-)

    SvarSlett
  4. Fin hue og de 200 procent neonrosa passer fint til :)
    Ha en fin dag...

    SvarSlett
  5. Så kul felling rundt trærne. Og det gjorde seg med neonrosa - ingen kommer til å tro at hun er en elg, i alle fall :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nettopp! Og det er jo det viktigste i ælj-jakta :-)

      Slett
  6. Skikkelig kul lue!! Motivet er så gøy - Jorid er genial!!!
    Og du, bloggpiffen kommer tilbake. Ikke press deg - da blir det bare et ork. Og det skal det ikke være!!!

    SvarSlett
  7. Dette må jo være den ultimate jaktluen. Ingen tvil om at den ribbestrikkede kanten vil vise igjen i skogen.. Flott lue og fine farger sammen. Jorid er en mester til å lage flotte mønstre.

    SvarSlett
  8. Så fin lue du har strikket, etter Jorids oppskrift. Hun er bare så flink. Og jeg har et par votter hun har designet, som jeg har garn til å strikke, men ikke tid.........
    Der kom knallfarger til sin rett, ja. Jeg synes knallfarger passer til det meste, jeg.
    Men nå fremover prøver jeg ut forsiktige farger, som jeg ikke pleier å bruke. Det er spennende, og jeg ser jeg liker det. Det er lov å skifte stil.
    Bloggtørke? Jeg synes du er flink til å følge opp, jeg :)
    Ha en fin dag. Klem

    SvarSlett
  9. Fantastisk fine lue du har strikt - deilig mønsteret - søt farger med rosa!!!
    Ha fin torsdag. Hilsen fra Viola

    SvarSlett
  10. For ei flott lue! Den kan jegeren være stolt av!

    SvarSlett
  11. Koselig at du er på bana igjen. Vi vil ikke høre et ord om at du har mistet piffen, det hadde vært trist.
    Tøff niese du har. Vi har flere jegere i fam., men her er det hjortestammen som blir regulert. Du får vel en smak av æljen nå når du har vært så snill å strikke den flotte lua.
    Jeg har strikket en del Joridmønster. Votten "Isrosa" topper. Alldeles nydelig etter min smak.
    Ha en fin dag videre.

    SvarSlett
  12. Liv anroper Anne!! For å få kommentere fra IPad, måtte jeg opprette en googlekonto. Jeg fikk visst navnet oldemora, og det er altså Liv.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hei hei Liv! jeg skjønte nesten at det måtte være deg :-)
      Ser du at jeg fikk brukt det rosa garnet jeg fikk av deg! Syns først det var veeeeldig rosa, men når det ble strikket sammen med andre garn, ble det så fint som bare det. Liver er fullt av muntre overraskelser ;-)

      Slett
  13. Håper virkelig du ikke mister bloggpiffen totalt, for du skriver så artig og koselig og formidler strikkeglede og inspirerer på en fantastisk flott måte! Store ord, som jeg virkelig mener. Og lua er fin!

    SvarSlett
  14. Flott lue!! Kjempefint med den neonkanten så blir jegeren mer synlig:-)) Blogging går litt opp og ned her også, men jeg følger da litt med og kanskje tar det seg opp igjen.

    Fortsatt god uke til deg.

    SvarSlett
  15. Stilig lue! Muffins mamma kan det derre med å lage mønster!

    SvarSlett
  16. Kjempefin lue!! Tøft og flott fargevalg! Jorid har laget mange flotte oppskrifter, det er sikkert! :-)

    SvarSlett
  17. Morsom mønster! Og så stilig med trærne i fellingen;) Neonrosa og mørk grønn passa skikkelig godt sammen.

    Ha en fortsatt flott kveld!

    SvarSlett
  18. Du må ikke miste bloggelysta, for du er min restegarnsinspirator! Nemlig!
    Knalltøff elg-lue! Du er jammen god til å finne farger som passer sammen! Et blinkskudd!

    God fredag!

    Klem fra Ingunn

    SvarSlett
  19. Kjempefin elgjakt lue. Du lager så mye fint. Bloggelysten kommer og går. Du får gå langsomt en periode så kanskje det hjelper. Liker også innleggene dine om mangt og mye. Ønsker deg en fin helg

    SvarSlett
  20. Fin lue:) Mønsteret ligger og venter :) Har en elgjegervenninne ;)

    SvarSlett
  21. Hyggelig at du er i bloggfarta igjen! :)
    Knallfin lue i super fargekombo, tipper jaktjenta blir kjempefornøyd! Kjenner godt til det med rødt og jakt fra jeg var jentunge. Skumle greier den æljjakta ja, iflg muttra mi ihvertfall *smiler* Jeg har ellers alltid hatt rødt og senere oransje skjerf på bikkjene mine om høsten, mere engstelig for dem enn meg sjøl..hehe Ha en fin helg! :)

    SvarSlett
  22. Jeg oppdaget også dete mønsteret, og det er allerede kjøpt... men så stoppa det opp! Lenge til jakta enda, og det er bra for hvis jeg får ånden over meg skal det bli nye luer på alle på jaktlaget! En fem-seks luer bør vel gå greit til slutten av september- det er tross alt ikke kofter det er snakk om ;o)
    Trur jeg kommer til å gjøre som deg; å lage brettekant, for originalen så kanskje litt snau ut?

    SvarSlett
    Svar
    1. Det rekker du fint - lua er veldig rask (og morsom!) å strikke. Jeg valgte oppbrett fordi jeg tenkte det var varmere over ørene, og dessuten fordi det rosa garnet er akryl og jeg tenkte det var best med ekte ull mot ørene.
      Det er tre forskjellige diagrammer i oppskriften - så da kan jo jaktlaget få litt ulike luer :-)

      Slett
  23. Hei, hei! Så fin lue, den rosa kanten var liksom "det". Men jeg lurte på om du kanskje hadde lyst til å hjelpe meg og sikkert flere; jeg finner ikke ut hvordan man strikker votter. F.eks Selbuvotter, hvordan får man den spisse avslutningen? Skjønner ikke diagrammene, med en rett remse som ikke henger sammen med resten. Hvis du vet hvordan, kunne du lagd et innlegg om det?

    SvarSlett
  24. Megakul!! Digget miksen av neon og mønsterstrikk

    Ps med på min søndagslinks-liste

    SvarSlett
  25. Tack för tippset, har strax köpt mönstret och ser fram emot att sticka.
    Många hälsningar från Tyskland.
    maliz

    SvarSlett
  26. Kjempefine luer. Både i farge og mønster.

    SvarSlett