torsdag 1. august 2013

Tjuetre...

 

I dag blir han tjuetre år, Sønnen. Flagget til topps og hurra!
Skulpturen på bildet er det Sønnen som har laget (*).  Den var en del av eksamensprosjektet hans, og nå har han en bachelorgrad i kunst og formidling. Hvem skulle trodd det, da den bittelille gutten med de uutgrunnelige, mørke øynene betraktet verden for første gang en fin sommeronsdag for tjuetre år siden?


Sommeren da Sønnen ble født, tok jeg med en kaprifol fra hytta i Sandefjord og plantet i hagen. Kaprifolen har vokst seg stor og kraftig, akkurat som Sønnen, blomstrer så det er en fryd og dufter ekte norsk sommer.

Ha en flott dag!

-  -  -

(*) Jeg er en sånn som alltid lurer på hva kunstneren har ment med verket. Hva betyr det? Hva vil han vise oss her? Denne skulpturen, for eksempel, er inspirert av Lotta fra Bråkmakergata av Astrid Lindgren. Husker du historien der de fant Lotta igjen i gjødselhaugen, hun stod der i regnet og ville vokse og bli stor? Eller som Sønnen skriver på bloggen sin: "The inspiration to this piece comes from an Astrid Lindgren story. As children (or at any stage in life) we wish we were adults. This follows us through life and often robs us of the experiences thats happening right in front of you. This character stands in a pile of dirt, oblivious to his sorroundings and dreams he was someone else somewhere else".


9 kommentarer:

 1. For et fint innlegg med hyllest til sønnen! Slikt er koselig å lese. Flott skulptur også. Artig med en ungdom som studerer noe annet enn data....

  Gratulerer, gratulerer!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 2. Gratulerer med sønnens fødselsdag.De vokser fort ja, og godt er nå det. Flott skulptur, han har laget.

  Sommeren er en fin tid å bli født på, en favoritt årstid.
  Nyt dagene og ha det bra !

  SvarSlett
 3. Du verden for et talent sønnen din har. Forstår godt at du er stolt.

  SvarSlett
 4. For en fantastisk flott skulptur, så detaljert og uttrykksfull- her er det mye lengsel! Han sønnen din er virkelig flink!! Prøvde linken du hadde lagt ut til bloggen hans, men jeg fikk den dessverre ikke fram...
  Takk for at du deler kunstverket i alle fall!

  SvarSlett
 5. Tillykke med sønnen! Så spennende utdannelse og en flott skulptur! Du må være en veldig stolt mamma!
  Vi trenger å bli minnet på hva vi har rundt oss her og nå, det er så lett å hele tiden ligge to skritt foran seg selv! ;-)

  SvarSlett
 6. For et fantastisk arbeid! Jeg er imponert ;)

  SvarSlett
 7. Grattis med sønnen. Er han bare 23 år, og er sååååå uttrykksfull?
  De er helt fantastiske, de arbeidene til sønnen din!!!! Er det noe til salgs? Jeg ble helt betatt, jeg.
  Er han ferdig på skolen nå? Hvor går veien videre? Han kan jkke stoppe nå. Du må hilse og si jeg er stor fan. De er jo helt fantastiske..........virkelig.

  SvarSlett
 8. Torhild (fra NL)4. august 2013 kl. 11:45

  WOW.... virkelig utrolig dyktig sønn du har!! seriøst flotte skulpturer... så detaljerte og utrykksfulle; meget imponert. like kreativ som sin dyktige strikke mor :-)
  ha en finfin søndag

  SvarSlett