tirsdag 17. mars 2009

Noe å ha det på…

Vi skal få ny sofa – må bare male ferdig først. Når sofaen er på plass, må vi ha nytt bord. Det har jeg tenkt å få tak i brukt. Mannen er ikke like begeistret for secondhand som meg, men alle mine gjenbrukskjøp har, etter litt motstand, vist seg å være vellykkede. Så skal vi bare ligge i sofaen med en kopp kaffe/en kald øl – og da må vi jo ha noe å ha det på!

Disse coasterne fikk jeg øye på på Yvestowns Flickr. Det enkle er ofte det beste, i hvert fall i stua vår, så jeg kopierte idéen og heklet disse coasterne – av et snaut nøste Gjestal Bomull Sport til den nette sum av kr 21,50 + bomullsrester fra mitt rikholdige arkiv. Det var både lett & raskt – det var gjort på en kveld, innimellom brødbakst, klesvask, middag og blogglesing, og med hjernen delvis frakoblet. Ingen ulempe at de kan vaskes på 60 grader heller.


Syns fargene er så fine, der de ligger. Kanskje det kan bli et lappeteppe – av rundinger? Det har jeg aldri sett før. Det var en god idé! Kanskje med en og annen farget lapp innimellom? Tror det kan bli fint, jeg!


Oppskrift: Nei. Kun staver og luftmasker rundt og rundt, og en fastmaskerad ytterst. Meget enkelt!
Idé: Yvestown
Garn: Gjestal Bomull Sport, fra Bogerud, det går med ca 5-10 g pr coaster.
Heklenål: 3,5. Jeg heklet ganske stramt.


Den største utfordringen blir imidlertid å få sofaen inn i huset. Ikke bare bare det. Foran stuedøra ligger meterhøye og meterbreie hauger med snø. Det trengs hjullaster og lastebil for å fjerne det. Så nå har Mannen måkt vei gjennom hagen, stakkars mann, og bort til hagedøra på andre siden av huset. Sofaen må bæres rundt huset, opp trappa, inn døra, gjennom stua, ned kjellertrappa, rundt svingen og inn i peisestua. Håper den ikke er tung, kommer i små deler og at de som kommer og leverer den er i godt humør – og sterke! Det blir spennende!

7 kommentarer:

 1. hallo! Så fine rundinger du hekler! jeg må nok tilbake til mine heklede firkanter igjen, for her hos meg rekkes det opp!
  Grattis med ny sofa. Håper den kommer seg vel i hus, og at dere får den inn. Får vi se bilde av den da?

  SvarSlett
 2. Er det ikke herlig med nytt som er gammelt? Jeg koser meg når jeg finner noe jeg kan pusse opp og male. Vi har bl.a. 8 kjøkkenstoler - i et hus med knapt nok plass til 4, men de var bare så fine! :)

  Ikke glam å poste bilder av ting og tang. Sånt er så gøy å se.

  SvarSlett
 3. Det var fine heklebrikker! Grattis med "ny" sofa - jeg er sikker på den bli fin;-)

  SvarSlett
 4. Så flotte heklebrikker, nå fikk jeg plutselig en idè for litt restegarn - tusen takk! Og lykke til med sofabæring, det høres ikke lettvindt ut hehe.

  SvarSlett
 5. Dette må jo være noe for meg som trenger å øve på å hekle;)
  Nydelig garn du har fått fra Sylvia, skjønner godt at du vil ha det til pynt i starten, en fryd for øyet!
  Håper du finner deg et fint bord til nysofaen:)

  SvarSlett
 6. Slike hadde mine grandtanter som mellomlegg på porselenstallerkner og -fat når de ble satt inn i skapet, så de ikke skulle ta skade - men da var de oftest pyttlite større og i myk ull! :-)

  SvarSlett
 7. Han mannen din får jobbe! Sofa og vannkran... Håpe du tar godt vare på han.

  De coasterne var en god ide! Og de så lommene til å ha ting i også! (Vet jeg blander litt poster her nå) Er på utkikk etter noe smått og tankeløst heklearbeider nå, kanskje dette var noe? Takk for inspirasjon!

  SvarSlett