torsdag 19. mars 2009

Noe å ha det i…

Poser til ting og tang

Det gamle kameraet har småkranglet litt en stund. Men jeg klager ikke – et gammelt Canon Ixus, som har vart i årevis uten tull og tatt tusenvis av bilder, det har sannelig gjort jobben! Og nå – tadaaa - nytt kamera! Knøttlite det også, veier bare 130 gram, lett som en fjær!

Ikke la det ligge og slenge i veska, sa mannen i butikken. Det gamle kameraet har jeg hatt i votten i vinter, kjekt så det holder seg varmt og alltid beredt. Men nå er snart vottesesongen forbi, så jeg lagde en egen pose til kameraet. Sort kameraveske forsvinner lett i veskas/bagens/sekkens dyp – vårlige striper som lyser opp er tingen!

På denne tiden av året får jeg alltid lyst til å hekle av fargerikt bomullsgarn. Frem med resteposen. Den blir aldri tom, for hver gang jeg hekler noe, må jeg supplere med noen nye nøster og friske farger. Jeg brukte samme garn her som til rundingene litt lenger ned – Gjestal Bomull Sport. Det egner seg ypperlig til å hekle av, og er akkurat passe blankt. Dessuten koster det nesten ingen ting – så det er fort gjort å kjøpe en fin farge til, og en til…


Et kamera er ikke bare et kamera. Det følger med masse ledninger, ladere og dingser også. Jeg bruker kameraet daglig, så ledningene blir liggende og flyte rundt omkring. Men ikke nå mer! Nå har jeg lagd poser til ting og tang. Nå blir det ordnung her! Disse går racerfort å hekle – og så slipper man jo helt å tenke, det kan være en fordel noen ganger. Her er det bare fastmasker i fleng!


Portemoné til de minste duppedingsene - batterier og sånn.
Idéen fikk jeg fra Frida Ponténs bok Hekleglede – som egentlig er en nybegynnerbok, men her kan alle få idéer å spinne videre på. Fin bok syns jeg! Portemonéen er heklet frem og tilbake og sydd sammen etterpå, men neste gang (om det blir noen, ikke vet jeg) kommer jeg til å hekle rundt, mye bedre det. Låsen er fra Panduro. Men utvalget er dårlig – er det noen som vet hvor man kan få kjøpt sånne??? Broderiforretning kanskje, men finnes det lenger da?

Det ble ikke mindre restegarn denne gangen heller – heller mer.
Historien gjentar seg gang på gang: Jeg blir simpelthen i godt humør av å hekle sånne småting ;-D

16 kommentarer:

 1. Schtilige de der. Jeg liker ting som er til å ha ting i. Kameraet mitt kom med et sånt kjedelig futteral, ditt er mye morsommere. Så kanskje jeg må ut å kjøpe bomullsgarn nå?

  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 2. Vad fina små förvaringar.Jag blev riktigt inspirerad. Kameran och sladdar ligger överallt hela tiden nu sedan man startade att blogga. Men min första tanke va också - var hittar man spännen. Jag får gå på jakt nästa gång jag är i stan. Vi har ju Panduro, men de är alltid så dyra. Tror jag ska gå till Knapp-Carlsson, dom har allt.

  SvarSlett
 3. Å vad fina! En sån "portmonnä" är kanske lösningen för min mobil, som jag aldrig lyckas få att ligga i sitt fodral. Tack för tips!

  SvarSlett
 4. Så finne de er Anne! Nå ble jeg inspirert til neste sommerhefte!

  SvarSlett
 5. ÅH vilken fin portmonnä!!!! min favvo helt klart! vart köpte du knäppet?

  SvarSlett
 6. Fine ting du har lavet! Desværre kan jeg ikke hækle, men man kan vel også strikke dem...

  SvarSlett
 7. Så smart,og så fine de er! Bomullsrester er bare topp, og den hekletrangen kjenner jeg til.. Får bare så utrolig lyst til å bruke heklenål og bomull jeg også så fort solen begynner å varme. Det er en sommerting å sitte på terassen i solsteika med dette, så det er vel kanskje sommerabstinens det går på hehe. Grattis med nytt kamera!

  SvarSlett
 8. Åh så utrolig god idè, mulig jeg bare må herme altså;-) Kjempesøte etuier du har heklet, og i herlige farger! Og så heldig du er som har nytt kamera, det står på ønskelisten min også! Her skinner sola som bare det i dag, rett og slett nydelig! Nå skal jeg ta meg en tur ut, og etterpå skal jeg til ei venninne på besøk (og strikketøyet blir selvsagt med i veska):-) Ha en flott dag!

  SvarSlett
 9. Heihei og takk for fine kommentarer!

  Ruth - det går sikkert like fint med ullgarn. Men bomull er jo veldig stabilt, og holder fasongen godt. Så hvis du trenger en god grunn til å shoppe litt nytt garn.... ;-)

  Fairy og Janette - Jeg kjøpte spennen/lukkegreia på Panduro. Tror ikke den var spesielt dyr (husker ikke), men kvaliteten er så der... Vil gjerne ha tips om andre muligheter! Noen som vet om det finnes noen brodeributikker i Oslo & omegn lenger? Innbiller meg at de kunne ha noe sånt.

  Irene - klart du kan strikke dem! Det blir sikkert kjempefint - med litt fletter/snoninger og sånt for eksempel. Eller striper!

  SvarSlett
 10. Lena: Sola skinner så det riktig freser her i dag også, og det lukter vår! Skjønner ikke helt hvordan det kan lukte noe som helst gjennom all den snøen, men det gjør det - herlig!

  SvarSlett
 11. Hei
  TUSEN TAKK for alle de gode tipsene du har gitt meg i forhold til heklinga mi:)!
  Så fint å høre at du "går god for" den type garn jeg har kjøpt.
  Ja, jeg har sett at det er lurt å hekle sammen etterhvert, så det tenkte jeg at jeg skal gjøre, det er jo genialt;)
  Kjempelekre punger og etuier du har laget her:) Kjøper du Gjestal på vanlig garnbutikk?

  SvarSlett
 12. Takk for svaret:) Fant garnet på spar kjøp sine sider også.

  SvarSlett
 13. Super ide, og så glade fargar. Forstår du blir i godt humør av slik hekling:)

  SvarSlett
 14. Så kjempefine ting du har heklet! Det var veldig koselig å lese grytelapphistorien lenger oppe også :) Jeg liker godt å hekle, men synes ikke det blir pent der jeg bytter farge. Bruker du å ta med farger "oppover", eller klipper du av tråden og hekler den inn på neste omgang?

  Du har en veldig koselig og inspirerende blogg.

  SvarSlett
 15. Strikkepanja - jeg svarer her, siden det ser ut som du ikke har en blogg?
  Det blir jo ikke pent der jeg bytter farge heller, men er det så nøye da? Jo eldre jeg blir, jo mer slurver jeg ivei. Det er ingen som ser det likevel - ingen av de jeg kjenner i hvert fall. Jeg klipper av tråden og hekler den inn på neste omgang. På gryteklutene, som er runde/flate, starter jeg omgangen på forskjellige steder rundt omkring, så "festetrådene" blir litt fordelt. Med såpass tynt garn er det ikke så nøye, men med tykkere garn blir det lett klumpete. Hmm, litt dårlig formulert, men jeg håper du skjønner hva jeg mener...?
  Generelt sett er det ikke så nøye når det gjelder hekling, det er i hvert fall min erfaring. Feilene syns mye bedre i strikking. Derfor er hekling ypperlig TV-/buss-/skravlehåndarbeid!

  SvarSlett
 16. Hei! Du har helt rett, jeg har ikke blogg :) Takk for hyggelig og inspirerende svar! Jeg skal gjøre som deg nå, hekle i vei og ikke tenke så mye på disse trådene.

  SvarSlett