mandag 9. mars 2009

Winter Wonderland - en snøkavalkade...


Kaprifol - foreløpig uten knopper

Nå har det vært gråvær i noen dager. I all verden – bare overskyet grått uten noen som helst form for drama?!? Nå som vi har blitt så vant til kraftigere kost?

Enten snør det en halvmeter, uten at måkebilen dukker opp - da blir det i overkant spennende å bo her oppe i skogen. For kommer vi frem når vi skal ut og kjøre? Eller blir vi sittende fast i nærmeste snøfonn? Og hvis vi ikke kommer frem, går det da noen T-baner? Eller er banen stengt halve dagen mens Oslo Sporveier måker? Og hvis måkebilen kommer, har naboen da fire håndverkerbiler på besøk så måkebilen må hoppe over veistumpen vår? Ramler taket ned under tung, våt snø om det ikke slutter å regne?


Eller så skinner sola så tindrende fra skyfri, knallblå himmel at lettrørte personer som meg må gråte en skvett fordi alt blir så vakkert, og drar på fototur i skogen til tross for at det er en meter løssnø… Og fotograferer på seg både neglesprett og tette bihuler. Det har vært en fantastisk vinter i år!


Vi kan mene hva vi vil om snøen. Og det gjør vi jo også. Selv om jeg er født med ski på beina, må jeg innerst inne innrømme for meg selv (ikke si det til noen!) at jeg hater vinter. Vel, det var kanskje litt i saftigste laget; misliker sterkt er kanskje mer godkjente gloser. For det er måking. Og atter måking. Og glatte veier. Og biler i grøfta og det som verre er. Beveger du deg inne i Oslo, med livet som innsats, er sjansen for å få et takras i hodet ganske stor. Sånn føltes det i hvert fall, da jeg beveget meg på Grünerløkka her om dagen.


Men det er jo vakkert da! Hvite vidder, glitrende snø, velpreparerte skiløyper så langt øyet kan se, blåswixføre, appelsin og kvikklunsj i sekken og glade, rødkinnede barn - det liker vi! Staute graner med snø på, fire minusgrader, nymåkte parkeringplasser, kritthvite brøytekanter og alpinbakker uten kø - det liker vi!

Og snøen skjuler jo all dritten. Som hundemøkk for eksempel – først når snøen går, ser vi hvilke mengder det dreier seg om. Stakkars den som liten er, med sans for å kravle rundt i grøftekanten og plukke hestehov om våren – hun eller han blir jo fulle av hundeskit! Og nabolagets rot – pent og delikat skjult under en hette av hvit snø. Og alt søppelet som folk hiver fra seg – ikke bare i veikanten, men i skogen også. Med snø på – borte vekk! Og så slipper vi jo å klippe plenen! Fullstendig fritt for ekle, brune snegler er det også. Joda.


Jeg har tatt med meg vårt gode gamle kamera, som ikke er større enn at det får plass i votten, ut på tur mange ganger i vinter. Og mens bloggeverdenen i mildere strøk av landet og i våre naboland maser om vår og viser bilder av krokus og snøklokker og andre herligheter, må vi bare slå oss til ro med snøfonner og takras og holkete veier og nedsatt sikt på grunn av høye brøytekanter noen måneder til. Når vi endelig skuffer vekk den siste, skitne snøen fra krokusbedet litt utpå forsommeren, har de vel startet badesesongen allerede. Neida, vi er ikke misunnelige, vi er bare litt… skuffet? Snøskuffet?!

Men - bare se så vakkert det er her i vinterland!!


Dagens Feng Shui-tips:
”Bølgende landskap er utmerket Feng shui. En tomt med omkringliggende landskap som bølger seg, sies å huse lykkebringende drager.”

Når jeg går i skogen, er jeg ofte nervøs for å møte en ilter elg bak en snøtung gran, man leser jo så mye rart i avisene. Heretter skal jeg også være oppmerksom på drager – vil nødig møte en laiv, selv om den er aldri så lykkebringende. Men de må gjerne være der for min del, med hus under hver busk, bare vi slipper å treffe på dem. (Hmmm, men spruter ikke drager ild? Hva skjer med snøen da, mon tro???)

Nå er dere vel lei av vinterbilder rundt på alle bloggene - i hvert fall frem til påskeferien, da "alle" drar til fjells for å oppsøke enda mere skiføre. Når jeg har vist disse bildene, skal jeg slutte å mase om vinter. Fra og med i morgen skal jeg slå over i vårmodus jeg også.

For det er jo blendende vakkert – hadde bare ikke vinteren vart så LENGE…
(Alle bildene er tatt i nabolaget i løpet av februar 2009).

10 kommentarer:

 1. Så praktfulle bilder - og vet du hva, jeg hadde mye heller hatt sne året rundt enn silregn 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Jeg liker både sne og vinter jeg.

  Det sner her også akkurat nå, men her blir sneen til søle etter noen få timer og sauene står rundt omkring med lange fjes og våt ull. Usj.

  SvarSlett
 2. Wow, vilka bilder. Tänk om man hade det så en månad eller två om vintern istället för reng och rusk och eventuellt en dag med snöyra och slask som vi har det....

  SvarSlett
 3. Å ja, det er vakkert - nydelige bilder du har tatt! Men jeg er som deg, misliker denne årstiden sterkt. Det er mye styr, masse klær, mørkt-kaldt og fælt hehe. Vi kan godt ha vinter, men den kunne vært noen måneder kortere - startdato
  1. desember/sluttdato 1.mars, og da forventer jeg at den holder datofristene hehe. Elg har vi masser av her og jeg håper jeg aldri møter noen på mine skogsturer.Det er ikke mange dager siden de har vært på gårdsplassen vår om natten. Drager tør jeg ikke tenke på, de regner jeg med holder seg lenger sør enn her. Ha en fin dag men forhåpentligvis noen vårtegn!

  SvarSlett
 4. SÅ flotte bilder du har tatt! Jeg synes det er fint med skikkelig vinter istedet for ustabilt vær som er hverken det ene eller det andre...
  Det er så rart å lese om alle som lengter etter vår her i bloggland for her er det full vinter lenge ennå.Men det går jo på hva man er vant til. Jeg har bodd 4 år på østlandet. Likte ikke vinteren(som ikke var ordentlig vinter) men syntes det var utrolig deilig med tidlig vår.
  Ha en fin dag i dag:)

  SvarSlett
 5. Takk for at dere stakk innom i vinterland!

  Ruth: Det er jo bra at sauene har ull, i hvert fall, for det skal jo være det eneste materialet som isolerer like godt i våt tilstand...

  Fairy: Joda, det er flott med vinter - til jul og et par-tre måneder til, men her er det vinter 6 mnd i året, høsten er sånn ca 3 mnd - så det blir litt LITE av vår og sommer, som tross alt er best!! Derfor blir det litt sutring sånn på denne tiden av året... Det er en slags terapi - vi må få det ut vettu!

  Hobbygåsa: Ja! Jeg vil også ha datobestemt vinter!!! Masse snø og råkaldt og vakkert i 3 mnd. 2-3 mnd vår. 4 mnd sommer og sol. Max 2 mnd høst. (Ble det ca 12 mnd??)

  Garnlykke: Håper du har rett om det med TIDLIG VÅR! Det varierer en god del fra år til år ;-)

  SvarSlett
 6. Uææhhhh - ja kanskje det er dragespor - det var igrunnen bare det vi manglet på denne plassen. Godt vi er enig om datobestemt vinter, da er det bare å gå i tog med banner så får vi det kanskje igjennom hehe.

  SvarSlett
 7. Jo jag kan hålla med dig, vid jul och nyår ocj en bit in i februari, men sedan får det gärna försvinna snabbt och våren och alla blommorna kan ta ett par månader på sig och sedan skulle det vara 6månader varm sommar (helst fri från mygg och knott) och sedan en vacker höst med härliga färger en månad ungefär. Tänk om man kunde få bestämma det....

  Som det är får jag hoppas att du har många mysiga vårfärgade garner att titta på istället.

  SvarSlett
 8. Så utrolig flotte bilder...
  De viser vinteren på sitt aller vakreste... :O)

  men nå ønsker jeg meg vår... ;O)

  Så flott blogg du har!

  synnøve

  SvarSlett
 9. Vilka fina vintebilder!
  Hälsar Koftan

  SvarSlett
 10. Så skjønne bilder, selv om jeg også er ganske lei av alt som heter snø nå!!!
  Leser du inne hos meg nå, så treffer du ikke elgen BAK en gran, men oppe i et tre! Svaret får du til slutt, hi hi......

  Er du veldig intrs i det beltegarnet, så koster det 1025 kr kg, altså ca 10 kr for 10 gram. Jeg sender deg gjerne noe, jeg....Men om du kommer innom på besøk, er det enda hyggeligere :)

  SvarSlett