torsdag 8. mai 2014

Strandet 2...

De som følger grundig med her på bloggen, kan ha oppdaget at det er en liten vignett ute til høyre som heter "Siste", og her har det figurert et bilde i lengre tid, nemlig dette:


Det var jakka Clara, som jeg har strikket iherdig på i hele vår. Jeg hadde stor tro på den jakka, og gledet meg til en myk og god kosejakke, slik som den på Ravelry-bildet. Men det gikk ikke helt som planlagt. Til tross for at jeg målte og prøvde ofte underveis, ble den snau til slutt. Ja, jeg tror til og med at jeg strikket prøvelapp, uten at jeg skal si det for sikkert.


Jeg kom helt opp til halslinningen, før jeg innså nederlaget: Den ble for trang. Jeg ser at mange strikker små og snupete jakker nutildags, sikkert fint det, men ikke for meg. Jeg liker at jakkene "flyter" litt, slik Liv beskriver i dette blogginnlegget. Fint uttrykk - det må flyte!

Her var det ikke mye flyt, mer pølseskinn. Jakka ble rekket opp i en fei, garnet hespet opp og vasket så "krøllene" forsvant, og nå er det klart for nye utfordringer. Akk ja, sann, det var en nedtur, men ingen grunn til å deppe over det - jeg har 456 jakke-favoritter i kø på Ravelry, det er bare å velge og vrake.

Sukk, så mange fletter å rekke opp...

Noen ord om garnet: Jeg strikket i Pelsull fra Hifa - det er et vidunderlig garn, blankt og mykt som silke og samtidig godt og ullete, og fargen er vakkert sølvgrå. (Fargen på det øverste bildet er mest riktig, de andre bildene ble tatt i nattens mulm og mørke, idet beslutningen om opprekking ble tatt. Derfra og ut skjedde alt veldig fort, så det gjaldt å få tatt noen bilder i hui og hast mens jakka fortsatt var en jakke). Og garnet er like fint etter opprekking og vask, om ikke enda finere og mer fluffy. Kanskje det vil gjenoppstå som en ny - og større - Clara etter hvert, kanskje noe helt annet, det gjenstår å se.

Ha en fin dag - forhåpentligvis uten for mye opprekking!

12 kommentarer:

 1. Det er SÅ kjedelig å rekke opp store plagg. Skikkelig uflaks at størrelsen ble feil, for ellers lå det jo opp til å bli en veldig fin genser :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, PLANEN var jo at den skulle bli kjempefin, men det ble den altså ikke. Sånn kan det gå... :-)

   Slett
 2. Så synd, den var veldig fin! Men man må jo trives i plagget. Selv er jeg nok mer tilbøyelig til de snuppete, synes jeg kler best å ikke ha for mye stoff rundt kurvene. Så jeg rekket opp starten på min Lady Marple fordi jeg syntes den ble for stor.

  Det blir helt sikkert noe fint av pelsullgarnet til slutt! Ha en fin dag :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, kanskje det blir en Lady Marple av garnet??? Den har stått i strikkekøen min en stund. Det er en skikkelig fin jakke :-)

   Slett
 3. Moten er kroppsnær, og når jeg ser på Ravelry-siden er jakkene ganske små. Men vurderte du aldri å gjøre den ferdig og selge den? Den er jo nydelig!
  Lykke til med neste jakke! En slik grå jakke er et pluss til enhver garderobe.

  God torsdag fra Ingunn som fortetter å fyre og strikke pulsvarmere.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ville ikke selge den, jeg ville ha den selv ;-) Og jeg trenger virkelig en god, grå jakke i garderoben.
   Og i dag har det da i det minste sluttet å SNØ her, det er da noget :-)

   Slett
 4. Oi oi ... så leit ... all den jobben :( Det kan jo hende det hadde rettet seg litt etter en vask? Men nå er det for seint uansett. Og garnet er som nytt igjen tenker jeg som følge av "etterbehandlingen".
  Clara er fin den, jeg har mønsteret også. Er det den som har slike fiffige isydde ermer som strikkes i?
  Jeg har nettopp lagt opp til en ny Dala-Selbukofte i pelsullgarnet fra Hillesvåg. Jeg må si som deg at garnet virker veldig bra. Men jeg har bommet skikkelig på kontrastene så mønster og bakgrunn flyter sammen. Dærmed blir det litt opprekking her i gar'n også.
  Ha en fin dag Anne :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg tenkte først på at jeg skulle vaske og strekke/blokke den, men jeg ville ikke ha en utstrekt jakke, jeg ville ha en som var god og ullete og PASSE helt av seg selv. Jeg er en frossenpinn, og trenger en lubben og god jakke.

   Og ja, den har istrikkede ermer - bare en liten søm øverst på skulderen (akkurat der ga jeg meg, så jeg vet ikke hvordan det funker). Fiffig løsning, og det ble veldig fint.

   Pelsullgarnet er deilig, men fargene er så melerte at det er vanskelig å få kontrast. Men nå har jeg oppdaget det STORARTEDE at det går helt utmerket sammen med Peer Gynt (som er et annet av mine yndlingsgarn). Og da åpner det seg nye muligheter. Her ligger det an til en fanakofte etter hvert, må bare teste ut litt mer farger først.
   Og strikke en ordentlig PRØVELAPP ;-)

   Slett
 5. Hjelpe meg - for et mot!!! Tenk å rekke opp den fine jakken!!! Men, hvis du ikke har noen å selge den til, så var det kanskje ikke så mange alternativ....det høres ikke ut for at du tar det så tungt heller! :-) Lykke til med neste jakke! :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo, LITT tungt der og da, hehe. Men jeg ville jo ikke ha brukt den, så da var det bare å rekke opp. Sånn kan det gå - i en strikkers liv :-)

   Slett
 6. Veldig synd - men er heilt enig i det med flyt. Alle store plagg bør "sleppe"kroppen :o)
  Har pelsull i den flotte grøne fargen, og gleder meg til å bruke den, men lurer litt på om det kan klø - -.

  SvarSlett
 7. Det er litt vanskelig å svare på det med kløing, for det er så forskjellig hva man klør av. Så jeg kan bare svare for meg selv - og jeg syns garnet er deilig og silkemyktt :-)

  SvarSlett