søndag 27. oktober 2013

Til siste rest...


Ja, det er jo ingen hemmelighet at Annepålandet liker restegarn. Det trigger kreativiteten. Det er så artig å sette sammen garn og farger og finne ut hva man skal strikke av små nøster i mange farger. Og jeg er jo så heldig at jeg har fått rester både herfra og derfra - i tillegg til mine egne.


Fra LivV fikk jeg Sandnes Alpakka i fine farger. Det er et deilig og mykt garn, veldig bra kvalitet og godt å strikke med. Ribbevottene fra Bestemors gamle strikkebok er en schläger - og et ypperlig innimellomandreprosjekter-strikketøy, som godt kan strikkes med hjernen skrudd av.

Anbefalte pinner for dette garnet er 3,5 mm, men jeg strikket ribbevottene på 2,5, så vrangborden blir stram og fin og holdbar. Jeg strikker dem ganske stramt - så dette er ikke noe typisk strikketøy for sarte håndledd eller lett-knekte trepinner.


Det gikk med ca 100 gram garn i litt ymse farger. Ble veldig fornøyd med disse og skulle gjerne beholdt dem selv - men det er jo begrenset hvor mange par ribbevotter en dame kan greie å slite ut i sin levetid, så disse havner i gavekassa. Snart er det jul, og kanskje noen ønsker seg et par votter??

* * *


Og ikke nok med det - det var mer garn i posen! Sandnes Alpakka dette også, trur eg, i en nydelig brunfarge. Det ble pulsvarmere - for etter å ha strikket stramme ribbevotter, kan håndleddene trenge litt varmebehandling fra lun alpakka. Her brukte jeg pinner 3,5, og ca 50 gram garn. Dette er bare helt enkle rør, 55 masker og 3-delte fletter - strikket nærmest som en prøvelapp for å se hvordan det ble med sånne fletter. Mønsteret ble litt utydelig, men det gjør ingen ting, for disse er utrooolig deilige og varme og sitter veldig godt på. Det er ikke mine armer - Sønnen stilte velvillig opp som håndmodell. Men de er mine, og jeg har brukt dem mye allerede - en strikkers venn i nøden! Jeg tror det blir flere.


Tommelen opp for restegarn!
Ha en finfin dag!

12 kommentarer:

 1. Så fine:) helt enig: tommel opp for restegarn til vott og tott

  SvarSlett
 2. Stiligt !!! Du er goé. Likt veldig godt restevottane i ribb. klem

  SvarSlett
 3. Disse vottene må jeg strikke. Har bare en genser og litt småplukk som må gjøres ferdig først.
  Jeg liker votter som sitter godt på handa, og disse ser ut til å være perfekte:-)
  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 4. Jeg synes nesten restegarnsvotter er de aller fineste jeg. Unike som de er, og med overraskende fargesammensetninger. Disse ser supergode ut, og det ville overraske meg om ingen ønsket seg disse. Venstrearmen her protesterer heftig mot vrangbordstrikking for tiden, så her blir det ingen ribbevotter med det første. Ha en fin søndag. :)

  SvarSlett
 5. Godt å bli kvitt litt garn, og disse ble superfine :)
  Du ga meg en ide nå, har masse alpakka liggende...
  Fin dag til deg også :)

  SvarSlett
 6. Hei!
  Morro å se hva du får til av garn som bare ligger å irriterer andre...Bestemorvottene er jo helt unike, i alle fall til nå. Kan jo bli noen som ivrer etter å kopiere nå når de er publisert. :)Morro da! Pulsvarmerene er bare helt skjønne med tredelte fletter. Hahaha, jeg likte det siste bilde og kommentaren. Surprise liksom. God søndag!

  SvarSlett
 7. Så flink du er til å utnytte restegarnet! Imponerende! Fine pulsvarmere også! Tror jammen det er samme farge som jeg fikk tak i til halv pris her forleden fordi farga skulle tas ut av produksjon. Begriper det ikke, for den er jo kjempefin.

  Ha en fortsatt fin søndag!

  Klem

  SvarSlett
 8. Ååå IKKE snakk om restegarn, jeg har myyye, men jeg er ikke så kreativ til å få det brukt som deg :)))

  SvarSlett
 9. Bestemorsvotter av beste kvalitet! Ribbestrikkede votter har jeg aldri laget, men ideen er noter! Jeg likte også det siste bildet tums up!

  God søndagskveld!

  Klem Cathrine :-)

  SvarSlett
 10. Restegarn er topp, helt enig med deg der! Og de vottene har jeg lenge tenkt å strikke, men så var det meg og votter da.....

  SvarSlett
 11. Fine votter og morsom fargesammensetning!
  Nå kom jeg brått på at jeg har noen små alpakkarester her, OG adressen din....hihi
  Ciao! ;0))

  SvarSlett