søndag 6. oktober 2013

Det er ikke helt slutt enda...

Hagen min gjør akkurat som den vil - det er en hage av den egenrådige sorten.


Det er omtrent som å ha med småbarn bort. Først er de sjenerte og vil ikke leke sammen - bare klenge på mamma. Men når man skal gå hjem - ja da er de varme i trøya og leker som bare det. Da vil de slett ikke hjem, hyl og skrik - merkelig det der.

Omtrent sånn er det med pelargoniene mine også. Først ingen blomstring i det hele tatt. Så - forsiktig og litt sjenert blomstring litt utpå sommeren. Og i oktober, etter de første frostnettene - ja da gjør de sånn som jeg ville at de skulle gjort for lenge siden - da står de så vakkert i knopp, med det fineste grønne bladverk. Merkelig det der. Akkurat nå som jeg skulle til å røske dem opp, vaske pottene og rydde opp før vinteren.

Så får de stå litt til. For det er ikke helt slutt enda...


Ha en riktig god søndag!

10 kommentarer:

 1. Ååå så vakre, jeg har bare en igjen Ludwigsburger Fair. Jeg hadde mange skjeldne men jeg har ikke kjeller .Den øverste her var nydelig i fargen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hehe, den øverste er noe så sjeldent og eksklusivt som en såkalt Rød Plantasjen-pelargonium - altså av den helt vanlige sorten som selges i bøtter og spann hver vår på Plantasjen og alle andre hageutsalg :-)

   Slett
 2. Det er en merkelig høst i år. Her blomstret, vel og merke en liten blomst, på rododendronen 1. okt. Stauden Fredløs står og lyser med sine gule blomster nå. Er ikke helt etter kalenderen det heller. Samma det, det er jo både fint og overraskende. Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 3. Jeg brukte Ipad når jeg kommenterte. Har visst en google-konto som har tatt over idag, derfor "oldemora." :)) Oldemora er rett for så vidt, men her hos deg er jeg Liv. Hehe.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg lurte litt på det. Hvem er den mystiske "Oldemora"?? Tenkte meg at det kanskje kunne være deg ;-) Og akkurat nå strikker jeg pulsvarmere i Sandnes Alpakka som jeg fikk av deg!

   Slett
 4. Så fine bilder du har tatt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Har jo noen fine "fotomodeller" da!

   Slett
 5. Alt skal vi ikke skjønne, men det meste kan vi nyte! Her var det 15 varmegrader da vi kom fra fjellet i dag. Klart pelargoniene må få stå litt til....

  Ha ei fin uke!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Kloke ord! Skal visst bli varmt her i morgen også. Så da er det bare å vrenge av seg all ulla og nyte :-)

   Slett
 6. Haha, det er så typisk! Naturen har ofte sin egen plan, men så får du nyte de litt lenger da;)

  SvarSlett