tirsdag 29. oktober 2013

I dag er den store dagen...


t.v av Kristoffer Christiansen
t.h av Eirik Arnesen

I dag skal vi på vernissage på utstilingen Metamorfose på Galleri Neuf.
På nettsiden står følgende å lese om utstillingen:
Høstens andre utstilling i GalleriNeuf vil ta for seg temaet forandringer. De to kunstnere vi har valgt å stille ut har på to helt forskjellige måte brukt denne tematikken i sine arbeider.
Eirik Arnesen har studert kunst og design, og arbeider med skulpturer. Til utstillingen vil han stille ut seks skulpturer i gips. Det er en serie skulpturer i menneskets skikkelse som hver og en viser en fase av livet. Samlet tar verkene for seg identitet og hvordan dette forandrer seg igjennom livet.
Kristoffer Christiansen studerer arkitektur, men jobber også med et kunstnerisk uttrykk i grenselandet arkitektur og kunst. Til utstillingen i GalleriNeuf skal han stille ut en lysinstallasjon hvor han vil koble en værstasjon opp mot lyskilder og speilblanke metallflater. Lyset vil endre seg etter som været endrer seg, og dette vil skape en installasjon som stadig er i bevegelse. Resultatet blir et levende spill i lys, og et fantastisk spennende verk.
Galleri Neuf er galleriet til Det Norske Studentersamfund, der uetablerte kunstnere og studenter kan søke om å få stille ut sin kunst. Det ligger på Chateau Neuf øverst på Majorstuen i Oslo, i Slemdalsveien 15. Utstillingen står til og med 8. november, mandag - fredag kl 18 - 21.

Mer om Sønnens skulpturer kan du lese her, på bloggen hans.

Men hva er egentlig en vernissage, lurer du kanskje på? Jo, det kan du lese om her. Og nå skal det tydeligvis staves på "norsk" også - vernissasje. Spennende blir det uansett!

Ha en finfin dag!

6 kommentarer:

 1. Gratulerer med dagen til hele familien! Klart dette er spennende. Jeg tittet på hjemmesiden, dette må da bare bli en suksess!! Jeg synest det er fantastisk at en ung mann får frem så mange utrykk og så mye følelser i en skulptur. Imponerende og fasinerende! Lykke til Sønnen, dette er starten på noe enda mer spennende. Dere får en flott kveld.:))

  SvarSlett
 2. Takk Liv! Nå er det like før...

  SvarSlett
 3. Gratulerer med den store dagen! Så flott. Forstår at du er stolt...

  SvarSlett
 4. Gratulerer!
  Så spennende både for han og dere. Forstår hvor han har skapertrangen fra:)
  Så det staves sånn nå? Jeg klarer ikke henge med på alle nye stavemåter jeg, men det er jo det samme okke som?

  SvarSlett
 5. Skull gjerne likt å ha vært der!!!!( men har fullt opplegg hele uka)
  Skjønner at du er stolt. Vi er jo dt av de flinke ungene våre.
  Håper det ble en succsess.
  PS: fint innlegg med broderier her også. Flinka.

  SvarSlett
 6. Han ser ut til å være et skikkelig talent sønnen din. Du er sikkert «stolt som en hane» (jeg mener at høner også kan være stolte men språket har tydeligvis en begrensning der...).
  Det er så rart det der med barna — det var ikke lenge siden de trengte hjelp til alt og så plutselig er de voksne og klarer de mest fantastiske ting.

  SvarSlett