fredag 30. desember 2011

Bellas Mittens...

ALLE norske bloggere har visst strikket minst ett par Bellas Mittens, virker det som.
Jeg også, jeg har strikket en hel drøss. Det første paret strikket jeg til Dattera for snart tre år siden.
De ble strikket i Freestyle fra Dale - et helt greit garn, men de ble ikke så ullete som vottene i filmen
(den første Twilight-filmen) - som så slik ut:

bellamittenscropped

(Bildet har jeg tyvlånt fra nettet et sted).
Freestyle er som sagt et helt ok garn, perfekt til luer, men ikke fullt så bra til votter,
etter min smak. Det blir liksom ikke tett og ullete nok.


Sånn ser Datteras votter ut, etter lang og tro tjeneste i tre vintre. Like hele, men de har liksom mistet
futten, og er ikke så varme som før, så hun ønsket seg nye. Jeg har strikket i litt forskjellige garn tidligere, men har ikke vært 100 prosent fornøyd med noen av dem. Så leste jeg på Anes blogg at hun hadde strikket flere par i Rowan Cocoon (80% merino, 20% kidmohair), og gikk for det denne gangen.


Se, det var noe ganske annet! Lubne og fine, myke og ullete, akkurat slik jeg ville ha dem.
Jeg lagde mansjetten kortere enn på originalen, som er litt i lengste laget. På hånda måtte jeg legge til en rapport for at de skulle passe. Strikket på pinner nr 5, som var det jeg fant i farten. Det gikk med litt over 100 gram garn. Dattera ble fornøyd, så da er jeg fornøyd, og akkurat nå er visst vottene med på juleferie til et sted med betydelig mer snø og vinter enn her.

Ha en riktig fin innspurt på året!

10 kommentarer:

 1. Kjekke votter dette, og veldig greie å lage i en fei. Måtte lage et par like før jul jeg også da vi ikke fant bedre julegave. Det ble Cortina Soft som jeg tovet bittelitt etter strikking. Da ble de varme og myke, men jeg er litt i tvil om holdbarheten da;) 3 år blir de neppe.

  SvarSlett
 2. wow, de var skikkelig nydelige.
  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Hei!! Fine votter!! Jeg har også strikket flere av dem, morsomme og raske å strikke!! Jeg har brukt Alfa, har vel bare tatt det jeg har funnet. Hvor handler du Rowan garn?? Det er ikke så lett å finne. Ha en fin nyttårshelg!! AnneKari:-)

  SvarSlett
 4. Rowan-garn fant jeg på Nøstet mitt på Storo-senteret. De har ganske bra utvalg. Tidligere har jeg kjøpt Cocoon på Strikkeriet på Frysja.

  SvarSlett
 5. Hei!
  Jeg har faktisk ikke strikket noen av de vottene enda, selv om jeg har hatt lyst på de lenge, og tenker stadig at jeg skal strikke meg ett par.
  Men da anbefaler du det garnet eller? De må jo liksom bli tette og gode;)

  SvarSlett
 6. Jeg har forsetter om å prøve meg på nye ting i året som kommer, og hos deg er det virkelig inspirasjon å hente!
  Et godt nytt år ønskes deg og dine!!
  Nyttårsklem fra meg;)

  SvarSlett
 7. Etter flere år med påminnelse via flotte blogger om hvor fine disse vottene er laget jeg mitt første par nå før jul!!! Flott med garntips, for disse så jo aldeles nydelige ut!

  SvarSlett
 8. de vottene så deilige ut. Har faktisk ikke strikket slike votter. Må nok prøve det, har et barnebarn i riktig alder. Ønsker deg et Godt Nytt År.

  SvarSlett
 9. Hei hei.
  Siden vi pratet om bellavottene og Rowan cocoon på strikkekafé i går, hadde jeg lyst til å gå inn og se på dine.. Og det var jo litt morsomt å se at du hadde funnet inspirasjon til å bruke cocoon garnet på min blogg da. :)
  Bra du også ble fornøyd!!
  Ha en fin helg. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg koblet ikke at det var deg før jeg kom hjem. Det var noe kjent - hadde jo sett bilde av deg på bloggen din - som forøvrig er en veldig inspirerende blogg! Holder en knapp på Coccoon til disse vottene!

   Slett