fredag 16. desember 2011

Det gleder en moders hjerte...

Ingen ting gleder oss strikkere mer enn at noen bruker det vi strikker. Det er ikke noe stas å strikke til skuffen.

Da jeg kom ut i gangen i dag, var Datteras sokker drapert litt rundt omkring - flerfoldige par. Dattera har ofte vært modell når jeg skal ta bilder av sokkene jeg strikker. Siden vi har nesten samme skostørrelse, har det hendt mer enn en gang at hun har oppdaget at "Oj, disse passer til meg jo! Fine!". Og så har sokkene byttet eier, og mor er glad for at noen vil bruke det hun strikker, og Dattera er glad for å få varme sokker på beina. Det er forskjellige sokker til forskjellig skotøy, og forskjellig skotøy til forskjellig slag vær. Og det trenger man nutildags.


Ingen ting er bedre enn ull i bruk. Fra venstre mot høyre:

1. Blå sokker i Sterk - myke, varme og gode. Jeg var litt spent på dette sokkegarnet, som er så mykt - men er det sterkt? Jada, bortsett fra litt toving på hælen, greier det seg utmerket i bruk. Oppskriften, Blueberry Waffle, er gratis og finfin til litt tykkere sokker.

2. Blågrå sokker i et tynt alpakkasokkegarn, Schoeller+Stahl Fortissima Alpaka, som jeg fant hos Mauds i Lillestrøm. Oppskriften, Gaudete, var en Mystery Sock på Stephanie van der Lindens ravelrygruppe i desember i fjor. Passformen er perfekt, og garnet også. Dessverre har visst Maud sluttet å føre dette garnet, men jeg har sikret meg noen nøster, for jeg vil også ha!

3. Knallblå flettesokker i Arwetta. Strikket fra tåa og opp, og flettene slang jeg på underveis. Fletter gir elastiske sokker, men det er unødvendig mye arbeid med så mye fletter som her - en annen gang går jeg for et  enklere/raskere mønster. Arwetta er forresten et finfnt sokkegarn til en rimelig penge.

4. Lyseblå pusesokker, strikket på enkleste vis med Regia Softy, et bustegarn som er langt bedre enn sitt rykte. Disse har vi ledd ganske mye av, men som Dattera konkluderte: "- De er veldig myke, da!". Og de inneholder faktisk 39 % ull - det er mer enn i mange kjøpte, såkalte ullsokker. Garnet er mer elastisk enn vanlig sokkegarn, og passformen er perfekt.

Og er du kjapp, rekker du ratt å strikke et par sokker eller to før jul. Eller ikke. Jeg skal ikke. Jeg venter til etter jul, og da skal jeg ha meg et par rosa bustesokker, faktisk. Tro det eller ei. Og nå skal jeg grave frem og pusse støv av julekrybben. Ha en fin aften!

6 kommentarer:

 1. Ååå, her fant jeg en koselig blogg:-) Deg blir jeg nok å følge fremover:-)
  God helg til deg:-)

  SvarSlett
 2. Kjempe herlig når det man har strikket blir brukt.
  Her var det mange herlige sokker, tror jeg må prøve meg på noe annet enn vanlige raggesokker jeg også.
  God helg
  Klem Tone

  SvarSlett
 3. Vakkert syn. Jeg blir kjempeglad når mine "bestiller" sokker. Koselig og nyttig arbeid.

  SvarSlett
 4. Det varmer dette moderhjertet også at ungene ber om OG bruker det jeg strikker :-) Det er vel mer enn nok sokker å ta av hjemme hos dere - husker den der sokkestrikkinga di i fjor ;-)

  Ha ei fin helg - klem Siv

  SvarSlett
 5. Så rett du har! Det er en fryd å se sine egne kreasjoner bli satt pris på og i bruk :)

  SvarSlett
 6. Synes jeg kjenner meg godt igjen her! Men er jo glad for at de vil ha det jeg lager!
  Er innom for å ønske deg og dine en riktig GOD JUL!

  SvarSlett